הבלוג של דגנית ונינה

בעלי שנהיה אישתי שנהיתה אופה

בוקר אחד, לפני כשבע שנים, יצא בעלי, אבי בתנו (אז בת ארבע), מהמקלחת, שם הבין שהוא אישה. לקח לה 24 שעות לספר לי, ולבקש שנשאר יחד לנצח כי היא אוהבת ונמשכת אלי ויודעת יותר מתמיד למה בחרה בי להינשא לה. גם אני ידעתי למה - היא הייתה... +עוד

בוקר אחד, לפני כשבע שנים, יצא בעלי, אבי בתנו (אז בת ארבע), מהמקלחת, שם הבין שהוא אישה. לקח לה 24 שעות לספר לי, ולבקש שנשאר יחד לנצח כי היא אוהבת ונמשכת אלי ויודעת יותר מתמיד למה בחרה בי להינשא לה. גם אני ידעתי למה - היא הייתה חתיך, שנון, רהוט עם חוש הומור וגם מכפר שמריהו. אני גם, בניגוד אליה, לא הייתי מופתעת מהתגלית, רמזים היו פזורים לכל אורך הדרך. ואהבתי. לפני שנה וחצי נסגרה חברת ההייטק בה עבדה, והיא החליטה להתחיל לאפות לחם כדי שלעולם לא תצטרך לחזור לשבת מול מחשב. במפתיע, יצאו לחמים טעימים. גיל חובב, למשל, חשב שהם הכי טובים בארץ, וטיים אאוט בחר בנו למאפיה הכי טובה בתל אביב. לילדה שלנו נהייה, במקום אבא פאדיחה, אבא עם המאפיה הכי מדליקולית בעיר. לי נהייתה אישה שמעצבנת אותי בדיוק כמו שעצבנה כשהייתה גבר, ומקסימה ומושכת קצת יותר. לה קוראים עכשיו נינה, לי קראו תמיד דגנית, וביחד אנחנו דגנינה.

עדכונים:

פוסטים: 97

החל מיולי 2010

זהו, שלא ממש בא לי לספר לכם בפרטי פרטים, לא מה נשמע ולא מה נשתנה. כן, כן, אני יודעת שזה הדיל בינינו – אני מספרת לכם על האוברדרפט, על האובר משקל, על בעלי שנהייה אשתי שנהייתה האופה הכי מוכשרת בעיר, ואתם סוגרים לי את האובר ומסכימים לשמוע איזה מוצרים חדשים, וותיקים ומהממים הכנו לכם. אז בגלל שלא ממש בא לי ולא ממש מתאים לי… טוב, בסדר, שוב השמנתי, “זה דווקא טוב לך לפנים בגילך,” אומר לי י’ רופא השיניים הרזה, הגבוה והכל כך בגילי, ולמרות שאתם עומדים בדיל בינינו והכי סוגרים לי את האובר מכל כיוון (“מכרה זהב,” “זכייה בפיס,” משתוממים היועצים ומייעצים לגדול בזהירות) , אני מסרבת להרחיב במה נשתנה והולכת לאכול לכם את הראש עם כל צונאמי המוצרים הכשרים לפסח והטעימים בטיירוף באופן שעדיין מפתיע את חלקכם (אותי כבר לא, יש לומר, ולמרות שאיתן פוקס, חברי האהוב, ציין מקרון אחר לטובה, אני יודעת שאין מקרונים כמו של לחמנינה – הוא פשוט לא הספיק לטעום את שלנו…).

