העלילה מספרת על סופי בת ה-39, רווקה בעלת קריירה מצליחה, אישה חברותית שמתחבבת במהרה ובקלות על הסובבים אותה. בעוד שכל חברותיה נשואות פלוס ילדים, היא טרם הצליחה למצוא את האחד שיכבוש את ליבה ויהפוך לאבי ילדיה.
סופי קיבלה טלפון מפתיע מהאקס שלה, תומס, שבו הוא מבקש להיפגש איתה. השניים נפרדו ביוזמתה לפני 3 שנים. היא החליטה להיפרד ממנו בעיתוי הכי גרוע שקיים, ממש באותו היום שבו הוא תכנן להציע לה נישואים ולצאת איתה לחופשה בחו”ל. כך שסופי למעשה שברה לתומס את הלב, אבל הוא הצליח להמשיך בחייו, להכיר בחורה חדשה, להינשא ואף נולדה לו בת. בפגישתם, סופי מגלה לתדהמתה כי קוני, דודתו של תומס שנפטרה בשיבה טובה, הורישה לה את ביתה שנמצא באי ציורי בשם אי האיקליפטוסים.
קוני הותירה עבור סופי מכתב שמלבד הפירוט על רצונה להוריש לה את הבית, היא גם סיפרה לה כי על האי מתגורר גבר שלדעתה מיועד לה.
הסקרנות גברה על סופי והיא החליטה לקבל את הבית, בתקווה שמלבד הבית, היא גם תזכה לפגוש באביר על הסוס הלבן.
על האי היא תכיר את עו”ד המשפחה השרמנטי שטיפל בצוואתה של קוני. היא גם תבחין בנוכחותו המושכת של הגנן שמטפל בביתה של קוני שכעת הפך לביתה שלה.
האם אחד מהשניים הוא הגבר המיועד לה?
אי האיקליפטוסים הפך לאי מאוד מוכר ותיירותי בזכות פרשה אפופת מסתורין שהתחוללה לפני למעלה מ-70 שנה. אז, קוני ואחותה רוז, מצאו בבית שעל האי תינוקת שנותרה לבדה בעוד שהוריה אליס וג’ק מונרו נעלמו בלי להותיר עקבות. השתיים גידלו את התינוקת מונרו וקראו לה אניגמה. המקום שבו נמצאה התינוקת הפך לאתר עלייה לרגל שאליו תיירים נהרו בסקרנות יתרה ורצו לדלות כל מידע אפשרי על הפרשה המסתורית שגם 70 שנה אחרי, מעולם לא התגלה מה עלה בגורלם של הורי התינוקת מונרו.
אז מה באמת קרה לזוג מונרו אתם שואלים? לרוז הקשישה ממש נמאס לשמור את האמת הגדולה בסוד! נכון שפרשת אליס וג’ק מונרו הפכה לעסק משגשג עבור משפחתה, אבל הגיע הזמן לחשוף את הקלפים! מה הם יגלו??? תקראו בעצמכם.
כששמעתי על כך שיוצא ספר חדש של ליאן מוריארטי, מאוד שמחתי כי נהניתי לקרוא את ספרה “סודו של הבעל”.
אמנם הפעם לא מדובר בספר מתח והעלילה לא תפסה אותה כבר עם תחילתה, אך ככל שקראתי יותר, כך התעניינתי יותר בנוגע לשלל הדמויות שבסיפור.
מאוד חיבבתי את דמותה של סופי והרגשתי שאני יכולה להבין למה היא הצליחה להתחבב כל כך על כל הסובבים אותה.
היא אמנם גדלה עם הורים מפנקים במיוחד, היא באה מבית טוב, ילדה יחידה שכל תשומת הלב ניתנה לה. אבל סופי לא הייתה שחצנית ומתנשאת. היא הייתה חייכנית ולבבית והצליחה להשתלב בכל מקום שאליו הגיעה.
דמויות נוספות בעלילה:
לורה, בתה של אניגמה ואמה של גרייס. לורה יצאה לחופשה ארוכה מסביב לעולם וזאת למרות שבתה עמדה ללדת את נכדה הראשון.
מרגרט, בתה השנייה של אניגמה ואמם של ורוניקה ותומס. היא נשואה לדון שמתייחס אליה בגסות ולועג לה על עודף משקלה. היא מחליטה לעשות שינוי אמיתי בחייה ולחשוב לשם שינוי רק על עצמה.
תומס, הוא כאמור האקס של סופי שדרכו כל המשפחה כבר הכירה את סופי.
ורוניקה, אישה קשה וקצת מתוסבכת וחסרת מנוחה. התגרשה זמן קצר אחרי נישואיה. ורוניקה היא היחידה שלא קיבלה יפה את הידיעה שסופי ירשה את הבית של קוני.
גרייס נשואה לקאלום ולשניים נולד תינוק חמוד לפני מספר שבועות. גרייס הרגישה רע מאוד אחרי הלידה, היה לה קשה להביט בפניו של בנה ולחוש רגש אימהי כלשהו.
הדבר היחיד שהעסיק אותה הוא המחשבה לנטוש את ביתה ולברוח מהחיים לצד הבעל הנחמד מידי שיש לה והבן שהיא לא אוהבת.
חוויית הקריאה הייתה טובה, מדובר בספר קליל שהכתיבה בו זורמת ומעניינת, למרות שבשלב די מוקדם בקריאה העלילה נראתה לי מאוד צפויה.
יחד עם זאת, כשהגעתי לעמוד האחרון, סיימתי אותו מחוייכת ועם המחשבה שבכל זאת הסופרת הצליחה לעשות איזה טוויסט קטן שלא ציפיתי לו.
תגובות