כי אני בולגריה כי אני יפואית ברמ"ח איברי כי אני אוהבת את האוכל שיצרו הסבתות כי ישבתי ולמדתי מהסבתות שלי אחת יפואית ואחת ירושלמית אוכל אותנטי . כי אני אוהבת לנסות הכל מכל להריח ,לטעום וליצור יש מאין וממצרכים רגילים... +עוד
עדכונים:
פוסטים: 467
עוקבים: 55
החל ממאי 2014
הפודינג הכי כיפי שהאורחים והמשפחה יעופו עליו . פעם לא היו מוצרי עזר למטבח פעם היה קורנפלור ,מים,מיץ או חלב ואיתם הכינה סבתא שלי פודינגים וקינוחים מטריפים . פשוט מלימון הכינו לימונדה והיא היתה מתוקה ועד היום בחגים תמיד נזכרים כמה הקינוחים היו שווים . באו ונדבר אמת .כמה מאיתנו יכנסו לעצב מגדלים ושכבות ועוד ...
לשון בקר כמה זכרונות אמאאאא חגים סבתא ואבא רבים מי מקלף מהר יותר את הלשונות שהורתחו במעוד מועד וקוררו כי כך קל לקלף אותן . אבא אהב את הרוטב עם בצל ופטריות וסבתא יצרה לו רוטב עילאי עדין וטעים . אני הלכתי הפעם על השונה אז תכינו חלה לרוטב .לא תעמדו בכך.מבטיחה. צריך - לשון ...
העוגה הו נולדה ביומולדת של אמא שלי האחת והיחידה בשנה שעברה . הוצאתי את כולם מדעתם וממיטותיהם ביום שישי כדי להפתיע אותה במסיבה שכולה כיף ואוכל טוב . כולם בישלו והכינו ואורטל גיסתי נשלחה להוציא את אמא מהבית . היא נלקחה לבית קפה וצילמה לי תמונות בנייד החדש שלה כדי לחלוק איתי כי חשבה שאני ...
כשהוזמנתי לארוחה בחסות כרטיס האשראי דיינרס, שמזמינה את הציבור לארוחה בה מזמינים שתי מנות עיקריות ומקבלים מנה ראשונה וקינוח חינם. קבלתי רשימה של מסעדות המשתתפות במבצע . היו שם מסעדות ידועות ביותר אבל היות ואני שונה בדקתי תפריטים ומכולם מצאה חן בעניי מסעדת באקארו ברעננה. לא הכרתי אותה קודם וחבל שכך. הגענו אחרי נסיעה לא ...
קרפלך לא רק מלוחים – קחו את אלו ותמתיקו לכם את החיים. תכף עוד צעד יהיה יום ההלדת של אבא שלי ז”ל אבא אהב אוכל ,היה מכור למוצרים טריים וטובים ואפילו על ערש הדוואי תכנן סיר של קרפלך ליומולדת של אלונה ביתי שאליו לא זכה להגיע . את אבא אנחנו זוכרים בחיוך,צחוקים ושמח בלב . ...
את בשר השריר הכרתי כילדה קטנה כמוזה. אבא שלי שהיה קצב נהג לנסוע באוטובוס לשוק הכרמל שם חבריו שמרו לו מכל טוב . הוא קנה גושי שריר הזרוע טריים והגיע הביתה מאושר . ניקה להם את הקרום ופרס לאמא לפרוסות שותן ארזה ואיפסנה לחג במקפיא. אני אישית אוהבת לפרוס אחרי בישול חלקי שאז זה קל ...
בכל שנה שאני נוסעת לבולגריה אני נתקלת בתושבי הכפרים שמכינים את מזונם לחורף הכבד שיש שם . בשלג לא גדל מאומה והתושבים בכפרים שלא ממש צפים בכסף מכינים להם למזווה רטבים,חמוצים משקאות קלים וחריפים ועוד . הם קוראים למזווה שלהם מזה. זהו חדר מיוחד כמו מקלט תחת האדמה וקר שם ברמות כך שהמזון משתמר ...
כמו בכל חג הוזמנתי להרמת כוסית וסדנת בישול עם השף צ’רלי פדידה צ’רלי כהרגלו איש נעים ומסביר פנים ותמיד אני נפעמת מיכולתו להיות עילוי ואיש כאחד האדם שמסביר ומקבל אותך בסבר פנים. התקבלנו לשולחנות ערוכים ויפים עם מנות פתיח נעימות וטעימות של סביצ’ה ,פירות ודבש . צ’רלי החל בלהציג בפנינו את המנות שלו לחג השנה ...
בבית שלנו כשהמילה פרג עולה כולם מזילים ריר . בחגים לא כולם אוטהבים קרמים וכובד אז יצרתי עוגה קלה בבחישה בקערה אחת . כשיבואו לכם אורחים תפתיעו עם פרוסות או קוביות ממנה ואף אחד לא ישאר אדיש . אז קדימה לעבודה . צריך - 2 וחצי כוסות קמח לבן 2 כוסות פרג טחון טרי שלא ...
פותחים שנה עם משקאות חדשים בשוק כנראה שחברות הפנימו שאנו זקוקים לפחות סוכר במוצרים שלנו והכינו עבורנו לחג יופי של משקאות מופחתי סוכר ושווים קבלו אותם . פריגת רימונים -טעם חדש ומרענן לשולחן החג . בראש השנה רימונים במרכז השולחן והפעם גם מיץ כזה . פריגת מציעה גם מגוון רב של טעמים מבוססי פרי,בהם טעמים ...