פיצה ביתית מהירה ב-2 גרסאות

פיצה ביתית מבצק דק ללא שמרים, הכי פשוטה להכנה ולוקחת במקסימום 20 דקות עבודה

20170211_1031541

אני אישה לא תחרותית. אין לי את הגן הזה שגורם לתחרות להוציא ממני את המיטב, להיפך. אבל אני מתחרה באופן קבוע בעצמי אל מול המשימות שאני מציבה לי. הרבה פעמים הן לא משימות פשוטות, כך שהתחרות די קשה.

מצד שני, אני חרשנית וכשאני מקבלת שיעורים אני אעשה הכל כדי לעשות אותם על הצד הטוב ביותר.

השבוע במסגרת קורס הבישול של סלונה ודורות שאני לוקחת בו חלק (ומובנית בתוכו גם סוג של תחרות), קיבלנו משימה להעלות מתכון לפיצה הכולל לפחות 2 מוצרי דורות. ואני? אני מעולה בלהזמין פיצה, שנים כבר לא עושה לבד, למרות שפעם השתעשעתי בזה ולמיטב זכרוני היו כמה שיצאו לא רע.

ערב שישי הוקדש כולו לניסיונות לעשות פיצה מבצק שמרים. יצא טעים, אבל לא מספיק טעים בשביל לפרסם פה וזה גם לוקח המון זמן ואני בעד מהיר וקל. אז בשבת בבוקר קמתי חדורת מטרה למצוא את המתכון המהיר שלי לפיצה בלי שמרים, שתהיה מוכנה צ'יק צ'ק ותהיה מספיק טובה בשביל להעביר הלאה. וואלה, הצלחתי.

כל תהליך ההכנה עד הכניסה לתנור לוקח מקסימום 20 דקות.

החלק הכי חשוב בפיצה הוא כמובן הבצק. הכמות שפה מספיקה ל-2 פיצות. אני עשיתי אחת סטנדרטית עם רוטב עגבניות, גבינה וזיתים ואת השניה כיסיתי רק בפסטו וגבינה עבור מי שלא בעניין של רוטב עגבניות. שתיהן נטרפו.

בצק (ל-2 פיצות)

3 כוסות קמח (לא תופח)

1 גביע שמנת חמוצה (אפשר גם יוגורט במקום, אבל הבצק יהיה יותר דביק)

1 קוביה בזיליקום קצוץ של דורות (לא חובה כמובן, אבל משדרג)

חצי כוס מים

1.5 כפות שמן זית

כפית מלח

חצי כפית סוכר

הכנה: לעבד את כל החומרים במעבד מזון בפולסים קצרים עד שמתקבל בצק פירורי. להוציא למשטח עבודה ולאחד לבצק אחיד.

לחלק את הבצק לשניים ולשטח עם מערוך כל חלק לעיגול דק (כדאי לקמח קצת את המשטח, אבל הבצק מאוד מאוד נוח לעבודה, אל דאגה).

מעל הבצק

אופציה 1

PIZZA1122

1 קוביה רוטב עגבניות ובזיליקום של דורות

150 גרם מוצרלה מגוררת

זיתים ירוקים מגולענים חתוכים/פרוסים

(אני באופן אישי הייתי שמחה להוסיף גם קוביות של עגבניה בשלה ובצל, אבל זה לא עבר את הילדים).

הכנה: מפשירים מעט את קוביית העגבניות ומורחים על הבצק. מעל מפזרים את הגבינה ומעליה הזיתים.

PIZZA11222

אופציה 2

20170211_1120131

קוביית פסטו של דורות

150 גרם גבינות קשות מגוררות (אצלי היה שילוב של מוצרלה וקשקבל אם היתה לי גבינה מלוחה, גם היא היתה נכנסת).

הכנה: מפשירים מעט את קוביית הפסטו ומורחים על הבצק. מעל מפזרים את הגבינות.

PIZZAPESTO11

אפיה

15 דקות בתנור שחומם מראש ל-190 מעלות בטורבו.

טיפ שעושה את ההבדל מטעים לטעים מאוד

קנו מגש פיצה מחורר, כך הפיצה נאפת גם מלמטה. אני קניתי בפוקס הום ב-25 שקל (וכן, על כל מה שמעל 10 אומרים שקל ולא שקלים או ש"ח. כך על פי האקדמיה ללשון).

PIZZA112171

בתאבון

KONAFACEBOOK2