המקרון הזה… עוגיה בלי קמח, שבכלל לא אכפת לה מפסח, למרות שיהודי איטליה, פעם, פעם, אימצו אותה כממתק לפסח, אבל מי ששכלל והפך אותה למה שהיא, הצרפתי פייר דפונטן בשבילכם, גם לו, כמו למקרון עצמו, ממש לא היה אכפת מחג המצות המטורלל שלנו. המקרון הזה, על טהרת השקד הטחון והחלבונים, זוהר בימים אלו בלחמנינה בצבעי ורוד (ממולא בגנאש שוקולד לבן ומחית פטל), ירוק (מחית פיסטוק) וחום (גנאש שוקולד בלגי), באמת שאני לא ממש יודעת מה זה גנאש ורק לא מזמן גיליתי את טעם המקרון, אבל זה שהעוגית הזוהרת הזו לא עולה לי כסף (5 ש”ח לאחת בשבילכם) וכל כך כל כך טעימה, זה כבר עולה לי טוב, טוב. מי אמר יאיר קרני? מרתון? חצי מרתון? דווקא מתאים לך לפנים שהתעגלת? קולות מהדהדים.

הנשיקות, קרובות רחוקות של המקרון, מנסות לתת לו פייט, לפחות אל מול קהל הבריאותנים והחסכנים (20 ש”ח לחבילה), ומתייצבות בתור עוגיות צבעוניות ללא צבע מאכל – הוורודות עושות את זה עם מחית הפטל, החומות עם אספרסו חזק ופולי קפה, והמנומרות עם אגוזים טחונים וקינמון (כל אחד וטעמו, אני לא דוחפת את האף…), ואפשר להכניס אותן לקערת קרמיקה מעוצבת ולעשות וי על מתנה לחג. אפשר גם להתפרע עם מגש תחרה (למארחת מסבירים שמדובר במגש רב שימושי, שיכול גם לארח מצות לכל החג במקרה והיא מסורתית באיזה אופן או סתם מתחזקת), ולמלא בתוכו שומשומיות בדבש עם חמוציות, או בראוניז ללא קמח (עוד תקום תנועת המחאה שתדרוש להשאיר אותו לכל השנה, אתם תראו), או עוגיות פלורנטין עם פירות יבשים, או גם וגם וגם.

כמו במדור העוגיות, גם במדור העוגות יש עוגת תפוז-פולנטה, שהאיטלקים אוהבים ללא קשר לפסח, וזאת למרות ששתינו להם את הדם. תפוז שלם נסחט לתוך העוגה (הנה סוד מקצועי: בלחמנינה עושים דברים אחרת, שהרי יכולנו לצאת ידי חובה במיץ תפוזים סחוט ומשומר…), שקדים פרוסים וקלויים עושים אותה קראנצ’ית ולא דייסתית (עוד תוקם תנועה, וגו’…); “רעידת אדמה שוקולד,” עוגת מוס ללא קמחים, כמעט בלי גוף (הלוואי עלי…), שצונחת לתוך עצמה; פרג של סבתא – עוגת טורט הכי ביתית, הכי מעושרת, עם אגסים ותפוחים ששומרים על הלחלוחית, ממש כמוני, סבתא מעושרת (וואנה בי) עם לחלוחית… עוגת אגוזים וקינמון – עוד טורט, עם המון המון המון אבל המון, אגוזים וקינמון; והשוס לסיום – עוגת גבינה (יש פס ויש גם עגולה), שהיא דווקא קלילה ועשויה גבינות שאפילו אולגה רז מרשה (עד 5%), וכבר ברגעים אלו נמצאת באתר של מאקו תחת “עוגות מומלצות לחג,” עם המלצת המערכת בזו הלשון “כמה שהיא תמימה למראה, עוגת הגבינה המאורכת הזו, וכמה שהיא טעימה… העובדה שהיא מצליחה לדלג כל כך בקלילות מעל משוכת הכשרות לפסח מעוררת השתאות כשלעצמה. עוגה פשוטה וטעימה מאוד מאוד.” גם מעוגיות הפלורנטין פירות יבשים מאקו לא חוסכים שבח – “אויש כמה שהעוגיות האלה ממכרות…. פסח, לא פסח, מה זה בכלל משנה כשלפנינו מונחת קופסה של האוצר המתוק להפליא הזה… כיף גדול.”


