הבלוג של leazohar-הבית הזוהר של לאהל'ה

הבית הזוהר של לאהל'ה

כי אני בולגריה כי אני יפואית ברמ"ח איברי כי אני אוהבת את האוכל שיצרו הסבתות כי ישבתי ולמדתי מהסבתות שלי אחת יפואית ואחת ירושלמית אוכל אותנטי . כי אני אוהבת לנסות הכל מכל להריח ,לטעום וליצור יש מאין וממצרכים רגילים... +עוד

כי אני בולגריה כי אני יפואית ברמ"ח איברי כי אני אוהבת את האוכל שיצרו הסבתות כי ישבתי ולמדתי מהסבתות שלי אחת יפואית ואחת ירושלמית אוכל אותנטי . כי אני אוהבת לנסות הכל מכל להריח ,לטעום וליצור יש מאין וממצרכים רגילים לשנות סדרי עולם . לכן הבלוג שלי קיים כדי לשתף אתכם בחלומותי ובישומם.

עדכונים:

פוסטים: 497

עוקבים: 55

החל ממאי 2014

    ארכיון לינואר, 2015

  • leazohar-הבית הזוהר של לאהל'ה

    צנוניות זה להיות ...ולהיות טעים

    תצוגה מקדימה

      כמו קפה אצל ברטה יש קפה אצל יודית יהודית לוי היא משפחתי האהובה היא חלק מליבי אין יום שלא נדבר או נתכתב זה כמו לנשום אז לענינינו קפה אצל יודית זו חווית ירקות בחמישי היא קונה חצי שוק … והפעם היו שקיות של צנוניות… שואלת אותי מה לעשות איתן  קניתי כי היה במבצע… מה ...

    תגובות

    פורסם לפני 4 years
  • leazohar-הבית הזוהר של לאהל'ה

    כבד קצוץ בסטייל

    תצוגה מקדימה

      אחת לשבועיים בשישי מתכנסת משפחת זהר לענפיה הצעירים למחוזות ביתם. אוכל,שתיה צחוקים וקינוחים.כיף לנו יחד כי משפחתיות כזו לא מובנת מאליו . את המנה הזו הכנתי כהפתעה והבאתי עמי .חמותי ז”ל נהגה להכין ומילאה צלחות שהלכו וחזרו למטבח לעוד . לא הייתי צריכה לשטוף את הצלחת בה הגשתי אותה … להכנתה צריך- חצי קילו ...

    תגובות

    פורסם לפני 4 years
  • leazohar-הבית הזוהר של לאהל'ה

    לחמניות רכות כעננים להמבורגר

    תצוגה מקדימה

      מה עושים כשמתחשק המבורגר עסיסי בלחמניה רכה…עננית כזו אוף חומרים להמבורגר יש תמיד אז לשתי והכנתי לחמניות בשבת? איפה בדיוק… אז מכינים נו …הכי כיף מקילו וחצי קמח ,50 גרם שמרים טריים בקוביה, ספל סוכר (שקוף של תה) כף גדושה מלח שולחן פשוט בלי פלצנות… 2 כוסות חד פעמיות שמן -אני השתמשתי בתירס, 3/4 ...

    תגובות

    פורסם לפני 4 years
  • leazohar-הבית הזוהר של לאהל'ה

    קינוח בראוני שוקולד ענק ,חלבה וטופי בננות.

    תצוגה מקדימה

    מרוב עיסוקים ביום  שישי אחד שכחתי קינוח… ונראה שבשבת  קינוח לא יהיה …אצלי? אין חיה כזו 10 דקות,מיקרו ותושיה והנה בראוני ענק עם חלבה ,בננות מקורמלות בטופי חלב ,פודינג ריבת חלב ושמנת וטיפטופי ריבת חלב ושוקולד . הנה קינוח .מסובך? אז זהו שלא .ממש לא . צריך –כ- 250 גרם  חלבה עם פיסטוק של  היצרנית ...

    תגובות

    פורסם לפני 4 years
  • leazohar-הבית הזוהר של לאהל'ה

    חציל שרוף,קלוף ובמרכזו קציצות בשר ברוטב עגבניות

    תצוגה מקדימה

    חצילים אהבתי הגדולה ובכל פעם אני מגלה כמה הפתעות ניתן להכין איתם אז הפעם כל אורח בערב שישי קיבל מנה של חציל כזו… קריאות ההפתעה היו שכרי כדי להכין את המנה צריך חצילים בלאדי שכרגע בשפע בשווקים ובמרכולים לכל אד מהסועדים חציל שחרכנו את קליפתו בגריל קלפנו ורק העוקץ נשאר שלם מניחים במסננת להגרת הנוזלים ...

    תגובות

    פורסם לפני 4 years
  • leazohar-הבית הזוהר של לאהל'ה

    צ'ילי מתוק - הטעם המשגע של בית...

    תצוגה מקדימה

    רוטב צ'ילי מתוק ביתי: סמיך, חריף ומתקתק, שהולך מצוין עם בשר, שניצל, תפוח אדמה ומה לא...

  • leazohar-הבית הזוהר של לאהל'ה

    עוגת חצילים אפויה

    תצוגה מקדימה

      כל השבוע חלמתי על איך אני מעצבת לי עוגה כזו טרחתי לקנות חצילים גדולים וארוכים במיוחד והכנתי את הסיר . בשישי פשוט זרחתי כשהצליח לי כי הטעם אוי הטעם של …המוסקה של גרממה שלי רך הצורה חדשנית . אז כדי להכין אותה צריך 3 חצילים גדולים מאוד וארוכים .לקלף כמו זברה שתישאר מעט קליפה ...

    תגובות

    פורסם לפני 4 years
  • leazohar-הבית הזוהר של לאהל'ה

    בוקטינות - עוגות פה אישיות

    תצוגה מקדימה

      השם שנתתי לעוגות שלי – בוקטינה…פה פתוח הפה המתוק הזה מכיל קרם של אושר מנחם בימים קרים הדמיון שלי פעל שוב… יום שישי – המלאכה מרובה ואורחים בפתח מחכים לקינוח אלא מה… עוגה אחת ומנות מיוחדות – קלה וכאילו ועבדנו שעות… לעוגה- 500 גרם קמח תופח 4 ביצים 50 גרם פרג טחון טרי 200 ...

    תגובות

    פורסם לפני 4 years
  • leazohar-הבית הזוהר של לאהל'ה

    חזה עוף שלם בטעם שווארמה

    תצוגה מקדימה

    זה התחיל בעוף ענק שקניתי ופרקתי כן כן אני אוהבת לפרק עוף לבדי… בא לי שווארמה… השארתי את חזה העוף שלם על עצמותיו ועורו שיהיה עסיסי פיזרתי תבלין עמבה,לא העמבה של החמוצים אלא הנקיה מעל פיזרתי טוסקנה 50 גרם חמאה מלוחה בפתיתים (מחמאה לפרווה) על נייר אפיה לתנור טורבו 250 מעלות לרבע שעה 20 דקות ...

    תגובות

    פורסם לפני 4 years
  • leazohar-הבית הזוהר של לאהל'ה

    לימון כבוש

    תצוגה מקדימה

    לימון משגע בשיטה קלה וטעימה שיטה שרצה ברשת וקיבלה שדרוג ושינוי ממני לוקחים לימונים צהובים ויפים ופורסים לפרוסות דקות לא עד הסוף מפזרים מלח בין הפרוסות ואורזים בשקית ניילון מניחים במקפיא…כן כן במקפיא ל-3 ימים מפשירים בשקית עצמה מעבירים לצנצנצ עם הנוזלים ןמוסיפים עוד מיץ מלימונים טריים כדי גובה מחצית הכמות שישנה בצנצנת....

    תגובות

    פורסם לפני 4 years

טופ 20 - בלוגים

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה