עוגיות שיבולת שועל וטחינה

טעימות, בריאות, משביעות, קלות להכנה ומחזיקות מלא זמן – כל מה שאפשר לבקש מעוגיות במתכון אחד

20170303_105957

בשיעור האחרון בקורס הבישול "פשוט לבשל" קיבלנו משימה להכין משלוח מנות.

בשיאו של שבוע עמוס במיוחד עצם המחשבה על משימה נוספת היתה כמעט בלתי אפשרית, אז הדבר הראשון שעשיתי היה מה שאני עושה תמיד – נלחצתי (אבל בשקט. יש לי כשרון על להילחץ בשקט).

הדבר השני שעשיתי היה להתחיל לחשוב על רעיונות ולפסול את כולם על סעיף זמן.

ואז הגעתי הביתה ומצאתי על השיש קופסת עוגיות בריאות שהקטנה עשתה עם קרן, הבייביסיטר המופלאה שלה, בזמן שאני למדתי לעשות עוגות 50% שומן (אבל טעימות אש).

אאורקה!

הכי כיף זה משלוח מנות של עוגיות טעימות ואם הן בריאות, זה בכלל נהדר. במקרה הזה הן גם כל כך משביעות כך ששתי עוגיות יכולות להחזיק אתכן בקלות בין הארוחות.

ביקשתי וקיבלתי מקרן את המתכון. עשיתי לבד, ראיתי כי טוב ואני מעבירה אותו אליכן.

מצרכים

2 כוסות שיבולת שועל

1.5 כוסות קמח תופח

2 כפיות קינמון

קורט מלח

1/2 כוס סוכר (לבן או חום)

1/2 כוס סילאן (אם אין סילאן, להשתמש בכוס סוכר מלאה במקום 1/2)

1.5 כוסות טחינה גולמית

2 ביצים

1/3 כוס אגוזים קצוצים/שקדים קצוצים/פתיתי שוקולד/חמוציות/קוקוס/שומשום – לבחירתכם (אפשר גם, לא עלינו, צימוקים, אבל אני לא נוגעת בהם אז לא יכולה להמליץ).

הכנה

לערבב את החומרים היבשים, להוסיף את הרטובים ולערבב עד שהכל מתאחד. את האגוזים, או מה שבחרתן להוסיף, מוסיפים ממש בסוף ומערבבים עוד קצת.

(כמו שתראו בתמונות אני שכחתי לערבב את היבשים לפני הוספת הרטובים וזה בכל זאת הצליח, אבל נראה לי שעדיף לעקוב אחרי ההוראות).

בידיים מעט רטובות או בעזרת כף, מכינים עוגיות לא גדולות ומניחים על תבנית עם נייר אפיה.

מכניסים לתנור שחומם מראש ל-180 מעלות ל-10 דקות.

20170303_102325120170303_10254420170303_10262820170303_10282320170303_10302520170303_10330020170303_10575520170303_105259

אריזה

בכל הנוגע ל-DIY אני שתי ידיים שמאליות, אז הסתפקתי בקניית צנצנת זכוכית וכמה גלילים של וואשי טייפ מנצנץ והוספתי סרט סגלגל בשביל הסטייל. יכול להיות מוצלח מזה, אבל העיקר הכוונה.

20170303_10492420170303_111719

הקדשה

את משלוח המנות שלי אני מקדישה לאחות ליבי, זו שהמושג "החברה הכי טובה", ממש לא מספיק בשביל לתאר את מה שהיא בשבילי. אהובתי שרית. אחת הנשים הכי מוכשרות שיצא לי להכיר.

את התמונה הזו, מעשה ידיה, קיבלתי ממנה ליום ההולדת שלי (וגם הצלע השלישית האהובה שלנו איילת קיבלה). ממליצה בחום לעקוב אחרי האינסטגרם שלה https://www.instagram.com/satzitz/

ואם גם אתן רוצות להעניק כזה למישהו שאתן אוהבות, מוזמנות לפנות אליה שם.

20170303_111214

***

https://www.facebook.com/hakonanehama/