ברור שיש גם יין. גם את הפלם ריזרב שהגישו אמש בארוחת הערב לאובמה (“תגידי, הוא חתיך?” שואלת חברה, “הורססס,” אני עונה לה. “תרגיעי,” מתערבת המתבגרת שלה, “יש לו את מישל”), וגם את הפלם הלבן, וברור, אבל לא בטוח שידוע לכם, שלא רק שיש אצלנו את היין הנחשק של “כרם שבו,” אלא, והנה ההפתעה… יותר בזול ממקומות אחרים (74 ש”ח ללבן או רוזה, 89 ש”ח לאדום) כי היינן הגאון, גבי סדן האחד והיחיד, הוא, כולם ביחד – גיסי!!! למרות שלא באמת התחתן עם אחותה של האופה, הלא היא עינת גיסתי, אבל מה אכפת, היין טעים, המחיר מעולה, וחתונות ברבנות זה לא אנחנו, בלי קשר לקדושת החג…

המתבגרת נסעה לטייל מים אל ים, ואנחנו נוסעות למבדד של צור ודורית שיזף ליד מצפה רמון, שם נחגוג להם יום הולדת. היא לקחה לה את שק השינה הפוכי הקליל שעלה מניו זילנד לפני שנים רבות וחולצה תרמית, ואנחנו ניקח שני שקי שינה של מינוס עשרים מעלות, ומלא מלא לחמים (נשאיר גם לכם קצת, שמא במקרה תרצו להצטייד לפני החג… ששש… אפשר אפילו, שלא נדע, טפו, להמשיך ולהצטייד בלחמים עד יום שני, 14:00, ערב ליל הסדר עצמו, ממש).

עוד רגע ואבקש מהאופה המוכשרת, הטוטאלית, היודעת כל, המתאבדת, שיודעת להמציא את עצמה מחדש כל שבע שנים, לגשת לטקסט אוכל הראש שכתבתי, ולהפוך אותו לקריא, מדויק, טעים ומרגש כמו שרק היא יודעת.
תיהנו,
נשיקות מרנג,
דגנית

לחמנינה
רח’ קרמניצקי 14 ,תל אביב
טל : 03-7448088 .
אתר: www.lachmanina.co.il
דף פייסבוק: www.tiny.cc/lachmanina
דוא”ל: [email protected]

עוד מהבלוג של דגנית ונינה

תצוגה מקדימה

לחמנינה בת שנה ואני בת חמישים ושש

לחמנינה בת שנה, ואני ממש ברגע זה בת חמישים ושש. טוב, בעצם אני לא בת 56, אלא רק בת 55, אבל תשמעו, כמו שאומר להב הלוי, זו טכניקה מדהימה לתרגל ולהתכונן לגיל שלך כשאת כבר בעשור השישי (ש-י-ש-י!!!... או מיי גוד!!! זה לא קורה לי!!! או כמו שאמא...

תגובות

פורסם לפני 7 years
תצוגה מקדימה

טיפולים זוגיים לא באמת מצליחים

טיפולים זוגיים לא באמת מצליחים "טיפולים זוגיים לא באמת מצליחים," אומר לי המטפל (פסיכואנליזה, ארבע פעמים בשבוע...) של בעלי שנהיה אשתי שנהייתה אופה, שיושב מולנו בצהרי יום, בכובע של מטפל זוגי שאני מאלצת אותו לעתים לחבוש....

תגובות

פורסם לפני 7 years
תצוגה מקדימה

רגע לפני שמתפרסמת הכתבה על לחמנינה במוסף הארץ

רגע לפני שמתפרסמת הכתבה על לחמנינה במוסף הארץ, ואני לא נושמת. מילא שאני לא נושמת, אבל יש מצב שגם האופה לא נושמת כראוי בעקבות כמות שיחות הטלפון שהיא מקבלת ממני בשעה האחרונה (מרגע ששזפה עיני את הכתבה המהממת אבל הכה...

תגובות

פורסם לפני 8 years

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה