הבלוג של קרן בירמן

CHAKRA * DHARMA

מעצבת תכשיטים ופריטי אופנה • בוגרת תואר שני M.A מאסטר בעיצוב יזמות וחדשנות• מאמינה שאת כל האמת וההשראה לחיים ניתן למצוא בטבע, בפרטים הקטנים…

עדכונים:

פוסטים: 18

החל ממאי 2017

אחחח… טוסקנה!!! איזה מקום!!! כמה אהבה יש לי למקום הזה.

שופע מטעי זיתים, עגבניות וגפן. טבע מדהים עם כפרים חוויתיים.

כשהגעתי לסייאנה SIENA, שהיא עיר קטנה ומדהימה בפני עצמה, ישבתי לאכול במסעדה משפחתית אותנטית, בה הגישו לי מרק עגבניות אמיתי וסמיך, שלדעתי הסבתא של המשפחה הכינה אותו. המרק הזה היה החוויה הכי גדולה שלי מסייאנה.

מאז שחזרנו, אנחנו מכינים מרק טוסקני שמזכיר לנו את אותו המרק, לפחות פעם בחודש-חודשיים.

מבטיחה לכם שתהנו מכל רגע. זה מרק מנחם שמחמם ופותח את הלב.

 

 

מצרכים:

10-15 עגבניות בשלות

צרור שום

שמן זית

1.5 כוס יין אדום

3-4 פרוסות לחם

 

אופן ההכנה:

 

1. חורצים בעדינות רק על הקליפה של העגבניות צלב ומרתיחים בסיר עם מים ומלח כדי שניתן יהיה לקלף את הקליפה. כשנעשות רכות, שופכים את המים, מוציאיםאת העגבניות ומקלפים את הקליפות, וכמו כן מוציאים גם את החלק הקשה של הליבה.

2. למחוץ את העגבניות עם הידיים.

3. קוצצים שום ואת חלקו אפשר לטגן מעט.

4. מוסיפים לסיר של העגבניות, כמות נדיבה של שמן זית, כפית שטוחה מלח, כוס וחצי יין אדום, ושום קצוץ (גם מהמטוגן קלות וגם מהלא מטוגן).

5. בינתיים כשהמרק מתחמם על הגז, לוקחחים לחם, זולפים מעליו שמן זית ושמים בתנור למס’ דק’ עד שהופך לצנים (לשים לב שלא נשרף!)

6. חותכים את הלחם לחתיכות קטנות, מוסיפים למרק ומערבבים טוב כדי שיהפוך לחלק מהעיסה. אם יש צורך מוסיפים עוד קצת שמן זית ויין.

7. מביאים לרתיחה, ואז מבשלים על אש קטנה מאוד מינימום שעה. ככה שמבשלים יותר זמן כך יותר טוב. צריך לערבב מדי פעם כדי שהתחתית לא תשרף.

8. למי שאוהב, ניתן להוסיף בעשר דקות האחרונות  של הבישול גבינה צהובה טבעונית או מוצרלה טבעונית מגורדת (במקור שמים מעט פרמז’ן).  - לא חייבים כי המרק טעים גם בפני עצמו..

 

כדאי להגיש בצד עם לחם עשוי בתנור עם שמן זית, מלח גס ושום כתוש

והכי חשוב כוס יין משובח. (יין ארץ ישראלי ממש טוב שטעמתי לאחרונה נקרא “המערה”. הוא קצת יקר אבל שווה כל טעימה !)

 

 

עוד מהבלוג של קרן בירמן

תצוגה מקדימה

צ'אי הודי טבעוני משכר חושים

טעמים שחודרים לתוך הנשמה. כך אני מגדירה את הצ'אי הזה. התרבות ההודית היא מאוד רוחנית וגם קרובה מאוד לטבעונות ולא סתם הצ'אי הזה מעורר משהו בגוף, פותח את הצ'אקרות. אם בא לכם להתפנק אחרי יום ארוך, זה מושלם. אצלי המרכיבים האלה...

תצוגה מקדימה

סלט בריאות טבעוני בסגנון איטלקי

השילוב בין שום ועגבניה תמיד עושה את זה. גם כשהם טריים. מה שצריך לסלט הטעים הזה הוא: עגבניות שרי נבטי חמניה צרור בזיליקום חסה עדינה שקדים קלופים (כדאי להשרות...

תגובות

פורסם לפני 2 years
תצוגה מקדימה

על הקשר בין אופנה, בריאות ויופי

שינוי מתחיל קודם כל בפנים! והשינוי מתחיל כשאתן מבינות כמה אתה אוהבות את עצמכן ואת הגוף שלכן! כל הרעיון בכל סוגי הטיפוח הוא החידוש. חידוש תאים בגופינו ובניה מחודשת של הגוף שלנו. הגוף הוא הבית של הנשמה שלנו ואנחנו...

תגובות

פורסם לפני 2 years

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה