הבלוג של דלית לאופר

Soul Food

אני עושה רק מה שאני אוהבת ואוהבת ונהנית ממה שאני עושה. בחיי יש אוכל ונשמה ואוכל לנשמה. יש חיבורים, מנהיגות, שינוי, העזה, תנועה, אנרגיה, לימוד, שמחה, צבעוניות וכייף. מוזמנים להצטרף למפגשים https://www.facebook.com/Laufer.Dalit

עדכונים:

פוסטים: 9

החל מאוגוסט 2015

מתחילה בלחם, כי לחם הוא ההתחלה של הכל. זה בסיסי, זה פשוט וזה ממש טעים. כשבאים אלי אורחים, אני רוצה לקבל את פניהם באהבה, אני רוצה שיהנו.הריח של הלחם מזמין ומכיל והוא קבלת פנים בפני עצמו

24/08/2015

פתחתי בלוג חדש, כי אני רוצה לשתף אתכן ורוצה להזמין אתכן לבוא אלי למטבח. לקח לי כל היום להחליט אם אספר בביוגרפיה עלי על מה שהייתי, על מה שאני היום או מה שאהיה. והחלטתי לוותר על כל המילים שמספרות מי הייתי ולוותר על כל ההגדרות שהגדירו אותי עד לא מזמן. זה קצת קשה, כי ככה אני רגילה. רגילה שלהיות “מישהי”  זה  להיות בעלת תפקיד בכיר, עמדה, מעמד וכסף. החלטתי לא לספר, כי ויתרתי על כל ההגדרות האלה למען האמת שלי ויצאתי למסע אל מי שאני באמת. מזמינה אתכן להצטרף אלי למסע של גילוי עצמי בתוך הבית שלי, המשפחה, המטבח, הבישולים המצרכים הטבעיים. בטוחה ומבטיחה שיהיה מעניין ביחד.

מתחילה בלחם. לחם זה ההתחלה של הכל, זה בסיס, זה פשוט וזה ממש טעים. האמת שתמיד אפיתי לחם מסוגים שונים, כי שבאים אלי אורחים, אני רוצה לקבל את פניהם באהבה, אני רוצה שיהנו. אורחים באים לכייף, לחברות, להנות, ולשמוח ביחד, לפעמים ללמוד , בכל מקרה כשהם מגיעים הביתה ויש גם ריח של לחם, זה מושלם. הריח של הלחם מזמין מכיל והוא קבלת פנים בפני עצמו.
לכן חושבת שלכל אחת כדאי יהיה לה לחם משלה כזה שהיא מכינה ברגע (או בכמה רגעים) כזה שעושה המון ריח בבית והוא קבלת פנים משמחת.

היום אני עושה רב הזמן לחם מחמצת, זה  מריח וטעים זה גם ממש בריא. את המחמצת הבאתי מחברתי הטובה עירית. אני יודעת שאפשר להכין לבד, אבל אף פעם לא ניסיתי. מאז שעירית נתנה לי את המחמצת, אני פשוט מכינה ממנה לחם ומגדילה אותה מידי פעם והיא תמיד טובה ומוכנה לשימוש במקרר.
אז מה עושים אחרי שמביאים מחברה או ממני 100 גרם מחמצת? קודם כל מגדילים אותה!

להגדלת המחמצת

חומרים:
100 גר מחמצת
450 גר מים
570 גר קמח מלא
מערבבים, משאירים מחוץ למקרר לשעתיים ואז בקופסא מרופדת בקמח שומרים במקרר.

ואחרי שיש מחמצת גדולה במקרר ב 5 דקות מכינים לחם (ועוד 6 שעות המתנה ו45 דק’ אפיה)

צילום: אלה ברלינסקי

צילום: אלה ברלינסקי

מכינים את הלחם

חומרים:
100 גר מחמצת
450 גר מים
570 גר קמח (אני בד”כ מוסיפה 1/2 שיפון מלא אורגני ו1/2 כוסמין מלא אורגני)
זרעים כוסברה שומר גרעינים דוחן אמרנט אגוזים שונים הרבה ובנדיבות
10 גר’ מלח

הכנה:
מערבבים מחמצת, מים וגרעינים.
מוסיפים קמח ומלח  ומערבבים  עם כף וקצת ביד (רק לערבב אין צורך ללוש)

שמים בתבנית משומנת לתפיחה 6-10 שעות

מכניסים לתנור שחומם ל 230 מעלות לחצי שעה

אח”כ מוציאים מהתבנית שמים על הרשת ל 10 דקות עד רבע שעה על 200 מעלות

כשזה יוצא מהתנור זה מושלם חם טעים ריחני ובריא

צילום: אלה ברלינסקי

צילום: אלה ברלינסקי

מוזמנות למפגשים הבאים:
ערב ניחומים על עזיבתה של מיקה את הבית למכינה קד”צ ערב טבעוני בהשראה הודית יום שלישי 25/8 בערב
ובהשראת ראש השנה הקרב עלינו לטובה שלושה מפגשים של בישולי מנות חג טבעוניות ורעיונות לסידור השולחן – יום שישי 4/9 בבוקר, יום שלישי 8/9 בבוקר, ויום רביעי 9/9 בערב
ניתן להזמין מפגשים לקבוצות סגורות

פרטים נוספים על מפגשים אצלי במטבח
 https://www.facebook.com/Laufer.Dalit 

או
בטלפון: 054-4300039
או
במייל: [email protected] 

עוד מהבלוג של דלית לאופר

תצוגה מקדימה

כשג'ינג'ר ו SoulFood נפגשים

לפני כחודש הקפצתי את איתמר למודיעין לקורס נהיגה מונעת, ממש מוקדם בבוקר. מכיוון שאורית חברתי (היכרנו בכיתה ז' ומאז לא נפרדנו) גרה ממש ליד, החלטתי בספונטניות לנסות לתפוס איתה קפה של בוקר. הצליח לי, הקפה במטבח של אורית, הוליד...

תצוגה מקדימה

שנה מתוקה גם לטבעונים

האמת היא שאני לא כל כך אוהבת מתוק, או לייתר דיוק תמיד מעדיפה מלוח וחריף, יודעת שזה לא ממש עדיף לי הרי אני אש וסערה גם בלי עוד פלפל חריף, אבל ככה זה בחיים אנחנו נמשכות תמיד לדומה, למוכר. אפילו שלמדנו, ששמענו, שאמרו לנו ואפילו...

תצוגה מקדימה

טרי, צבעוני וטעים

אני יודעת שיש קשר בין איך שהדברים נראים לטעם שלהם, זה כמו שתקחו סתם ככה עגבניה מלפפון ופלפל ותחתכו סלט. סלט גדול וסלט קטן זה ממש לא אותו הטעם. לכן ממש ממש כדאי להתייחס לכל מרכיב באוכל. קודם כל המוצרים, אני ממש אוהבת לקנות את...

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה