הבלוג של קרן בירמן

CHAKRA * DHARMA

מעצבת תכשיטים ופריטי אופנה • בוגרת תואר שני M.A מאסטר בעיצוב יזמות וחדשנות• מאמינה שאת כל האמת וההשראה לחיים ניתן למצוא בטבע, בפרטים הקטנים…

עדכונים:

פוסטים: 18

החל ממאי 2017

חזרתי מיפן לפני כחצי שנה. זו הייתה החוויה הכי חזקה שחוויתי בחו”ל. יפן היא מדינה שיש כל כך הרבה מה ללמוד ממנה. מי שנוסע לשם, מתאהב בתרבות הזו. מה שהכי חזק שם זה שלמרות כל הקדמה הטכנולוגית שלהם, האותנטיות והמסורת נשמרים. שילוב מנצח.

הארוחות המהירות שלהן הן ראמן וסושי (בריא!), כשאנחנו בארץ קונים “מקדונלדס”, שווארמה ופלאפל (לא כיף בבטן!)

ביקרתי בכפרים נידחים, הלכתי ברגל מכפר לכפר, עברתי בדרך סמוראים, ביליתי בחיק הטבע של יפן לצד אירוח מסורתי אותנטי וביקרתי גם בערים הגדולות שהן תופעה בפני עצמה…

 

בין הכפרים ביפן

בין הכפרים ביפן

 

מאז אני מתגעגעת לשם.

האוכל די בריא, מורכב בעיקר מנודלס, אורז, אצות, ירקות.. כמובן שגם הרבה פירות ים ועוד הרבה דברים שלא נגעתי בהם..

הטריות והניקיון שם פשוט ראויים לציון. לא מזלזלים בך. אתה מקבל את ההכי טוב, הכי טרי שיש והכי נקי, בכל מקום.

הארוחות שם הם אמנות בפני עצמה. הכל מדוקדק. הכל מורכב מפרטים קטנים. הקומפוזיציה של האוכל עם מגוון הצבעים והטעמים המשונים, עם כל הקעריות הקטנות שמלוות את הארוחה פשוט יוצא מן הכלל שגורם לך להתלהב מהאוכל עוד לפני שטעמת וכל זאת אחרי שטבלת באונסן (מעין) רותח ומבעבע מן האדמה וישבת עם חלוק וכפכפים יפנים בחדר אוכל פרטי, כשכולך מסוחרר עוד מהאדים של המעין הטבעי, שממוקם ממש מול מפל שופע באמצע הטבע. (וזאת מחוויות שלי בטבע של יפן).

 

ארוחה מסורתית ביפן

ארוחה מסורתית ביפן

 

אז לעניינינו,

החלטתי להכין לי ארוחה בריאה שמכילה כמות יפה של חלבון וברזל, קלילה וגם משביעה בהשראת יפן. אבל רק בהשראה, כי מי שממש מעוניין בחוויה יפנית, יכול להגיש את אותה המנה במגוון קעריות קטנות שמחלקות את האוכל.

וגם, דאגתי לשלב את המנה בתוך הים תיכוניות שלנו עם לימון, שמן זית ושום!

 

10.2

 

מצרכים:

אצות נורי

אורז לבן

שומשום שחור

פולי סויה

עלי קייל

תרד

שום

 

אופן ההכנה:

 

1. מבשלים אורז לבן במים עם מלח וכשמוכן מניחים כמות יפה בצלחת ומפזרים מעל שומשום שחור.

2. מבשלים פולי סויה (אפשר של סנפרוסט) עד שמתרככים. כשמוכנים, להוציא את הפולים מהתרמילים שלהם ולהניח לצד האורז. מעל לפזר מעט מלח גס ולימון.

3. במחבת לטגן עלי קייל ועלי תרד בשמן זית ולקראת סיום שמתחילים להתרכך להוסיף 5 שיני שום קצוצות. ( התוספת בסגנון הים תיכוני מקומי שלי…)

4. לחתוך למלבנים אצות ולהניח לצד האורז. עם זה ניתן לגלגל אורז ואבוקדו ביחד, כמו סושים קטנים.

5. להוסיף לצלחת אבוקדו חתוך עם שמן זית ולימון.

 

בתאבון!

10.3

10.1

עוד מהבלוג של קרן בירמן

תצוגה מקדימה

צ'אי הודי טבעוני משכר חושים

טעמים שחודרים לתוך הנשמה. כך אני מגדירה את הצ'אי הזה. התרבות ההודית היא מאוד רוחנית וגם קרובה מאוד לטבעונות ולא סתם הצ'אי הזה מעורר משהו בגוף, פותח את הצ'אקרות. אם בא לכם להתפנק אחרי יום ארוך, זה מושלם. אצלי המרכיבים האלה...

תצוגה מקדימה

סלט בריאות טבעוני בסגנון איטלקי

השילוב בין שום ועגבניה תמיד עושה את זה. גם כשהם טריים. מה שצריך לסלט הטעים הזה הוא: עגבניות שרי נבטי חמניה צרור בזיליקום חסה עדינה שקדים קלופים (כדאי להשרות...

תגובות

פורסם לפני 2 years
תצוגה מקדימה

מרק טוסקני עם עגבניות ויין (טבעוני)

אחחח... טוסקנה!!! איזה מקום!!! כמה אהבה יש לי למקום הזה. שופע מטעי זיתים, עגבניות וגפן. טבע מדהים עם כפרים חוויתיים. כשהגעתי לסייאנה SIENA, שהיא עיר קטנה ומדהימה בפני עצמה, ישבתי לאכול במסעדה משפחתית אותנטית, בה הגישו לי מרק...

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה