הבלוג של דלית לאופר

Soul Food

אני עושה רק מה שאני אוהבת ואוהבת ונהנית ממה שאני עושה. בחיי יש אוכל ונשמה ואוכל לנשמה. יש חיבורים, מנהיגות, שינוי, העזה, תנועה, אנרגיה, לימוד, שמחה, צבעוניות וכייף. מוזמנים להצטרף למפגשים https://www.facebook.com/Laufer.Dalit

עדכונים:

פוסטים: 9

החל מאוגוסט 2015

יום צילומים משותף לג’ינג’ר ול SoulFood לכבוד ראש השנה. הדברים האלו שקורים בספונטניות וממש במקרה, הם תמיד הכי טובים והכי נכונים

31/08/2015

לפני כחודש הקפצתי את איתמר למודיעין לקורס נהיגה מונעת, ממש מוקדם בבוקר. מכיוון שאורית חברתי (היכרנו בכיתה ז’ ומאז לא נפרדנו) גרה ממש ליד, החלטתי בספונטניות לנסות לתפוס איתה קפה של בוקר. הצליח לי, הקפה במטבח של אורית, הוליד רעיון של יום צילומים משותף לג’ינג’ר (שזה הביבי העיצובי של אורית, למעשה זו רשת חנויות בצלמה ובדמותה) ול SoulFood (שזה בצלמי ובדמותי) וכך החלטנו להתארגן מידית על צילומים משותפים לראש השנה. הדברים האלו שקורים בספונטני וממש במקרה, הם תמיד הכי טובים והכי נכונים. לאחר קצת ברורים ומחשבות והיגענו להגר שמיר שהביא גם את מעין דיסקין ומיד הבנו שיש פה חיבור מושלם:
אורית – כלים, מפות , בגדים, אקסוסוריז של ג’ינגר ונגיעה עיצובית ג’ינג’רית או ליתר דיוק אוריתית לכל הסט.
הגר – סטילינג, צבעוניות ונשמה.
מעין – צילום, טאצ’ אישי והרבה אהבה.
ואני על האוכל – טבעוני, בריא, טעים, טרי, ססגוני ובעיקר עם הרבה אנרגיה.

אורית, הגר ומעין ערכו את השולחן הססגוני במוצרי ג’ינג’ר בסגנון אוריתי ובמטבח אני חגגתי בבישול מאכלי חג.

השולחן החגיגי

בראש השנה נהוג לאכול לפי הברכות. נהוג לאכול מאכלים מתוקים שתתחדש שנה טובה ומתוקה, ממולאים, כדי שתהיה שנה מלאה בברכות ובמצוות, ולצערי גם ראשים של בעלי-חיים, כמו שאומרים שנהיה לראש ולא לזנב. אבל יש גם פיתרון לטבעוניים: ראש שום, ראש כרובית או ראש כרוב. ולמקפידים לא לאכול דבש יש את הפיתרון הנפלא של דבש תמרים סילאן. ויתר מאכלי החג המסורתיים הם טבעוניים כולל סלק, תפוח, גזר, לוביה, דלעת, כרישה ורימון.

הכנתי המון מנות מבורכות בהתאם לברכות. השתמשתי במוצרי החג ובצבעוניות מרגשת וחגיגית. הגר ומעין סיפרו לי שבדרך כלל בצילומי אוכל לא ניתן לאכול את האוכל כי מכינים אותו מראש והוא לא תמיד טרי וטעים. אני מבחינתי הקפדתי על אוכל טרי וטעים. אני מאמינה באנרגיות ובחשיבותן, יודעת שאנרגיה של רעננות וטריות עוברת גם בתמונות. וכך קרה שאחרי אינספור צילומים התישבנו בשולחן החגיגי, הזמנו גם את דייב להצטרף אלינו פתחנו את היין של Nana שהבאתי ממצפה רמון (זה כבר שייך לסיפור אחר) וחגגנו את החיים הטובים.

הארוחה

בקרוב מתכונים וטיפים לחג ולקראת ראש השנה
ניתן להזמין מנות טבעוניות בכלים של ג’ינג’ר ו/או לקנות כלים יפים בג’ינג’ר ולהצטרף ל
מפגשי בישול מנות חג טבעוניות ורעיונות לסידור השולחן

 יום שישי 4/9 בבוקר, יום שלישי 8/9 בבוקר, ויום רביעי 9/9 בערב

ניתן להזמין מפגשים לקבוצות סגורות

פרטים נוספים על מפגשים אצלי במטבח
 https://www.facebook.com/Laufer.Dalit
או
בטלפון: 054-4300039
או
במייל: [email protected]

עוד מהבלוג של דלית לאופר

תצוגה מקדימה

שנה מתוקה גם לטבעונים

האמת היא שאני לא כל כך אוהבת מתוק, או לייתר דיוק תמיד מעדיפה מלוח וחריף, יודעת שזה לא ממש עדיף לי הרי אני אש וסערה גם בלי עוד פלפל חריף, אבל ככה זה בחיים אנחנו נמשכות תמיד לדומה, למוכר. אפילו שלמדנו, ששמענו, שאמרו לנו ואפילו...

תצוגה מקדימה

לחם לנשמה

פתחתי בלוג חדש, כי אני רוצה לשתף אתכן ורוצה להזמין אתכן לבוא אלי למטבח. לקח לי כל היום להחליט אם אספר בביוגרפיה עלי על מה שהייתי, על מה שאני היום או מה שאהיה. והחלטתי לוותר על כל המילים שמספרות מי הייתי ולוותר על כל ההגדרות...

תצוגה מקדימה

טרי, צבעוני וטעים

אני יודעת שיש קשר בין איך שהדברים נראים לטעם שלהם, זה כמו שתקחו סתם ככה עגבניה מלפפון ופלפל ותחתכו סלט. סלט גדול וסלט קטן זה ממש לא אותו הטעם. לכן ממש ממש כדאי להתייחס לכל מרכיב באוכל. קודם כל המוצרים, אני ממש אוהבת לקנות את...

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה