הבלוג של דלית לאופר

Soul Food

אני עושה רק מה שאני אוהבת ואוהבת ונהנית ממה שאני עושה. בחיי יש אוכל ונשמה ואוכל לנשמה. יש חיבורים, מנהיגות, שינוי, העזה, תנועה, אנרגיה, לימוד, שמחה, צבעוניות וכייף. מוזמנים להצטרף למפגשים https://www.facebook.com/Laufer.Dalit

עדכונים:

פוסטים: 9

החל מאוגוסט 2015

אחרי החגים אפשר להתחיל בקציצות אהבה, קציצות ממאש וקינואה, אני מלמדת אותן בכל הסדנאות שלי ומכינה אותן תמיד לאורחים כי הן מושלמות, מוכנות ממרכיבי בריאות וטעימות להפליא.

06/10/2015

תמיד אנחנו אומרות אחרי החגים, אחרי החגים נתחיל דיאטה, אחרי החגים נעבוד ברצינות, אחרי החגים ניקח את עצמינו ברצינות. והינה אחרי החגים הגיע ועכשיו זה הזמן לקיים הבטחות. אז גם אם זה נראה רע, זה ממש טוב, כי רוב ההחלטות האלו שקשה לקחת ודוחים את קבלתם, מביאות אותנו למקום טוב יותר. למשל ההחלטה להתחיל דיאטה, דיאטה תמיד  נמצאת בראש סדר היום של כולנו, או להשמין או להרזות, אף אחת לא ממש מרוצה. אז אני כבר מזמן הפסקתי לדבר על דיאטה מעדיפה לדבר על בריאות גם עם עצמי ובטח עם הילדים מכמה סיבות:

* מדיאטה תמיד משמינים, עובדה שרב השמנים בדיאטה ועכשיו ברצינות בדרך כלל שעושים דיאטה קודם מרזים ואח”כ משמינים.
* דיאטה זה השתעבדות למוסכמות ונורמות שהתקשורת והחברה המודרנית מתכתיבות של רזון שלא בהכרח הינו מטרה נעלה.
* בריאות מורכבת מהרבה מרכיבים שבעיקר מאפשרים לנו להרגיש טוב, להיות באמת מרוצים ולחיות במלאות, רזון הוא רק אשליה תדמיתית.
לדבר על בריאות זה מורכב מהרבה דברים: לחיות נכון, להפחית לחץ, להתעמל, לתרגל, לישון מספיק ולאכול נכון.

עבורי לאכול נכון זה להיות טבעונית, ללא בשר ללא מוצרים מהחי, זה לאכול אוכל טבעי אורגני טרי שבושל באותו יום  עם הרבה כוונה ואהבה. אוכל זו אנרגיה, מה שאנחנו אוכלים זה מי שאנחנו, אוכל שמוכן באהבה למשפחה וחברים זה להאכיל אותם באהבה. אז אהבה זו גם התשובה לאיך זה ששני אנשים מכינים אותו מתכון ולכל אחד יוצא אחרת? אז נכון שיש הבדל בצורת החיתוך, בכלים שמשתמשים ובכל מרכיב בבישול, אבל יש גם הבדל בכוונה. אז כדי שיצא ממש טעים ובריא זו צריכה להיות ההתכונות בזמן הבישול, בכל שלב, החל מהקניות ועד להגשה.

אחרי החגים אפשר להתחיל בקציצות אהבה, קציצות ממאש וקינואה, אני מלמדת אותן בכל הסדנאות שלי ומכינה אותן תמיד לאורחים כי הן מושלמות, מוכנות ממרכיבי בריאות וטעימות להפליא.

 קציצות מאש וקינואה

3S4A9191
חומרים:
2   כוסות שעושית מאש מונבטת
 1כוס קינואה מבושלת
4 גזרים
1-2 קישואים או זוקיני
2 בצלים בינוניים
צרור כוסברה או פטרוזילייה
1/4  כוס טחינה גולמית
1  כפית מלח
1/4  כפית פלפל שחור
מעט שמן להברשת התבנית והקציצות

גיוון: ניתן להוסיף כוס עדשים כתומות מונבטות, בצל ירוק

צילום אלה ברלינסקי

צילום אלה ברלינסקי

את הגזרים והקישואים מגרדים דק עדיף במעבד מזוןמקלפים בצלים, מרסקים עם להב הפלדה במעבד מזון. לשטוף היטב את הפטרוזיליה/הכוסברה, להסיר את החלק התחתון של הגבעולים ולהוסיף לבצל במעבד מזון. לקצוץ ולהעביר לקערה עם הגזר והקישואשופכים למעבד המזון עם להב הפלדה כוס וחצי שעושית מאש מונבטת ו- 1/2 כוס קינואה מבושלת טוחנים ומוסיפים את הטחינה עד לקבלת מרקם של פירה. מעבירים לקערה עם הגזר והבצל. מוסיפים את הקינואה והשעועית מאש שלא טחנו. אפשר להוסיף עדשים כתומות מונבטות ו/או בצל ירוק מערבבים את כל התערובת ,מוסיפים מלח ופלפל. משמנים ניר אפיה בתבנית גדולה מגלגלים קציצות, מניחים על נייר האפייה המשומן ומורחים על הקציצות מעט שמן זית מלמעלה. אופים ב- 200 מעלות לקבלת צבע זהוב.

צילום מעין דיסקין

צילום מעין דיסקין

גילוי נאות: אני לא ממציאה את המתכונים מהתחלה, אני מלמדת את  עצמי לבשל, פותחת את הארונות והמקרר בורת מרכיבים מקלידה אותם ב Google ובוחרת מתכון מוסיפה לו טעמים ואהבה.

בסדנאות שלי בעיקר מלמדת לנוע בחופשיות במטבח, בקלילות ואהבה ולבשל בריא וטעים.
מוזמנות להשתתף בסדנאות בישול הטבעוני בביתי, אנחנו מבשלות, אבל בישולים זה לא רק מתכונים, בישולים הם גם חברות, חיבורים, שיתופים, התפתחות, אנרגיה והשפעה.
השבוע נותרו שתי מקומות לסדנא בחמישי בערב 8/10 ומקום אחד בשישי בבוקר 9/10 בשבוע הבא נותרו מקומות ליום רביעי בערב 14/10
ניתן להזמין מפגשים לקבוצות סגורות
פרטים נוספים על מפגשים אצלי במטבח בפייסבוק  SoulFood
או
בטלפון: 054-4300039
או
במייל: [email protected]
 

צילום אלה ברלינסקי

צילום אלה ברלינסקי

 

 

עוד מהבלוג של דלית לאופר

תצוגה מקדימה

כשג'ינג'ר ו SoulFood נפגשים

לפני כחודש הקפצתי את איתמר למודיעין לקורס נהיגה מונעת, ממש מוקדם בבוקר. מכיוון שאורית חברתי (היכרנו בכיתה ז' ומאז לא נפרדנו) גרה ממש ליד, החלטתי בספונטניות לנסות לתפוס איתה קפה של בוקר. הצליח לי, הקפה במטבח של אורית, הוליד...

תצוגה מקדימה

שנה מתוקה גם לטבעונים

האמת היא שאני לא כל כך אוהבת מתוק, או לייתר דיוק תמיד מעדיפה מלוח וחריף, יודעת שזה לא ממש עדיף לי הרי אני אש וסערה גם בלי עוד פלפל חריף, אבל ככה זה בחיים אנחנו נמשכות תמיד לדומה, למוכר. אפילו שלמדנו, ששמענו, שאמרו לנו ואפילו...

תצוגה מקדימה

לחם לנשמה

פתחתי בלוג חדש, כי אני רוצה לשתף אתכן ורוצה להזמין אתכן לבוא אלי למטבח. לקח לי כל היום להחליט אם אספר בביוגרפיה עלי על מה שהייתי, על מה שאני היום או מה שאהיה. והחלטתי לוותר על כל המילים שמספרות מי הייתי ולוותר על כל ההגדרות...

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה