הבלוג של דלית לאופר

Soul Food

אני עושה רק מה שאני אוהבת ואוהבת ונהנית ממה שאני עושה. בחיי יש אוכל ונשמה ואוכל לנשמה. יש חיבורים, מנהיגות, שינוי, העזה, תנועה, אנרגיה, לימוד, שמחה, צבעוניות וכייף. מוזמנים להצטרף למפגשים https://www.facebook.com/Laufer.Dalit

עדכונים:

פוסטים: 9

החל מאוגוסט 2015

אנחנו חיות בעולם מטורף בו ההיצע של המזון הלא בריא הוא אינסופי, האידיאל של המראה המושלם הוא רזון ובכושר השמים הם הגבול אז בואו נשמור על איזון

22/02/2016

לפי הפייסבוק שלי, אנשים חושבים שאני כל היום רצה. לפי הבלוג שלי אין רמז מה קורה איתי. ששואלים אותי בימים אלו מה אני עושה עם החיים שלי אני עונה אחת משתיים: 1. אני בשבתון. 2. אני מבשלת עצמי לדעת. והאמת היא שפשוט פתאום הפסקתי לכתוב, הפסקתי לצלם את האוכל שאני מכינה, אבל לא הפסקתי לבשל, נהפוכו אני מבשלת המון, מנסה דברים חדשים, והכל כרגיל טבעוני, צבעוני וטרי. וכן אני גם רצה. התמזל מזלי שראיתי בפייסבוק את הפרסום להרשמה לקבוצת ריצה של אדידס, נירשמתי והתקבלתי. נרשמתי בגלל המתנות שהבטיחו וגיליתי שלרוץ זה נפלא, אז אני רצה לראשונה בחיי, רצה ונהנית.
מקשיבה הרבה לשיחות של הבנות בקבוצת ריצה שלי, שיחות  על תזונה (בריאה), משקל (עודף), כושר (שיא). חושבת שאנחנו חיות בעולם מטורף בו ההיצע של המזון הלא בריא הוא אינסופי, האידיאל של המראה המושלם הוא רזון ובכושר השמים הם הגבול.  אני בתזונה בריאה לגמרי וגם די בקלות מבחינתי, מבינה את העקרונות, מאורגנת על הקניות וההכנות ונהנית לבשל אוכל בריא וטעים. מבחינת משקל כן אני בעודף לפי המון קריטריונים, אבל בקריטריון הכי חשוב והוא הקריטריון שאני קובעת – אני ממש סבבה. ומבחינת כושר אני שמה יעדים ראלים: שומרת על הגוף שלי עם תרגול יוגה ונשימות כל בוקר, פעמים בשבוע פילטיס בסטודיו המהמם של קרן פורת מול הבית שלי, ריצה שלוש פעמים בשבוע בקבוצת הריצה של אדידס עם רן אלתרמן המאמן “על חלל”! אז נכון אני לא בדרך ליעדים הגדולים אבל אני בכושר ובאושר :).

ביום שישי הקרוב ארוץ פעם ראשונה בחיי במרתון תל אביב. אני משתתפת במרוץ של ה – 5 ק”מ. כולן מדברות על מה לאכול השבוע ואני מבחינתי מרגישה שאין צורך בשום שינוי:
בוקר – שייק ירוק עם פרי  כלשהו, ג’ינג’ר, לימון, חסה ,מלפפון, נבטים ,קייל, מנגולד, נענע ,כוסברה וכל מה שיש.
בצהריים – סלט , מנה של קטניות מונבטות ומנת דגנים
בערב – מרק
בין לבין מלא פרות ואגוזים.
היום הכנתי – סלט סלק טרי נפלא, כל כך פשוט טעים ובריא, כשמגוונים כל יום עם סלט אחר זו חגיגה אמיתית

סלט סלק טרי

מתכון סלט סלק ותפוחי עץ

מרכיבים
2 ראשי סלק בינוניים  טריים, עדיף אורגניים מגורד גס עם הקליפה
1 תפוח עץ ירוק מגורד גס
2 כפות אגוזים קצוצים
3 כפות כוסברה קצוצה
4 כפות פטרוזיליה קצוצה
3 כפות מיץ לימון טיבעי
קורט מלח ים
קורט סוכר חום

כל המרכיבים לפני הערבוב

מערבבים היטב את כל המרכיבים עורכים שולחן יפה ומגישים

סלק 4

סלק 3

 בתאבון

מלמדת לנוע בחופשיות, בקלילות ואהבה בחיים ובמטבח ולבשל בריא וטעים.
ממארחת מפגשים ארוחות וארועים אצלי בבית.
פרטים נוספים על מפגשים אצלי במטבח בפייסבוק  SoulFood
או
בטלפון: 054-4300039
או
במייל: [email protected]

צילום- מעין דיסקין
סטיליניג – הגר שמיר
שת”פ וכלים – אורית קסטן – ג’ינג’ר

 

עוד מהבלוג של דלית לאופר

תצוגה מקדימה

כשג'ינג'ר ו SoulFood נפגשים

לפני כחודש הקפצתי את איתמר למודיעין לקורס נהיגה מונעת, ממש מוקדם בבוקר. מכיוון שאורית חברתי (היכרנו בכיתה ז' ומאז לא נפרדנו) גרה ממש ליד, החלטתי בספונטניות לנסות לתפוס איתה קפה של בוקר. הצליח לי, הקפה במטבח של אורית, הוליד...

תצוגה מקדימה

שנה מתוקה גם לטבעונים

האמת היא שאני לא כל כך אוהבת מתוק, או לייתר דיוק תמיד מעדיפה מלוח וחריף, יודעת שזה לא ממש עדיף לי הרי אני אש וסערה גם בלי עוד פלפל חריף, אבל ככה זה בחיים אנחנו נמשכות תמיד לדומה, למוכר. אפילו שלמדנו, ששמענו, שאמרו לנו ואפילו...

תצוגה מקדימה

לחם לנשמה

פתחתי בלוג חדש, כי אני רוצה לשתף אתכן ורוצה להזמין אתכן לבוא אלי למטבח. לקח לי כל היום להחליט אם אספר בביוגרפיה עלי על מה שהייתי, על מה שאני היום או מה שאהיה. והחלטתי לוותר על כל המילים שמספרות מי הייתי ולוותר על כל ההגדרות...

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה