הבלוג של kerenshely

kerenshely

קרן שלי בילוי תיירות ופנאי

עדכונים:

פוסטים: 46

החל מאוקטובר 2015

image

כתבתה של קרן שלי

מסעדת ZOZAMAMA (“צעירה לנצח” בשפת רחוב תאילנדית), המסעדה התאילנדית הראשונה והיחידה בצפון הארץ, מקבוצת המסעדות של המסעדנים שי אראל ואלירן אלקיים, שבבעלותם גם רשת המסעדות “בשרלה” המתמחה בבשרים, נפתחה מלפני מספר חודשים בלבד וזוכה להצלחה מרובה. המסעדה אשר ממוקמת בחוצות המפרץ חיפה בחלל רחב ידיים, נוצרה מתוך תשוקה אמתית לאוכל אסיתייתי.

שי אראל המוכר כזוכה התוכנית ״הישרדות״ אימץ את פסל החסינות המוכר מהסדרה, ככלי מקורי ומיוחד להגשת קוקטיילים במסעדה, מה שעושה את המסעדה לשונה ומיוחדת באווירת הישרדות.

image

זכינו להשתתף בהשקת תפריט החורף של המסעדה המדהימה, קיבלנו אירוח מפנק ואין סופי. הוגשו כמובן מבחר מרקים בשילוב של ירקות ובשר מהתפריט העשיר ובנוסף הגיעו לשולחן מנות מיוחדות של בשרים, ירקות, סלטים, תוספות וקינוחים מיוחדים לצד קוקטיילים אקזוטיים מפירות טריים ואלכוהול.

יש לציין שהאוכל במסעדה טרי, טעים ביותר, מנות מצויינות, אסטטיות ומומלצת בחום.

מסעדת ZOZAMAMA התאילנדית, אשר נפתחה בחודשים האחרונים בחיפה, מציעה את תמצית החוויה התאילנדית  במנות המשלבות את הריחות, הצבעים, הטעמים והתשוקה של המטבח התאילנדי, שנוצרו בשיתוף פעולה עם השפים ליאון אלקלעי וסוואלי אלדר.

תפריט המסעדה משלב מגוון מנות קלאסיות מהמטבח האסיאתי של מוקפצים, מנות אורז, סושי, ודגים. על המטבח מנצח צוות שפים תאילנדיים מקצועיבהובלת השף קוואן קמסינקוק, המתמחים בטכניקות בישול תאילנדיות מסורתיות ומעניקים למנות פרשנות עדכנית ומושקעת.

לקראת ימי החורף הקרירים, משיקה ZOZAMAMA תפריט מרקים מיוחד שמציע מגוון עשיר של מרקים תאילנדיים מוכרים ואהובים:

image

מרק אורז תאילנדי- מרק תאילנדי כפרי מסורתי, מומלץ לימים גשומים, המשלב ציר עוף טרי, אורז, כוסברה, בצל ירוק, שום וחתיכות עוף טרי- 32 ₪

קטיפה צהובה- מרק תירס קטיפתי עם עוף ואטריות זכוכית- 32 ₪

מרק ירקות טבעוני- תפוח אדמה, בצל ירוק, גזר, בצל לבן, קארי אדום, חלב קוקוס- 39 ₪

מרק בקר תאילנדי- אטריות אורז, כרוב, נבטים, גזר, בצל ירוק, כוסברה, למון גראס, סויה, סלרי, רצועות פילה בקר טרי ונגיעות צ’ילי חריף- 58 ₪

מרק טום יאם- שרימפס, קלמרי, אטריות אורז, ציר עוף, פלפלים חריפים, עגבניות שרי תמר, פטריות טריות, למון-גראס, גלנגל וחלב קוקוס- 58 ₪

ראמן עוף- מרק צח עם ירקות, חזה עוף צלוי, אטריות ביצים וסויה- 54 ₪

אראל ואלקיים יצאו למסע בן חמישה חודשים, במהלכו חיפשו אחר תבלינים, טעמים, ריחות וצבעים, תוך שהם נחשפים למטבח התאילנדי הביתי המסורתי, לאוכל הרחוב ולחומרי הגלם המקוריים שמרכיבים אותם. מסעדת ZOZAMAMA מכניסה את הסועדים לחוויה חושנית וייחודית, שמתחילה עם כניסתם לחלל המסעדה, עוד הרבה לפני שהמנות מוגשות לשולחן. עיצוב המסעדה מביא את נופי תאילנד הפראית לידי ביטוי בעיצוב הפנים ובאדריכלות המקום, מכניס את הסועד לעומקו של יער קסום של 1000 מוטות במבוק, שהובאו במיוחד הישר מיערות הפרא של תאילנד.

image

המסעדה מחולקת באופן מתוחכם לארבעה אזורי ישיבה שונים- אזור ישיבה מרכזי המשקיף על כל המסעדה, בר מרכזי ממנו ניתן לראות, להריח ולחוש את טעמי המטבח, אזור ישיבה מוגבה באווירה מבודדת, אינטימית ורומנטית ואזור ישיבה נמוכה באווירה משוחררת ולא מחייבת. בר המסעדה מתמחה בהכנת קוקטיילים טרופיים המשלימים את החוויה הקולינרית.

ZOZAMAMA-

החרושת 10, חוצות המפרץ, חיפה

ראשון-שבת: 12:00-23:00

2707*

zozamama.co.il

 

קרדיט צילום יח״צ

 

עוד מהבלוג של kerenshely

Thumbnail

השקת הספר ״מעצבים חדר שינה״ מבית עמינח בשיתוף אורלי רובינזון

כתבתה של קרן שלי עמינח בשיתוף אורלי רובינזון משיקים ספר עיצוב חדש "מעצבים חדרי שינה" קולקציית חדרי שינה מעוצבי פרי עיצובם של אדריכלים ומעצבי פנים המובילים...

תגובות

פורסם לפני 5 years
Thumbnail

מסעדת סהרה (הר תבור-גליל תחתון)

כתבתה של קרן שלי מסעדת סהרה הגליל, מסעדה אותנטית ממוקמת במבנה עתיק בנוי לתלפיות עם חצר גדולה מרוצפת ובה מזרקה דמוי מעיין נובע, במרכז המסעדה ישנה מזרקה נוספת שבה רחש המים...

תגובות

פורסם לפני 5 years
Thumbnail

סמגל מטבחים - השקת אולם תצוגה

כתבתה של קרן שלי קבוצת 'סמגל', הפועלת בתחום המטבחים מאז שנת 1992 ומתמחה בתכנון והקמה של מטבחים מחדשת את מרכז התצוגה בהרצליה פיתוח תחת השם 'סמגל קונספט׳ בעלות של 2.4 מליון...

תגובות

פורסם לפני 4 years

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה