הבלוג של קרן בירמן

CHAKRA * DHARMA

מעצבת תכשיטים ופריטי אופנה • בוגרת תואר שני M.A מאסטר בעיצוב יזמות וחדשנות• מאמינה שאת כל האמת וההשראה לחיים ניתן למצוא בטבע, בפרטים הקטנים…

עדכונים:

פוסטים: 18

החל ממאי 2017

כל הזמן אני מנסה לחשוב איך אפשר להכין אוכל בריא, טעים ושיהיה גם מהיר כדי שלא אצטרך להשקיע שעות במטבח. אני ביומיום מאוד עסוקה…

יש מרק עדשים שלוקח ממש כמה דק’ להכין וכיף לאכול אותו, כי הוא ממש מנה.

 

IMG_9316

 

מצרכים:

כוס אורז לבן

כוס עדשים חומות

שמן זית

מלח, פלפל גרוס

שום כתוש

 

כל מה שצריך זה להרתיח כוס עדשים חומות בסיר עם מים (כמות נדיבה כי העדשים סופחות מים ואנחנו רוצות שהמרק יהיה נוזלי) וכפית שטוחה של מלח.

לאחר כ30-40 דק’ בישול, כשהעדשים התרככו מוזגים לקערית.

בקערית עם המרק, זולפים מעל שמן זית, 1-2 שיני שום מגורדות או כתושות, מעט פלפל גרוס ולבסוף מעל כוסברה/פטרוזיליה קצוצה.

 

בסיר נפרד במקביל לבישול העדשים, מבשלים גם אורז לבן ומגישים בקערית קטנה לצד המרק.

 

זולפים מעל שמן זית, פלפל גרוס, שום כתוש ופטרוזיליה קצוצה

זולפים מעל שמן זית, פלפל גרוס, שום כתוש ופטרוזיליה קצוצה

 

עוד מהבלוג של קרן בירמן

תצוגה מקדימה

צ'אי הודי טבעוני משכר חושים

טעמים שחודרים לתוך הנשמה. כך אני מגדירה את הצ'אי הזה. התרבות ההודית היא מאוד רוחנית וגם קרובה מאוד לטבעונות ולא סתם הצ'אי הזה מעורר משהו בגוף, פותח את הצ'אקרות. אם בא לכם להתפנק אחרי יום ארוך, זה מושלם. אצלי המרכיבים האלה...

תצוגה מקדימה

סלט בריאות טבעוני בסגנון איטלקי

השילוב בין שום ועגבניה תמיד עושה את זה. גם כשהם טריים. מה שצריך לסלט הטעים הזה הוא: עגבניות שרי נבטי חמניה צרור בזיליקום חסה עדינה שקדים קלופים (כדאי להשרות...

תגובות

פורסם לפני 2 years
תצוגה מקדימה

מרק טוסקני עם עגבניות ויין (טבעוני)

אחחח... טוסקנה!!! איזה מקום!!! כמה אהבה יש לי למקום הזה. שופע מטעי זיתים, עגבניות וגפן. טבע מדהים עם כפרים חוויתיים. כשהגעתי לסייאנה SIENA, שהיא עיר קטנה ומדהימה בפני עצמה, ישבתי לאכול במסעדה משפחתית אותנטית, בה הגישו לי מרק...

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה