הבלוג של קרן בירמן

CHAKRA * DHARMA

מעצבת תכשיטים ופריטי אופנה • בוגרת תואר שני M.A מאסטר בעיצוב יזמות וחדשנות• מאמינה שאת כל האמת וההשראה לחיים ניתן למצוא בטבע, בפרטים הקטנים…

עדכונים:

פוסטים: 18

החל ממאי 2017

מאז ילדותי, אני זוכרת את סבתא שלי יושבת עם קערה ענקית בפינת האוכל ומפרידה עלי נענע מהגבעולים.

יש תבשיל עיראקי שנקרא ט’ומי שעשוי מנענע, שום, לימון ועגבניות.יש לו ניחוחות ארומטיים משגעים. לרוב אוכלים אותו עם חתיכות בשר, אבל מאז היותי טבעונית, אני מחפשת כל הזמן תחליפים למאכלים שמזכירים לי את הבית ורק אתמול הגעתי להצלחה גדולה! מצאתי!

החלטתי לבשל ט’ומי (TOOME) ולהכניס בתוכו עדשים כתומות. עדשים כתומות הן די עדינות וניטרליות וגם באות בטוב כתבשיל. פעם ראשונה שהרגשתי שהצלחתי בזכות עצמי להגיע לזיכרון המתוק שלי מחווית האוכל אצל סבתא בשישי בצהריים, וזה עוד טבעוני! וואו.

ט'ומי

ט’ומי

מצרכים לתבשיל:

צרור גדול ושופע של נענע – עלים מופרדים

צרור שום חתוך

בצל בינוני

1-2 לימון

6 עגבניות בינוניות-קטנות

כוס וחצי עדשים כתומות

מלח

בצד: אורז לבן, צנוברים, בצל בינוני

 

אופן ההכנה:

חותכים בצל ומטגנים עד להזהבה

חותכים את העגבניות ומוסיפים לסיר עד להתרככות

שוטפים את העדשים הכתומות ומוסיפים

מערבבים ביחד הכל כדקה

מוסיפים את השום החתוך ואת עלי הנענע ומעליהם ממלאים במים עד שהכל מכוסה.

מפזרים כפית וחצי מלח ומדי פעם מוסיפים מים במידת הצורך.

לאחר רתיחה, מוסיפים לימון סחוט.

 

נענע, שום, לימון ועגבניה

נענע, שום, לימון ועגבניה

לממהרות – לבשל כחצי שעה עד שהעדשים מתרככות . למי שיש זמן רצוי לתת לבישול לפחות כשעתיים.

 

בצד להכין אורז לבן

במחבת לטגן בצל עד להזהבה ולהוסיף לו כמות נדיבה של צנוברים לטיגון של עוד 2 דק’.

הגשה לצד התבשיל-  קערית אורז עם הבצל והצנוברים מעל.

אורז עם בצל מטוגן וצנוברים

אורז עם בצל מטוגן וצנוברים

עוד מהבלוג של קרן בירמן

תצוגה מקדימה

צ'אי הודי טבעוני משכר חושים

טעמים שחודרים לתוך הנשמה. כך אני מגדירה את הצ'אי הזה. התרבות ההודית היא מאוד רוחנית וגם קרובה מאוד לטבעונות ולא סתם הצ'אי הזה מעורר משהו בגוף, פותח את הצ'אקרות. אם בא לכם להתפנק אחרי יום ארוך, זה מושלם. אצלי המרכיבים האלה...

תצוגה מקדימה

סלט בריאות טבעוני בסגנון איטלקי

השילוב בין שום ועגבניה תמיד עושה את זה. גם כשהם טריים. מה שצריך לסלט הטעים הזה הוא: עגבניות שרי נבטי חמניה צרור בזיליקום חסה עדינה שקדים קלופים (כדאי להשרות...

תגובות

פורסם לפני 2 years
תצוגה מקדימה

מרק טוסקני עם עגבניות ויין (טבעוני)

אחחח... טוסקנה!!! איזה מקום!!! כמה אהבה יש לי למקום הזה. שופע מטעי זיתים, עגבניות וגפן. טבע מדהים עם כפרים חוויתיים. כשהגעתי לסייאנה SIENA, שהיא עיר קטנה ומדהימה בפני עצמה, ישבתי לאכול במסעדה משפחתית אותנטית, בה הגישו לי מרק...

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה