אירוח בחום הלוהט של מחאות אוגוסט 2011

החלטתי לשתף אתכם בשיטות שלי לאירוח שפוי בימים טרופים אלו.


אוגוסט, אמצע שבוע, חם אש. כולם מותשים מהחופש עם הילדים, הטלוויזיה ברקע מספרת על מצוקת הדיור, מחאת הילקוטים, צעדת העגלות…. המסקנה ברורה – קשה ויקר כאן!

ואני, הזמנתי קרובי משפחה שהגיעו מחו"ל לארוחת ערב. אז ברוח התקופה, הכנתי תפריט המבוסס על מאכלים תוצרת בית, ממרכיבים פשוטים וזולים. בעזרת סבלנות ותכנון אפשר להעמיד ארוחה לתפארת גם במחירים שפויים, תוך שימוש במתכונים קלים ולא מסובכים להכנה, כי למי יש כוח וזמן לשהות שעות מול סירים מהבילים?

שלב התכנון:

יהיו 8 סועדים. מתוכם 3 ילדים. צריך לתכנן את הכמויות והרכב התפריט בהתאם.

בחירת המוטיב המרכזי שמתאים לפרופיל הסועדים: פסטות – עם ירקות וגבינות.

אז מה היה לנו על השולחן?

3  סוגי סלטים:

  • סלט חסה ועגבניות עם שמן זית, לימון מלח ופלפל. סלט מרענן הנותן ביטוי לירקות הטריים שיש לנו בארץ. סידור אסתטי בצלחת יפה – וזהו!
  • סלט קינואה לימוני עם קוביות עגבנייה, שזיפים, ונענע – הגרסה העדכנית שלי לסלט הטבולה הקלאסי. (מתכון בהמשך)
  • סלט חומוס תוצרת בית (מהתערובות שיצאו לאחרונה לשוק) עם טחינה לימון ושמן זית. מעדן!

לחם טוב:

  • לחם דגנים + לחם כפרי (מבצע 1+1 בסופר)
  • גבינת שמנת תוצרת בית (הכנתי בעצמי ורציתי להשוויץ בפני האורחים)

מאפה אחד:

  • פשטידת גבינות ופסטה – מורכבת משאריות גבינות שיש במקרר בתוספת כאלו שנצברו במקפיא (זה מה שאני עושה לגבינות שמתקרבות לתאריך התפוגה שלהן). הפעם היו אלה: 2 חצאי קוטג', 1 גביע גבינה 5%, 1 גביע גבינה צפתית שהקפאתי אחרי חג שבועות, גבינה מגוררת שאני שומרת בדרך קבע במקפיא ופסטה בצורת פאות שקניתי במבצע 3 ב- 10בסופר.

2 סוגי פסטות:

  • טורטליני ברוטב פיטריות ושמנת – השוס של הארוחה. בכל ארוחה שמכינים צריך לבחור מנה מיוחדת ויקרה קצת יותר שתהיה גולת הכותרת (מתכון בהמשך)
  • פסטה פוסילי (פסטה מסולסלת) ברוטב עגבניות – שילדים ומבוגרים מאד אוהבים

קינוח:

  • קוביות אבטיח
  • עוגת פאדג' בראוניס האהובה כל כך ע"י הילדים
  • שתייה חמה

עייפים, שבעים ומחייכים הלכנו לישון!

טוב, אי אפשר בלי מתכונים, נכון? הפעם אני אעלה מתכון לסלט קינואה ולטורטליני ברוטב פיטריות בשמנת.

סלט קינואה

המרכיבים

לקינואה:

  • 1 כוס קינואה
  • 1 כף שמן קנולה
  • 2 כוסות מים
  • 1 כפית פפריקה
  • 2 קוביות פטרוזיליה – דורות

לסלט:

  • 1 עגבנייה חתוכה לקוביות
  • 2-3 שזיפים חתוכים לקוביות (אפשר לשלב אפרסק או נקטרינות)
  • 2 בצלים ירוקים, או עירית קצוצים דק
  • חצי כוס עלי נענע קצוצים גס
  • 1/4 כוס שמן זית
  • מיץ מ- 2 לימונים
  • מלח ופלפל גרוס

הכנת הקינואה

  1. מחממים בסיר את השמן, מוסיפים קינואה ומטגנים קלות תוך בחישה כ-2 דקות.
  2. מוסיפים את המים והתבלינים, מערבבים.
  3. מביאים לרתיחה  ומבשלים על אש קטנה כ- 20 דקות, עד שהקינואה יבשה. מפרידים גרגרים במזלג ומצננים.

הרכבת הסלט

  1. מערבבים יחד את כל המרכיבים עם הקינואה המבושלת (אחרי שהתקררה).
  2. להגשה, ניתן להוסיף גרגרי רימון או חמוציות



טורטליני ברוטב פיטריות

המרכיבים

  • 1 שקית טורטליני במלית פטריות או גבינות (להשיג ברשתות השיווק) – מוכנה לפי הוראות היצרן.

לרוטב

  • 20 גר' חמאה
  • 1 כף שמן זית
  • 1 כרישה גדולה קצוצה דק (או 2 קטנות)
  • 1 סלסלת פטריות שמפיניון פרוסות
  • 1 שמנת מתוקה לבישול
  • 1/2 כוס חלב
  • 1 כפית חומץ בלסמי
  • 1/4 כפית אגוז מוסקט
  • מלח ופלפל גרוס

הכנת הרוטב

  1. מחממים בסיר את החמאה והשמן ומטגנים את הכרישה עד לשקיפות.
  2. מוסיפים את הפטריות וממשיכים לטגן תוך כדי ערבוב.
  3. מוסיפים שמנת, חלב ותבלינים. מערבבים.
  4. מביאים לסף רתיחה ומבשלים על אש קטנה כ- 10 דקות עד שמסמיך. טועמים ומשפרים תיבול.
  5. שמים את הטורטליני בקערת הגשה ויוצקים מעל את הרוטב.

חיים וטעים לכולם!

אורלי כהן - חיים וטעים
אוהבת את החיים הטובים והטעימים: לבשל, לאפות, לצלם, לטעום, לטייל, לבלות, ליצור, לעצב, לשתף, לכתוב ולספר. יחד עם זאת, בריאות הגוף, הנפש והנשמה חשובים לי ואני משתדלת לשלב ביניהם. חיים וטעים זה המוטו שלי.