השבוע בקורס של "פשוט לבשל" למדנו מתכונים (מעולים!) עם בשר טחון וקיבלנו משימה לפרסם מתכון לקציצות, אבל כיוון שאני "בזבזתי" את המתכון לקציצות המושלמות שלי כבר לפני כמה שבועות, החלטתי ללכת על הספציאליטה השני שלי – רוטב בולונז.
הבולונז הזה הוא אחד הדברים היחידים שכל הארבעה שלי מסכימים לאכול ולכן הוא מככב אצלי בבית לפחות פעם בשבוע. החוכמה שבו, מעבר לזה שהוא ממש ממש טעים וממש פשוט להכנה, זה שאין בו בצל.
לקחו לי כמה שנים טובות עד שהעזתי להוציא את הבצל מהבולונז, אבל בסוף לא היתה ברירה כי הילדים הצליחו למצוא אותו גם כשהיה חתוך קטן קטן. במקומו אני מגרדת פנימה גזר. גם טעים, גם בריא וגם מוסיף צבע.
וככה זה קורה
חומרים
400 גרם בשר בקר טחון (טרי!)
1 גזר
1 עגבניה בשלה
1 קוביה שום קפוא
2 קופסאות קטנות רסק עגבניות (אם יש אחת גדולה, גם טוב)
3/4 כוס מים
כפית פפריקה מתוקה
כפית סוכר חום
מלח ופלפל
הכנה
מחממים במחבת גדולה מעט שמן, מקלפים ומגרדים את הגזר על פומפיה ומטגנים אותו עם קוביית שום, במשך 3-4 דקות.
מוסיפים את הבשר הטחון ומפוררים אותו במחבת עם כף עץ, מטגנים ומערבבים עד שכולו חום מכל הצדדים.
מגרדים את העגבניה (על אותה פומפיה שבה גירדנו את הגזר) ומוסיפים למחבת.
מוסיפים את רסק העגבניות ואת המים (כתבתי 3/4 כוס, אבל תוסיפו לפי רמת הסמיכות שאתם אוהבים. פה אוהבים סמיך). מערבבים היטב ומרתיחים.
מוסיפים כפית סוכר חום, כפית פפריקה אדומה מתוקה, מלח ופלפל לפי הטעם, ומבשלים במשך חצי שעה על אש נמוכה.
בתאבון
ואם אתם כבר פה ועוד לא ניסתם את הקציצות, זה הזמן (לחיצה על התמונה תוביל אתכם למתכון). אשכרה אנשים (טוב נו, נשים), ניסו והיו תגובות מעולות.