הבלוג של קרן אגם

קרן אגם אופה וגם יפה

הבלוג שלי עבר דירה ואתם מוזמנים להיכנס! http://kerenagam.co.il

עדכונים:

פוסטים: 74

עוקבים: 127

החל מנובמבר 2011

דפים דפים של שמרים עם קינמון וקקאו, מסודרים בתבנית בבלאגן חינני רק לתלוש ולאכול

01/10/2013

יצאנו לחופשה קצרה של סוף החגים עם חברים,

שאלתי את החברה ההריונית מה להכין ,

תמיד אני מתייעצת איתה מה להכין כשנוסעים, מפקנקים או סתם ניפגשים לארוחה של שבת,

אני שולחת לה תמונה או רעיון ושואלת אם נראה לה מתאים כזה וכזה (בחיים לא אמרה לי לא)

והיא שולחת לי מתכונים מהרשת ורומזת לי רמז עבה  שהיא מחכה שאכין לה בדיוק כזה !

את עוגות השמרים האלו אני מכינה כבר כמה שנים, ההריונית מתה עליהן

אז שאלתי אותה מה להביא לחופשה והיא אמרה שהכי יהיה לה כייף אם אכין דפי שמרים קינמון.

אחת מעוגות השמרים היפות שהומצאו,

דפים של שמרים עם קינמון או קקאו מסודרים בבלאגן כ”כ חינני בתבנית

כל מה שצריך זה לתלוש אחד אחרי השני ולאכול.

ההכנה שלהן הרבה יותר פשוטה ממה שנראה, וכיון שלא חשבתי שאעלה מתכון אז צילמתי רק את התוצאה הסופית

תוכלו להיכנס ללינק של האלוהית  cinnamon-sugar-pull-apart-bread וללמוד את שלבי ההכנה

כמות לשלוש עוגות

לבצק:

קילו קמח

150 גרם חמאה

1/2 כוס סוכר

4 ביצים

2 כפות שמרים יבשים

כוס וחצי חלב (או מים )

2 כפיות תמצית וניל

כפית מלח

למלית קינמון: (כמות ל-2 עוגות)

כוס סוכר לבן או חום

2 כפיות קינמון

60 גרם חמאה מומסת

למלית קקאו : ( כמות לעוגה אחת )

1/2 כוס סוכר חום או לבן

2 כפות קקאו

1/2 כפית קינמון (אופציונלי)

30 גרם חמאה מומסת

אופן ההכנה:

ממיסים את החמאה עם החלב במיקרו ( להקפיד שהחלב לא יהיה רותח )

מוסיפים לתערובת תמצית וניל

בקערת המיקסר עם וו לישה במהירות נמוכה מערבבים קמח שמרים סוכר ומלח

מוסיפים את תערובת החלב  ואת הביצים אחת אחת וממשיכים ללוש  כ 10 דקות .

מעבירים את הבצק לקערה משומנת מעט, מכסים בניילון נצמד ובמגבת ומניחים להתפחה כשעה וחצי

מוציאים את הבצק ומחלקים ל 3 חלקים, מרדדים כל חלק למלבן

מברישים בחמאה מומסת ומפזרים מילוי (משאירים מכל מלית כף בצד)

חותכים את המלבן לאורכו לשש רצועות שוות (הכי נח בעזרת חותכן פיצה)

עורמים את הרצועות אחת על גבי השנייה, ובעזרת סכין חותכים את ערימת הרצועות לשישה ריבועים שווים

מעבירים את ששת הריבועים על צידם אחד ליד השני לתבנית משומנת או מרופדת בנייר אפיה

מפזרים על העוגה את כף המילוי שהשארנו בצד ומתפיחים שוב כ 30 דקות

אופים בתנור שחומם מראש ל 170 מעלות 20-30 דקות, עד שהעוגות קצת שחומות מלמעלה אך לא יותר מדי.

הערות שלי :

-מכמות המילוי שבמתכון יוצאות עוגות לא מאוד מתוקות,

אפשר להכפיל כמויות של המלית  לקבלת עוגות מתוקות יותר.

-אם משתמשים בתבניות אינגליש קייק חד פעמיות, הן יחסית קטנות ותתקבלנה 4 עוגות.

-חשוב להימנע מאפית יתר, חלק מהכייף של העוגות שהן יוצאות מאוד רכות,

אפשר להניח נייר כסף מלמעלה אם נראה שהן מתחילות להשחים מדי.

בון אפטי .

עוד מהבלוג של קרן אגם

תצוגה מקדימה

עוגיות מגולגלות תמרים חלבה

אחת החולשות הגדולות של אח שלי הן עוגיות תמרים מבצק פריך, הוא מחסל לבד קופסא בקלות אז לכבוד השנה החדשה, ובגלל שהשנה לא נחגוג יחד, הכנתי לו (וחבל שלא באת לקחת כי כבר נגמר...

תצוגה מקדימה

עוגת שוקולד עסיסית ורכה רכה

את המתכון ניתן למצוא בבלוג החדש והמעודכן שלי רק לחצו על הכפתור הזה   גור אדם בן 7 אוהב שוקולד אלא מה? הכנתי ליום...

תצוגה מקדימה

עוגת תפוחים עם פירורי קראמבל פריכים

את המתכון ניתן למצוא בבלוג החדש והמעודכן שלי רק לחצו על הכפתור הזה   עשיתי מעשה טוב היום והצלתי כמה תפוחים שאף אחד כבר לא היה אוכל. פעם מזמן כשעוד הייתי קונה עיתון ביום...

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר