הבלוג של דלית לאופר

Soul Food

אני עושה רק מה שאני אוהבת ואוהבת ונהנית ממה שאני עושה. בחיי יש אוכל ונשמה ואוכל לנשמה. יש חיבורים, מנהיגות, שינוי, העזה, תנועה, אנרגיה, לימוד, שמחה, צבעוניות וכייף. מוזמנים להצטרף למפגשים https://www.facebook.com/Laufer.Dalit

עדכונים:

פוסטים: 9

החל מאוגוסט 2015

סלט ירוק מרענן וטבעוני עם רימונים – אחד מחומרי הגלם המשובחים שיש לעונה להציע

24/09/2015

עכשיו זו עונת הרימונים, אני אוהבת את הצבע, העסיסיות, החמיצות, המתיקות, שפע הגרעינים, אבל בעיקר את מה שהרימון מסמל – יופי ושפע בחרתי להכין  להכין סלט ירוק עם רימונים וגרנולה מלוחה מקוואקר ולארח בסוכתי אישה שהיא עבורי שילוב מופלא של יופי ושפע, אישה מדהימה וזמרת אהובה שנקשרה נפשי בנפשה, ריטה יהאן פרוז.
כל שנתיים אני מארגנת משלחות נשים לכנס נשים מנהיגות בינלאומי באשראם של Art of Living  בהודו. כל פעם מחדש אני חושבת ומתכננת למי לפנות ולמי להציע להיות דוברת בכנס. יודעת שזו מתנה נהדרת וחשוב לי לבחור תמיד אישה שתתחבר לתוכן ותוכל לייצג את ישראל בצורה ראויה.
ב 2014 תוך כדי שיטוטים באינטרנט מצאתי שריטה שרה באום והיא מאוד מכוונת לקדם אחווה ושלום והחלטתי להזמין אותה לשיר ולדבר בכנס.
מצאתי חבר משותף והעברתי לה הזמנה אישית עם מתנה קטנה בשקית הפתעות. ברגע שריטה קיבלה את ההזמנה היא התקשרה להודות לי והודיע שהיא כבר החליטה, היא מצטרפת למשלחת.
נסענו ביחד להודו לכנס בפברואר 2014. ריטה הרשימה את מאות הנשים בכנס בסיפורה האישי הנוגע בלב, אבל בעיקר הדהימה בנכונותה להופיע עם הרכב נגנים מהאשרם ש 24 שעות לפני ההופעה לא שמעו מעולם את שיריה. ביד אומן היא הדריכה אותם איך ללוות אותה ובערב האחרון של הכנס בפני הגורו Sri Sri Ravi Shankar ובפני אלפי אנשים שהגיעו לאשרם עלתה ריטה לבמה עם סרי ויחפה ושרה בקולה הענוג  בעברית ובפרסית. הנשים הארניות באשרם באו לחבקה לאחר ההופעה וההתרגשות הייתה בעיצומה.
ריטה היא יופי אמיתי מבפנים ומבחוץ ושפע של אור ושמחה.

ריטה על הבמה המרכזית באשראם של Art of Living בבנגלור

ריטה על הבמה המרכזית באשראם של Art of Living בבנגלור

אני שמחה להזמין את ריטה לסוכתי ומכינה לה סלט ירוק עם רימונים וגרנולה מלוחה.
משתפת במתכון:

 IMG_6859

סלט ירוק עם רימונים וגרנולה קוואקר מלוחה

סלט
מרכיבים:
פטרוזיליה - 1/2 צרור
כוסברה 
קצוצה - 1/2 צרור
נענע קצוצה - 1/2 צרור
רוקט - חצי שקית או קופסא
חסה סלנובה עלים קטנים ועדינים  - חצי קופסא
רימון מפורק לגרעינים - 1/2 כוס
רוטב ויניגרט רימונים
כוס גרנולה קוואקר מלוחה

אופן ההכנה:

קוצצים את הפטרוזיליה, הכוסברה והנענע, ומכניסים לקערה. מוסיפים רוקט קרוע  בעדינות ועלי חסה סלנובה. מוסיפים לקערת הירוקים רוטב ויניגרט רימונים. מוסיפים מעל את גרעיני הרימון וגרנולת הקוואקר.

IMG_6854

ויניגרט רימונים
מרכיבים:
2-3 כפות לימון
3 כפות רכז רימונים
1 כפית חרדל
1/4 כוס שמן זית משובח
2 כפות סוכר חום
מלח
פלפל שחור גרוס
אופן ההכנה:
מכינים את הרוטב בצנצנת בעלת מכסה משקשקים היטב את כל החומרים.

IMG_6789

גרנולה מלוחה
מרכיבים:
2 כפות שמן זית
1 כפית זרעי כוסברה
1/4 כוס גרעיני חמנייה
1/4 כוס גרעיני דלעת
1/4 כוס שומשום
1/4 כוס שקדים קצוצים גס
1/4 כוס אגוזי מלך  או 1/4 כוס פקאן קצוצים גס
1 כוס קוואקר גס
1 כפית מלח
1/4 כפית פלפל שחור גרוס
קמצוץ פלפל שאטה
2 כפות טחינה גולמית

IMG_6814

אופן ההכנה:
מחממים במחבת גדולה את השמן. מוסיפים את כל החומרים מלבד קוואקר וטחינה. קולים תוך כדי ערבוב מתמיד שלוש דקות. מוסיפים את הקוואקר וממשיכים לערבב כל הזמן, עד שהתערובת מזהיבה וגרעיני הדלעת מתנפחים. מוסיפים טחינה ומערבבים היטב. ממשיכים לערבב עוד שתי דקות ומסירים מהאש. מעבירים את הגרנולה לתבנית או משטח אחר כדי לעצור את הקלייה.

IMG_6824

הסלט יצא ניפלא, אם ריטה אכן תגיע בסוכות מבטיחה לשתף בחוויות.

מוזמנות לבייתי להשתתף בסדנאות בישול הטבעוני, אנחנו מבשלות, אבל בישולים זה לא רק מתכונים, בישולים הם גם חברות, חיבורים, שיתופים, התפתחות, אנרגיה והשפעה
הסדנאות הקרובות: יום חמישי 8/10 בערב או יום שישי 9/10 בבוקר,
ניתן להזמין מפגשים לקבוצות סגורות

פרטים נוספים על מפגשים אצלי במטבח
 https://www.facebook.com/Laufer.Dalit
או
בטלפון: 054-4300039
או
במייל: [email protected]

גילוי נאות: בלוגר/ית זה/ו השתתף/ה בפעילות מסחרית של קוואקר

עוד מהבלוג של דלית לאופר

תצוגה מקדימה

כשג'ינג'ר ו SoulFood נפגשים

לפני כחודש הקפצתי את איתמר למודיעין לקורס נהיגה מונעת, ממש מוקדם בבוקר. מכיוון שאורית חברתי (היכרנו בכיתה ז' ומאז לא נפרדנו) גרה ממש ליד, החלטתי בספונטניות לנסות לתפוס איתה קפה של בוקר. הצליח לי, הקפה במטבח של אורית, הוליד...

תצוגה מקדימה

שנה מתוקה גם לטבעונים

האמת היא שאני לא כל כך אוהבת מתוק, או לייתר דיוק תמיד מעדיפה מלוח וחריף, יודעת שזה לא ממש עדיף לי הרי אני אש וסערה גם בלי עוד פלפל חריף, אבל ככה זה בחיים אנחנו נמשכות תמיד לדומה, למוכר. אפילו שלמדנו, ששמענו, שאמרו לנו ואפילו...

תצוגה מקדימה

לחם לנשמה

פתחתי בלוג חדש, כי אני רוצה לשתף אתכן ורוצה להזמין אתכן לבוא אלי למטבח. לקח לי כל היום להחליט אם אספר בביוגרפיה עלי על מה שהייתי, על מה שאני היום או מה שאהיה. והחלטתי לוותר על כל המילים שמספרות מי הייתי ולוותר על כל ההגדרות...

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה