הבלוג של kerenshely

kerenshely

קרן שלי בילוי תיירות ופנאי

עדכונים:

פוסטים: 46

החל מאוקטובר 2015

image

כתבתה של קרן שלי

קרדיט צילום יח״צ

מיזם פורץ דרך לבדיקת מידת המתיקות של אלפי משקאות קלים ומיצים של יותר מ-100 מותגים בינלאומיים ברחבי העולם

חברת Valiber פיתחה סקאלה אוניברסלית המאפשרת לתקשר העדפות טעם

המיזם יוצג בכנס הישראלי הראשון לחדשנות בעולם המזון, FoodTech Nation 2015, ב-15 לדצמבר 2015 במרכז הכנסים בכפר המכביה

הכנס ישמש צומת מפגש בין שחקני חוד החנית של מעטפת החדשנות בתעשיית המזון, ביניהם: חברות הזנק ויזמים, חוקרים מהאקדמיה, משקיעים, חממות, נציגי התעשייהומומחים העוסקים בתחום

מיזם ישראלי פורץ דרך לקביעת אמת מידה מדויקת ובין-לאומית להערכת מידת המתיקות של משקאות קלים ומיצים - תוצג בכנס הישראלי הראשון לחדשנות בעולם המזון, FoodTech Nation 2015, שייפתח ב-15 לדצמבר 2015 במרכז הכנסים בכפר המכביה.

הכנס ישמש צומת מפגש לדיונים והחלפת דעות בין שחקני מעטפת החדשנות בתעשיית המזון ביניהם: חברות הזנק ויזמים, חוקרים מהאקדמיה, משקיעים, חממות, נציגי התעשייה וגופים ומומחים העוסקים בתחום. מטרת הכנס הינה להעצים ולחבר את סביבת ה-Food Techלגורמים רלבנטיים באמצעות העברת ידע, הקניית כלים ויצירת מפגש וחיבור בין המשתתפים מעולמות התוכן השונים של סביבת החדשנות במזון. כמו כן, לחשוף סטארט-אפים ומיזמים מובילים בפני משקיעים פוטנציאליים. הכנס מאורגן על ידי קבוצת נתיב יועצים ובחסות איגוד תעשיות המזון בהתאחדות התעשיינים.

יובל קליין, מייסד ומנכ”ל חברת Valiber מסביר כי החברה פיתחה סקאלה אוניברסלית המאפשרת לתקשר העדפות טעם של אלפי משקות קלים ומיצים של יותר מ-100 מותגים בינלאומיים ברחבי העולם. כך, למשל, לקוקה קולה טעם שונה במקומות שונים בעולם ואמצעות הסקאלה ניתן להראות את הבדלי הטעם של המותג המוכר ביותר בעולםבמקומות שונים בעולם.

יובל קליין מבקש לשנות את הדרך בה העולם חושב על טעם: “לעיתים קרובות מדי, העדפות הטעם שלנו נקבעות מראש על ידי התעשייה. אני מחפש דרך באמצעותה אנשים יוכלו להבין ולתקשר את מידת המתיקות בה הם אוהבים משהו ובנוסף לאפשר לאנשים להכין משקאות בהתאם להעדפות הטעם שלהם”.

image

הסקאלה של Valiber נקראת סקאלת Val והיחידה המספרית נקראת Val 1 ;Val מתיקות = 3.423 גרם של סוכר לבן בליטר אחד של מים (pH7) בטמפרטורה של 20 מעלות צלזיוס. סקאלת Val לא מאפשרת לתקשר רק מתיקות, אלא גםחמיצות, מרירות ומליחות - תוך שימוש במספרים פשוטים. קליין מסביר: “אנחנו חיים בעולם שבו אנו יכולים לתאר ולחלוק כמעט הכול; מהטמפרטורה בחוץ ועד לעומק הבריכה. עם זאת, קשה לנו לבטא איך אנחנו אוהבים משהו. דמיינו את עצמכם נכנסים לסופרמרקט, מסוגלים להשוות טעמים של מותגי מזון ומשקה שונים ויכולים להבין על פי הכיתוב על האריזה בלבד, מה יהיה לכם טעים יותר. בקרוב היכולת לבטא טעמים ב-Val תהפוך לחלק מהתרבות הקולינרית שלנו”.

כדי לאפשר לכל אחד להבין את העדפות המתיקות שלו, Valiber השיקה לאחרונה מאגר נתונים ובו פירוט רמת המתיקות של אלפי משקאות קלים ומיצים. קברניטי החברה סבורים כי השיטה והמערכת האוניברסלית של Valiberלתקשור ומדידה של תחושות (פטנט בהליכי רישום) תחולל מהפכה בתעשיית המזון והמשקאות.

עוד מהבלוג של kerenshely

תצוגה מקדימה

השקת הספר ״מעצבים חדר שינה״ מבית עמינח בשיתוף אורלי רובינזון

כתבתה של קרן שלי עמינח בשיתוף אורלי רובינזון משיקים ספר עיצוב חדש "מעצבים חדרי שינה" קולקציית חדרי שינה מעוצבי פרי עיצובם של אדריכלים ומעצבי פנים המובילים...

תגובות

פורסם לפני 5 years
תצוגה מקדימה

מסעדת סהרה (הר תבור-גליל תחתון)

כתבתה של קרן שלי מסעדת סהרה הגליל, מסעדה אותנטית ממוקמת במבנה עתיק בנוי לתלפיות עם חצר גדולה מרוצפת ובה מזרקה דמוי מעיין נובע, במרכז המסעדה ישנה מזרקה נוספת שבה רחש המים...

תגובות

פורסם לפני 5 years
תצוגה מקדימה

סמגל מטבחים - השקת אולם תצוגה

כתבתה של קרן שלי קבוצת 'סמגל', הפועלת בתחום המטבחים מאז שנת 1992 ומתמחה בתכנון והקמה של מטבחים מחדשת את מרכז התצוגה בהרצליה פיתוח תחת השם 'סמגל קונספט׳ בעלות של 2.4 מליון...

תגובות

פורסם לפני 4 years

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה