הבלוג של דלית לאופר

Soul Food

אני עושה רק מה שאני אוהבת ואוהבת ונהנית ממה שאני עושה. בחיי יש אוכל ונשמה ואוכל לנשמה. יש חיבורים, מנהיגות, שינוי, העזה, תנועה, אנרגיה, לימוד, שמחה, צבעוניות וכייף. מוזמנים להצטרף למפגשים https://www.facebook.com/Laufer.Dalit

עדכונים:

פוסטים: 9

החל מאוגוסט 2015

תבשיל ירקות צבעוני וטעים להפליא, מושלם לארוחת החג, שעועית ירוקה ודלעת ברוטב חמוץ מתוק

06/09/2015

אני יודעת שיש קשר בין איך שהדברים נראים לטעם שלהם, זה כמו שתקחו סתם ככה עגבניה מלפפון ופלפל ותחתכו סלט. סלט גדול וסלט קטן זה ממש לא אותו הטעם. לכן ממש ממש כדאי להתייחס לכל מרכיב באוכל. קודם כל המוצרים, אני ממש אוהבת לקנות את הירקות והפרות בעצמי, לבחור אחד אחד ועדיף ירקות ופרות אורגניים. התמזל מזלי ובמושב שלי, כפר טרומן, יש משק אורגני שמטופל ומטופח על ידי איש מקסים בשם סרג’יו, היתרון טרי ואורגני, לא תמיד יש הכל, אבל עם עוד קצת מאמץ והשלמות יש מוצרים טריים וטעימים מוכנים לבישול. השלב השני צבעוניות. אני פשוט אוהבת צבעים, צבעים שונים, צבעים מנוגדים, צבעים משלימים, צבעוניות מרעננת ומפתיעה. כנראה בגלל זה אורית חברתי מג’ינג’ר ואני מחוברות כבר מכיתה ז’ (כן הרבה מאוד שנים), אנחנו צבעים שונים בעצמנו ואוהבות צבעוניות רבה. לכן החלטנו לצלם ביחד פרויקט לראש השנה, אוכל צבעוני עם כלים צבעוניים.
סטיילינג: הגר שמיר מגושק’ה צילום: מעין דיסקין

מכל הבישולים לראש השנה בוחרת להתחיל לשתף בתבשיל ירקות צבעוני וטעים להפליא שעועית ירוקה ודלעת ברוטב חמוץ מתוק

חגיגת ראש השנה

חגיגת ראש השנה

 

המצרכים:
2 ק”ג דלעת חתוכה לקוביות בגודל 5 ס”מ
1  ק”ג שעועית ירוקה טריה

דלעת

דלעת


לרוטב:
1/3 כוס רוטב סויה
1/3 כוס שמן קנולה
1/3 כוס מיץ לימון סחוט טרי
קליפת מגוררת מלימון אחד
3 שיני שום קצוצות
3 כפות דבש
מלח ופלפל שחור גרוס 

שאריות הדלעת לקומפוסטר שבחצר

שאריות הדלעת לקומפוסטר שבחצר

להגשה:
3 כפות זרעי שומשום קלויים
100 גרם שבבי שקדים קלויים
4 בצלים ירוקים קצוצים לטבעות דקות

ההכנה:
מחממים תנור ל-180 מעלות.
מערבבים סויה, שמן, מיץ וקליפת לימון, שום, דבש, מלח ופלפל בקערה.
יוצקים מחצית מן הכמות על הדלעת החתוכה (את היתרה שומרים להמשך), מערבבים היטב לציפוי קוביות הדלעת ומעבירים אותן לתבנית.
 צולים כ-20 דקות עד שזהוב ודי רך.
 בינתיים חולטים שעועית במים רותחים 5-4 דקות ומעבירים למי קרח, כדי לשמור על הצבע. מסננים.
 מוציאים את הדלעת מהתנור ומערבבים עם השעועית. יוצקים את יתרת הרוטב ששמרנו ומחזירים לתנור לכ-10 דקות לצלייה משותפת.
מעבירים לקערת הגשה, מפזרים שומשום, שקדים ובצל ירוק ומגישים מייד.

 

מוכן להגשה לשולחן החג

מוכן להגשה לשולחן החג

עוד מהבלוג של דלית לאופר

תצוגה מקדימה

כשג'ינג'ר ו SoulFood נפגשים

לפני כחודש הקפצתי את איתמר למודיעין לקורס נהיגה מונעת, ממש מוקדם בבוקר. מכיוון שאורית חברתי (היכרנו בכיתה ז' ומאז לא נפרדנו) גרה ממש ליד, החלטתי בספונטניות לנסות לתפוס איתה קפה של בוקר. הצליח לי, הקפה במטבח של אורית, הוליד...

תצוגה מקדימה

שנה מתוקה גם לטבעונים

האמת היא שאני לא כל כך אוהבת מתוק, או לייתר דיוק תמיד מעדיפה מלוח וחריף, יודעת שזה לא ממש עדיף לי הרי אני אש וסערה גם בלי עוד פלפל חריף, אבל ככה זה בחיים אנחנו נמשכות תמיד לדומה, למוכר. אפילו שלמדנו, ששמענו, שאמרו לנו ואפילו...

תצוגה מקדימה

לחם לנשמה

פתחתי בלוג חדש, כי אני רוצה לשתף אתכן ורוצה להזמין אתכן לבוא אלי למטבח. לקח לי כל היום להחליט אם אספר בביוגרפיה עלי על מה שהייתי, על מה שאני היום או מה שאהיה. והחלטתי לוותר על כל המילים שמספרות מי הייתי ולוותר על כל ההגדרות...

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה