הבלוג של קרן

לבשל ולאפות עם קרן

מ

עדכונים:

פוסטים: 31

עוקבים: 19

החל מאוגוסט 2016

תמונה1

כולם כבר יודעים שיום העצמאות הוא חג שהוכתר כבר שנים רבות כחג המנגלים.

לכל אחד יש את השיטות והסודות שלו למנגל מושלם.

אצלי אין סודות, אז תמזגו לכם כוס יין, תתרווחו ונצא למסע משותף לעולם המנגלים.

הצטרפו אליינו גם בפייסבוק  https://www.facebook.com/groups/354636451545188/

סטייקים:

IMG-20170421-WA0011

פעם אמר לי חבר “כשבא לי סטייק טוב, אני הולך למסעדה!” ואני אומרת “כשבא לי סטייק טוב, אני מכינה בבית!” אז מה הופך את הסטייק למושלם?

  • טיב הבשר. בקשו מהקצב נתח אנטריקוט או נתח קצבים בעובי של 2-3 ס”מ.
  • תנו לסטייק לנוח מחוץ למקרר כחצי שעה לפני עשייתו.
  • סטייק הופכים רק פעם אחת. ראשית סוגרים אותו מצד אחד ורק לאחר מכן הופכים לצידו השני וזאת על מנת לשמור על סטייק עסיסי מבפנים.
  • לא ממליחים! מלח מגיר דם ומייבש את הנתח. ממליחים רק לאחר שהסטייק מוכן.
  • מכינים מרינדה מ : 2 כפות שמן זית, חצי כף פלפל שחור גרוס, חצי כפית תבלין לסטייק(לא חובה). מערבבים את התערובת ומעסים היטב את נתח האנטריקוט משני צדדיו.
  • משאירים את את הנתח במרינדה מחוץ למקרר כחצי שעה, הנתח צריך להיות בטמפרטורת החדר בזמן עשייתו.
  • כשהגריל חם מניחים את הנתח ולא הופכים עד שהנתח סגור בחלקו התחתון.
  • כאן מגיע שלב העשייה, שאם תשאלו אותי אני אוהבת את הסטייק שלי שרוף ברמה של גחל :) כל אחד וטעמו, rare, medium   או well done  . לדוגמא : למידת עשייה rare מומלץ לבשל את הנתח כ 2 דקות מכל צד.

שיפודיפרגיות :

IMG-20170421-WA0018

פרגיות הן ירכי עוף מפולטות (ללא העצם).

  • הסוד בפרגיות מושלמות ורכות הוא בהשריית הפרגיות במרינדה מספר שעות קודם לכן.
  • את הפרגיות אפשר להניח על המנגל כסטייק פרגיות או כקוביות פרגית על שיפודים.
  • מומלץ להשתמש בפרגיות טריות.
  • במידה וחותכים את הפרגיות להכנת שיפודי פרגיות מומלץ לחתוך אותן לקוביות בגדלים שווים על מנת שזמן הצלייה יהיה שווה וכך נמנע מצב בו חלק מהשיפוד יהיה עשוי מידי וחלק פחות.

מרינדה לפרגיות:

2 שיני שום

כף  שמן

2 כפות רוטב סויה

2 כפות רוטב צילי מתוק

כף סילאן

2 כפות שומשום

חצי כפית צילי גרוס

מעט רוזמרין טרי

מיץ מלימון אחד

מערבבים את כל המצרכים יחד ומכניסים את קוביות הפרגיות למשרה למשך מספר שעות במקרר.

משפדים וצולים אותן על המנגל.

 יום העצמאות שמח

מוזמנים באהבה לעקוב אחריי גם באינסגרם keren_brogardi  בפייסבוק קרן ברוגרדי (קרן קייטרינג לאירועים) או לסמן עקוב אחריי בראש העמוד ולעקוב אחרי הפרסומים שלי בבלוג :)

 

עוד מהבלוג של קרן

תצוגה מקדימה

עוגת סולת

עוגה מושלמת לשבת, אוורירית, רכה ועסיסית. חלק קוראים לה בולו, חלק קוראים בסבוסה, בשבילי היא פשוט עוגת סולת מושלמת וקלה. הכי כיף שהיא גם פרווה .... תהנו. עוגת סולת...

תצוגה מקדימה

מוסקה אישית

מוסקה, תבשיל מהמטבח הבלקני והים תיכוני עם גרסאות רבות. הגרסה הקלאסית והאהובה היא שכבת חצילים עגבניות ובשר טחון. היום אני מביאה לפניכם את הגרסה הקלאסית בעיצוב קצת שונה....

תצוגה מקדימה

חיתוכי אוראו וקרם גבינה

חיתוכי אוראו וקרם גבינה       אם יש משהו שהילדים שלי בבית לא מוותרים עליו הוא עוגיות אוראו. הם כל כך אוהבים אוראו בכל המצבים, גלידות, עוגות, עוגיות הכל...

תגובות

פורסם לפני 2 years

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה