הבלוג של קרן אגם

קרן אגם אופה וגם יפה

בלוג מכורה לאפיה. וגם אמא לשלושה, גרה ביפו, ורוקדת כל דקה פנויה.

עדכונים:

פוסטים: 49

עוקבים: 72

החל מנובמבר 2011

דפים דפים של שמרים עם קינמון וקקאו, מסודרים בתבנית בבלאגן חינני רק לתלוש ולאכול

01/10/2013

יצאנו לחופשה קצרה של סוף החגים עם חברים,

שאלתי את החברה ההריונית מה להכין ,

תמיד אני מתייעצת איתה מה להכין כשנוסעים, מפקנקים או סתם ניפגשים לארוחה של שבת,

אני שולחת לה תמונה או רעיון ושואלת אם נראה לה מתאים כזה וכזה (בחיים לא אמרה לי לא)

והיא שולחת לי מתכונים מהרשת ורומזת לי רמז עבה  שהיא מחכה שאכין לה בדיוק כזה !

את עוגות השמרים האלו אני מכינה כבר כמה שנים, ההריונית מתה עליהן

אז שאלתי אותה מה להביא לחופשה והיא אמרה שהכי יהיה לה כייף אם אכין דפי שמרים קינמון.

אחת מעוגות השמרים היפות שהומצאו,

דפים של שמרים עם קינמון או קקאו מסודרים בבלאגן כ”כ חינני בתבנית

כל מה שצריך זה לתלוש אחד אחרי השני ולאכול.

ההכנה שלהן הרבה יותר פשוטה ממה שנראה, וכיון שלא חשבתי שאעלה מתכון אז צילמתי רק את התוצאה הסופית

תוכלו להיכנס ללינק של האלוהית  cinnamon-sugar-pull-apart-bread וללמוד את שלבי ההכנה

כמות לשלוש עוגות

לבצק:

קילו קמח

150 גרם חמאה

1/2 כוס סוכר

4 ביצים

2 כפות שמרים יבשים

כוס וחצי חלב (או מים )

2 כפיות תמצית וניל

כפית מלח

למלית קינמון: (כמות ל-2 עוגות)

כוס סוכר לבן או חום

2 כפיות קינמון

60 גרם חמאה מומסת

למלית קקאו : ( כמות לעוגה אחת )

1/2 כוס סוכר חום או לבן

2 כפות קקאו

1/2 כפית קינמון (אופציונלי)

30 גרם חמאה מומסת

אופן ההכנה:

ממיסים את החמאה עם החלב במיקרו ( להקפיד שהחלב לא יהיה רותח )

מוסיפים לתערובת תמצית וניל

בקערת המיקסר עם וו לישה במהירות נמוכה מערבבים קמח שמרים סוכר ומלח

מוסיפים את תערובת החלב  ואת הביצים אחת אחת וממשיכים ללוש  כ 10 דקות .

מעבירים את הבצק לקערה משומנת מעט, מכסים בניילון נצמד ובמגבת ומניחים להתפחה כשעה וחצי

מוציאים את הבצק ומחלקים ל 3 חלקים, מרדדים כל חלק למלבן

מברישים בחמאה מומסת ומפזרים מילוי (משאירים מכל מלית כף בצד)

חותכים את המלבן לאורכו לשש רצועות שוות (הכי נח בעזרת חותכן פיצה)

עורמים את הרצועות אחת על גבי השנייה, ובעזרת סכין חותכים את ערימת הרצועות לשישה ריבועים שווים

מעבירים את ששת הריבועים על צידם אחד ליד השני לתבנית משומנת או מרופדת בנייר אפיה

מפזרים על העוגה את כף המילוי שהשארנו בצד ומתפיחים שוב כ 30 דקות

אופים בתנור שחומם מראש ל 170 מעלות 20-30 דקות, עד שהעוגות קצת שחומות מלמעלה אך לא יותר מדי.

הערות שלי :

-מכמות המילוי שבמתכון יוצאות עוגות לא מאוד מתוקות,

אפשר להכפיל כמויות של המלית  לקבלת עוגות מתוקות יותר.

-אם משתמשים בתבניות אינגליש קייק חד פעמיות, הן יחסית קטנות ותתקבלנה 4 עוגות.

-חשוב להימנע מאפית יתר, חלק מהכייף של העוגות שהן יוצאות מאוד רכות,

אפשר להניח נייר כסף מלמעלה אם נראה שהן מתחילות להשחים מדי.

בון אפטי .

עוד מהבלוג של קרן אגם

תצוגה מקדימה

עוגת שוקולד עסיסית ורכה רכה

גור אדם בן 7 אוהב שוקולד אלא מה? הכנתי ליום ההולדת שלו עוגת שוקולד אהובה עליי במיוחד מהאוסף המתוק של על השולחן מדובר בעוגה שווה ביותר, עסיסית, רכה רכה טעימה בטירוף, והכי...

תצוגה מקדימה

בחושה עם פירורי שוקולד וחלבה בציפוי שוקולד מבריק

יום שבת, פיקניק חברים בפארק, התראה קצרה קצרה, צריכים לצאת מהר מהבית ואני לא מוותרת על עוגה הכי אוהבת להכין ולפנק את החברים (יש מצב שאם לא אביא ישלחו אותי חזרה...

תצוגה מקדימה

עוגת תמרים "בלינדה" בציפוי טופי קרמל וקוקוס

את המתכון לעוגה הנדירה הזו קיבלתי מאמא שלי,שקיבלה אותה מבלינדה,בחורה דרום אפריקאית שעבדה איתה, אמא שלי הכינה אותה למסיבת יום הולדת 30 שלי ,קצת לפני ש"גנבתי" לה את התואר "האופה של המשפחה". זו עוגה שחייבים ,אבל ממש,להכין...

חם בבלוגים

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מקרא:

  • פוסט בירידה
  • פוסט בעלייה
  • פוסט דורך במקום
  • פוסט חדש במצעד

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

בחזרה למעלה