הבלוג של leazohar-הבית הזוהר של לאהל'ה

הבית הזוהר של לאהל'ה

כי אני בולגריה כי אני יפואית ברמ"ח איברי כי אני אוהבת את האוכל שיצרו הסבתות כי ישבתי ולמדתי מהסבתות שלי אחת יפואית ואחת ירושלמית אוכל אותנטי . כי אני אוהבת לנסות הכל מכל להריח ,לטעום וליצור יש מאין וממצרכים רגילים... +עוד

כי אני בולגריה כי אני יפואית ברמ"ח איברי כי אני אוהבת את האוכל שיצרו הסבתות כי ישבתי ולמדתי מהסבתות שלי אחת יפואית ואחת ירושלמית אוכל אותנטי . כי אני אוהבת לנסות הכל מכל להריח ,לטעום וליצור יש מאין וממצרכים רגילים לשנות סדרי עולם . לכן הבלוג שלי קיים כדי לשתף אתכם בחלומותי ובישומם.

עדכונים:

פוסטים: 480

עוקבים: 55

החל ממאי 2014

    ארכיון לאפריל, 2016

  • leazohar-הבית הזוהר של לאהל'ה

    עוגות שמרים לפסח במליות שונות

    תצוגה מקדימה

    אלו לא באמת עוגות שמרים בטעם של עוגות שמרים הכינו לנו תחליף ארוז בשקית וזה בסדר מבחינתי מפני שהטעם אינו אותו טעם למה לא להינות מכל העולמות למה? הכינו עבורנו תערובת שהצליחה וגרמה לי לאושר גדול. אוירת החג נפלאה ומזכירים ושרים את ההגדה . תגידו אז ישבו באוהלים במדבר …ואכלו את המצות או הנן שלהם ...

    תגובות

    פורסם לפני 2 years
  • leazohar-הבית הזוהר של לאהל'ה

    סברינות קטנות ונחטפות כשרות לפסח.

    תצוגה מקדימה

      מיד כשקניתי את קמח השמרים החדש שיצא לשוק והוא כשר לפסח תכננתי נסיונות   מתוקים   מלוחים   לביבות?   הפור נפל על מתוקים כי הייתי ממונה עליהם לליל הסדר וחוץ מזה ביתי בכורתי חלמה על סברינה…   בתחילה חשבתי על סברינה גדולה אבל מאחר וכל ילדיהם של אחים שלי שמתים על המתוקים שלי ...

    תגובות

    פורסם לפני 2 years
  • leazohar-הבית הזוהר של לאהל'ה

    פלפלים קלויים ,קלופים ,מגולגלים בבשר מתובל ואפויים

    תצוגה מקדימה

    פלפלים – ממלכתו של המטבח הבלקני . בכל בית פשוט נמסים מהם ומצאתי דרך הגשה טעימה במיוחד לחגים. ממולאים בבשר ,אפויים ברוטב מתקתק וחמצמץ טעים שיאו של הטעם הטוב. אז תכינו פלפלים בשרניים בכמות הרצויה לכם ולדרך. קולים אותם בגריל ,מקלפים ומשתדלים לשמרם שלמים כדי לגלגלם במלית פורשים פלפל כזה.מניחים בו מהמלית ומגלגלים ועוטפים אותה. ...

    תגובות

    פורסם לפני 2 years
  • leazohar-הבית הזוהר של לאהל'ה

    תפוחי אדמה זעירים ממולאים בשר מתובל ואפויים בתנור .

    תצוגה מקדימה

    תפוחי אדמה תמיד טעימים אבל בפסח עדיף קטנים כי יש על השולחן כמות ענקית של מזונות ומספיק תפוחון או שניים כדי שישאר מקום בבטן. מאחר ופסח מכינים תמיד יוצא דופן החלטתי להגישם ממולאים .אמה מה הריקון נעשה אחרת . תפוחי האדמה בושלו במי מלח חצי בישול וכך האביזר המרוקן את הקישואים שימש לי פה יופי ...

    תגובות

    פורסם לפני 2 years
  • leazohar-הבית הזוהר של לאהל'ה

    קניידלך מטוגנים

    תצוגה מקדימה

      כמו שהכרתם אני אוהבת אוכל עם טוויסט שלי אז לקחתי את הקניידל המסורתי והוא עבר אצלי שינוי. קבלו אותם מטוגנים ופריכים ואם מניחים במרק יופיעו כמה מרקמים בפה .הטעם הנימוח של המרק וטעמם הקריספי והפריך של הכדורונים שמובילים לחוויה אחרת. אז קבלו את הקניידלך המטוגנים למרק צריך- כוס קמח מצה כוס פתיתי תפוחי אדמה(פירה ...

    תגובות

    פורסם לפני 2 years
  • leazohar-הבית הזוהר של לאהל'ה

    גפילטעפיש

    תצוגה מקדימה

    חמותי עליה השלום דאגה בפסח להכניס את כל הרגש והאהבה שלה באוכל שהכינה עבורנו. היו לה מאכלים שרק מזכירים אותם הגיסים שלי דומעים כי כולם אהבו את הקולניות שלה,את ההכנה שלה ,הקניות המוקפדות והטעמים שהקנתה להם. אחד מהם היה הגפילטע פיש הנפלא שלה .לימים כשכבר חלתה ולא יכלה הכנתי אותו אני והיא התמוגגה לה .התרווחה ...

    תגובות

    פורסם לפני 2 years
  • leazohar-הבית הזוהר של לאהל'ה

    עוגת ביסקוויטי שוקולד בציפוי שוקולד וחמאת בוטנים

    תצוגה מקדימה

      המתכון של הדבר המדהים הזה שהבטחתי כי בא לי … הבטחתי לבני ביתי חלמתי על חמאת בוטנים ושוקולד נותרו לי חבילות פתי בר שוקולד מריר ומהטוב מזה לעוגה כזו? היידה ביעור חמץ בטעם הכי מתוק.  אז להלן עוגת ביסקוויטים עם חמאת בוטנים ושוקולדים . תבנית עם מכסה של 30 על 20 ביסקוויטים ל-2 שכבות ...

    תגובות

    פורסם לפני 2 years
  • leazohar-הבית הזוהר של לאהל'ה

    סירופה בלנקה או בלו סלטקו- ממתק מיתולוגי מסוכר מוקצף.

    תצוגה מקדימה

    ואן אה וניר מוספירס סבתא שלי הרימה קול- היינו מגיעים אורחים בספניולית. ואני קטנה חייכתי לי וליקקתי שפתיים. למה? כי ידעתי שתכף תתחיל סבתא בהכנת ממתקים וכיבוד . והכי חיכיתי לסירופה בלנקה. לא היה כסף מיותר והממתקים והכיבוד נעשו מחומרים פשוטים בהמון אהבה שגם השאירה בזכרוני את הטעמים הללו . היא נהגה להכין עוגות קטנות ...

    תגובות

    פורסם לפני 2 years
  • leazohar-הבית הזוהר של לאהל'ה

    מרק קניידלך וזנב עגל לפסח

    תצוגה מקדימה

      אז מתחילים?   ארוחת הפסח.   קודם לכל שוטפים גרון מרוב קריאה בהגדה וטעימות של כל דבר כי צריך.   ואיך שוטפים? מרק .   קניידלך זו רק תוספת מעלפת שבכל השנה אני מכינה אבל בפסח בתוך מרק זנב השור הן הכי טעימות.   אפשר גם חלקי כבש אבל פה אין על הטעם של ...

    תגובות

    פורסם לפני 2 years
  • leazohar-הבית הזוהר של לאהל'ה

    מעמול אלוהי לפסח .

    תצוגה מקדימה

      מעמולים כשרים לפסח? מה לא ברור שיהיו כאלו? קינוח לכאלו שלא רוצים כובד אחרי ארוחה של פסח ויחד עם כוס תה מסודרים? זה לא שגרתי ואתגר אותי להכין אותם ובמיוחד שיש לי את המצבט של סבתי הירושלמית .זה שיוצר את הצורה הזו נקרא מצבט ונהניתי לעבוד איתו כאילו ובדמיון היא היתה לידי מחייכת ומרימה ...

    תגובות

    פורסם לפני 2 years

טופ 20 - בלוגים

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה