הבלוג של leazohar-הבית הזוהר של לאהל'ה

הבית הזוהר של לאהל'ה

כי אני בולגריה כי אני יפואית ברמ"ח איברי כי אני אוהבת את האוכל שיצרו הסבתות כי ישבתי ולמדתי מהסבתות שלי אחת יפואית ואחת ירושלמית אוכל אותנטי . כי אני אוהבת לנסות הכל מכל להריח ,לטעום וליצור יש מאין וממצרכים רגילים... +עוד

כי אני בולגריה כי אני יפואית ברמ"ח איברי כי אני אוהבת את האוכל שיצרו הסבתות כי ישבתי ולמדתי מהסבתות שלי אחת יפואית ואחת ירושלמית אוכל אותנטי . כי אני אוהבת לנסות הכל מכל להריח ,לטעום וליצור יש מאין וממצרכים רגילים לשנות סדרי עולם . לכן הבלוג שלי קיים כדי לשתף אתכם בחלומותי ובישומם.

עדכונים:

פוסטים: 430

עוקבים: 56

החל ממאי 2014

    ארכיון לאוקטובר, 2014

  • leazohar-הבית הזוהר של לאהל'ה

    עוגות השמרים של מייקו...

    תצוגה מקדימה

              בצק שמרים –   קילו ורבע קמח בערך   50 גרם שמרים טריים בלבד מומסים בחצי כוס מים חד פעמית וכפית סוכר   200 גרם חמאה או מרגרינה   200 גרם סוכר לבן   2 שקיות סוכר וניל   כוס חלב של 200 מיל   2 ביצים     ממסים ...

    תגובות

    תגיות:

    פורסם לפני 3 years
  • leazohar-הבית הזוהר של לאהל'ה

    גולאש בשר ,תפוחי אדמה ובצקניות -הונגרי אמיתי ובשפתם גואייש...

    תצוגה מקדימה

    מגיעים הביתה בקור הזה ובסיר שמחכה במקרר יש מעדן שמחממים והוא מחמם אותנו …כיף   לבצקניות - כוס קמח , ביצה גדולה, 2 וחצי כפות מים, חצי כף שמן ,מלח ככפית, להכנתן שמים קמח בקערה חופרים גומה ושמים את שאר החומרים פנימה. מערבבים בכף ליצירת בצק רך. מגררים בפומפיה עבה לתבשיל . או במכשיר לבצקניות ...

    תגובות

    פורסם לפני 3 years
  • leazohar-הבית הזוהר של לאהל'ה

    קוזונק - לחמניות מתוקות בולגריות

    תצוגה מקדימה

    קוזונק. איך למדתי את רזי הקוזונק (לחמניות שמרים מתוקות בולגריות ) אפור  בחוץ, חורף,גשם, אני ותלתלי יושבים לחלון מול הים. פני אדומות ובוהקות מחום,חולה וכואבות לי אזני . מניחה ראשי בין שתי ידי …”ממש רחמנות על הקטנה” אומרת סבתא ב”לחש” לסבא … נאנחתי בקול מולי להקת ציפרים אחרונה במעופה מעבר לים . פתחתי חלון וסבתא ...

    תגובות

    פורסם לפני 3 years
  • leazohar-הבית הזוהר של לאהל'ה

    חצילים - שני מתכונים לחצילים על האש

    תצוגה מקדימה

        שני תבשילי חצילים קלויים על האש.       חצילים בקציצות בשר     קולים חצילים בכמות גדולה – משהו כמו 6 גדולים קולפים וקוצצים ביד בסכין לתוך סיר גדול.   מוסיפים 2 כוסות מים ,כפית פלפל שחור, כף אבקת מרק ו8 שיני שום גדולות בפרוסות.   מביאים לרתיחה על אש גבוהה .מנמיכים ...

    תגובות

    פורסם לפני 3 years
  • leazohar-הבית הזוהר של לאהל'ה

    מאפי קמח שמרים מלא - חצאפורי ולחמניות

    תצוגה מקדימה

        לבצק –   קילוגרם קמח שמרים מלא .   כוס חד פעמית קטנה לשתיה קרה מלאה שמן(תירס)   2 ביצים גדולות   כפית וחצי מלח   5 כפיות גדושות סוכר   כמה סיבובי מטחנת פלפל שחור (לנייטרלי  ניתן ללא פלפל )   מים כמה שתופס  הקמח.  פה נכנסו להם 2 כוסות של 180 ...

    תגובות

    פורסם לפני 3 years
  • leazohar-הבית הזוהר של לאהל'ה

    לחמניות קמח מלא ממולאות אפונה ובצל .

    תצוגה מקדימה

        כשישמ מבצעים על מצרכים מעניינים אני קונה מבצע ברמי לוי של קמח מלא עם שמרים הביא אותי לניסוי הזה . כיף שיהיה בבית קילו כזה כי תמיד בא משהו …ויש רכיבים. ל-4 לחמניות ענק צריך בצק מ- 600 גרם קמח שמרים מלא של אוסם כוס חד פעמית קטנה שקופה שמן -השתמשתי בשמן תירס ...

    תגובות

    פורסם לפני 3 years
  • leazohar-הבית הזוהר של לאהל'ה

    מאפינס קוקוס ושוקולד חלב

    תצוגה מקדימה

    טעויות מניבות דברים הכי טובים חוויתי ונכחתי בכך עם המאפינס האלו… רציתי ליצור עוגיות פריכות ונטפו לי מים מיותרים לעיסה…נו טוב …הפכנו אותה לעיסת מאפינס . והם טעימיםםםםםם …אז אחלוק מתכון איתכם . תהנו גם כן .   המצרכים - 450 גרם קמח 1 כוס גדושה קוקוס (כוס של 200 מיל) כוס סוכר – 200 ...

    תגובות

    פורסם לפני 3 years
  • leazohar-הבית הזוהר של לאהל'ה

    חמוצים מעורבים בולגריים

    תצוגה מקדימה

    חמוצים  מעורבים בולגריים ההבדל בין חמוצי עדות אחרות לחמוצים הבולגריים הוא הטעם והריח לצנצנת של רבע ליטר דרוש מלפפון אחד פרוס פלפל אחד קטן ובשרני פרוס גזר אחד פרוס כמה פרחי כרובית קטנים וטריים פלפלון חריף אחד 2 ענפי שמיר יפים (או פטרוזיליה או סלרי) כמה שיני שום קלופות וחצויות כפית מלח 2 כפיות סוכר ...

    תגובות

    פורסם לפני 3 years
  • leazohar-הבית הזוהר של לאהל'ה

    קדרת כרוב ובשר בולגרית - זלה

    תצוגה מקדימה

    תבשיל כרוב ובשר בולגרי בבישול ארוך-זלה החורף מגיע בצעדי ענק ואיתו הצורך בחימום הגוף ומה טוב יותר מתבשילי קדרה מחממים בבולגריה בעת השלג וכאשר אין ירקות טריים משתמשים בכרוב שנכבש מבעוד מועד בבידונים-היינו מיכלי ענק העגבניות גם הן מתבשלות בכפרים בסירי ענק ומבוקבקות בצנצנות סגורות בואקום. בטיולי האחרון ראיתי איך הזקנות ממיינות...

    תגובות

    פורסם לפני 3 years
  • leazohar-הבית הזוהר של לאהל'ה

    מרק עדשים סמיך וריחני

    תצוגה מקדימה

      החורף מגיע ואיתו הכיף והריח של המרקים אחד מהם אהוב עלי ביותר הוא מרק העדשים הריחני והסמיך שאני מחליפה בו רק רכיב אחד והוא סוג הבשר … בסיר גדול מטגנים בצל ענק בקוביות במעט שמן -חצי כוס חד פעמית מוסיפים 2 כפות קמח ומטגנים אותו מעט . מוסיפים מים קרים כליטר ובוחשים מיד שלא ...

    תגובות

    פורסם לפני 3 years

טופ 20 - בלוגים

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה