הבלוג של קרן בירמן

CHAKRA * DHARMA

מעצבת תכשיטים ופריטי אופנה • בוגרת תואר שני M.A מאסטר בעיצוב יזמות וחדשנות• מאמינה שאת כל האמת וההשראה לחיים ניתן למצוא בטבע, בפרטים הקטנים…

עדכונים:

פוסטים: 18

החל ממאי 2017

“וַיֹּאמֶר אֱלֹהִים, הִנֵּה נָתַתִּי לָכֶם אֶת-כָּל-עֵשֶׂב זֹרֵעַ זֶרַע אֲשֶׁר עַל-פְּנֵי כָל-הָאָרֶץ, וְאֶת-כָּל-הָעֵץ אֲשֶׁר-בּוֹ פְרִי-עֵץ, זֹרֵעַ זָרַע:  לָכֶם יִהְיֶה, לְאָכְלָה”    (בראשית, פרק א, פסוק כ”ט)

7

כמה חזק המשפט הזה מהפרק הראשון של בראשית. הזמן הזה בו העולם נוצר, והכל נועד בשבילנו, וכל עץ וכל פרי וכל זרע ופרח הוא בשביל שנשתמש.

אבל מה קורה היום בפועל? אנחנו כבר לא עובדים את האדמה ולרוב אנחנו גם לא גרים קרוב לאדמה. כך החיים מאלצים אותנו, ואנחנו מתרחקים מהמקורות שמרכיבים את גופינו.

יום יום אנחנו אוכלים מזון שנקנה במארזים בסופר מבלי לדעת אפילו איך הצמח נראה בטבע.

אי פעם ניסית לחשוב על זה? מה באמת מרכיב את הגוף שלך?

american-raspberry-rubus-idaeus-botanical-illustration-from-flora-of-germany-circa-1903-664x1024

ואני לא מדברת על מוצרים מן החי בהכרח. אלא איך באמת גדל חומוס? איך נראה השומשום? איך צומחות עדשים? ופשתן?

תוך כדי שאני יושבת לאכול , זה בא לי בבום! פתאום אני מבינה . אני אוכלת מזון מבלי לדעת מה עבר עליו בדרך. מאיפה הוא בא, איך הוא צמח לו, מה המקורות שלו, מי קטף אותו, איך הגיע עד אלי לצלחת.

פעם היינו לקטים, טורפים , ידענו בדיוק מה לחפש ואיך המזון שלנו נראה. היום אנחנו כל כך מרוחקים מהטבע. חבל!!!

ולמה כשאני אשאל אדם ברחוב אם הוא יודע איך האוכל בצלחת שלי גדל, הוא יגחך ולא יבין בכלל מה אני רוצה ממנו?

זה הכי לגיטימי והכי הכרחי לדעת איך נראה הטבע שלנו שיושב בצלחת! להתרגש מהעובדה הזו שהגיע עד אלינו מזון שצמח מן האדמה.

ומה מרכיב כל מזון שאנחנו אוכלות, מה היתרונות של כל המרכיבים האלו? כשאני מגלה על כל סוג של מזון יתרונות כל כך גדולים, זה רק גורם לי עוד יותר להתרגש ממה שאני אוכלת.

תדמיינו את המזון הזה במצב הראשוני שלו. כשהוא היה רק נבט או רק זרע, כמה פוטנציאל היה בו וכמה אנרגיה של שמש הוא קלט, כמה אוויר הוא נשם, כמה מים קיבל, כמה זמן לקח לו לגדול, לאט לאט והנה יצאו הפירות, יצאה התבואה והגיעה בדיוק אליכן לצלחת. וואוו.

מה שאתן יכולות תגדלו לעצמכן בגינה, או בעציץ, אפילו אם זה רק צמחי תבלין בהתחלה. אתן תראו שההתלהבות לשתות או לאכול מהם תהיה גדולה, כי תהיו שותפות למסע הפריחה של הצמח.

•כלום לא מובן מאליו•

17be940c78a1f9c8deade66ace3f9ba7--vintage-botanical-illustration-vintage-botanical-prints

עוד מהבלוג של קרן בירמן

תצוגה מקדימה

צ'אי הודי טבעוני משכר חושים

טעמים שחודרים לתוך הנשמה. כך אני מגדירה את הצ'אי הזה. התרבות ההודית היא מאוד רוחנית וגם קרובה מאוד לטבעונות ולא סתם הצ'אי הזה מעורר משהו בגוף, פותח את הצ'אקרות. אם בא לכם להתפנק אחרי יום ארוך, זה מושלם. אצלי המרכיבים האלה...

תצוגה מקדימה

סלט בריאות טבעוני בסגנון איטלקי

השילוב בין שום ועגבניה תמיד עושה את זה. גם כשהם טריים. מה שצריך לסלט הטעים הזה הוא: עגבניות שרי נבטי חמניה צרור בזיליקום חסה עדינה שקדים קלופים (כדאי להשרות...

תגובות

פורסם לפני 2 years
תצוגה מקדימה

מרק טוסקני עם עגבניות ויין (טבעוני)

אחחח... טוסקנה!!! איזה מקום!!! כמה אהבה יש לי למקום הזה. שופע מטעי זיתים, עגבניות וגפן. טבע מדהים עם כפרים חוויתיים. כשהגעתי לסייאנה SIENA, שהיא עיר קטנה ומדהימה בפני עצמה, ישבתי לאכול במסעדה משפחתית אותנטית, בה הגישו לי מרק...

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה