הבלוג של עדי קאופמן

kaufman-cooking

עדי קאופמן, בת 36, עיתונאית האוכל והלייף סטייל המובילה (וגם ליידי קלאסית בחייה), בעלת הטור היומי המצליח "הבלבוסטע במטבח", מפטפטת וכותבת על אוכל, אופנה, טיפוח ועיצוב בסטייל של "המחלקה הראשונה".

עדכונים:

פוסטים: 86

החל מדצמבר 2012

עדי קאופמן מגישה ארוחת צהריים נפלאה תוך שעה (על השעון!) של פולקעס בירקות ועשבים שהיו לה במטבח וכתוספת כרובית ‘מטוגנת’ בתנור עם טעם של הבית של אמא :)

14/10/2013

מעטים האנשים שיודעים שאני בכלל לא אוכלת בשר,

אני מבשלת בשר עבור כל אותם האהובים עלי (ואפילו אומרים שאני מכינה מצויין, שלא נדע, גם בלי לטעום, כשחייבים יש לי טועם ראשי – ניחשתם, שמו גימל), לפני הרבה שנים התחלתי לחשוב בכיוון של צמחונות, לא מחוסר אהבת בשר – זה טעים לי מאוד (!!!)

אלא מהכיוון של אהבת בעלי החיים. לעיתים נדירות אני ‘חוטאת’ באכילת בשר ממש טוב, או כשיוצא לי תבשיל חדש ומיוחד ואני ‘חייבת לעצמי לטעום’.

אפשר לקרוא לי ‘כמעט כמעט כמעט צמחונית’, לעומת זאת אני חיה בזוגיות עם גבר שמאוד אוהב בשר, שאחרי 24 שעות ללא בשר (ואני מכלילה בזה גם עוף, סליחה על חוסר הדיוק הקולינרי) הבטן שלו מתחילה להתחרפן.

פולקעס – מילה בשפת היידיש אמנם, אבל אין אדם בארץ שלא יודע בדיוק על מה מדובר, אצלנו בבית זו המילה השגורה, כשרעבים למשהו בייתי, מנחם, למשהו ממלא כזה, ללא מניירות מיותרות – פשוט קוראים לו פולקלע.

אני מכינה לגימל הרבה פולקעלכס, בכל מני דרכים ווריאציות. היום אשתף אתכם במתכון לפולקעס ברוטב לימון ועשבים שהיו לי במקרר ובצנצנות במטבח.

כתוספת נהדרת אני מצרפת מתכון נפלא ומפתיע לכרובית ‘מטוגנת’ שאני מכינה בתנור במקום בשמן עמוק (משמין משהו) ומספק את אותה התוצאה ממש.
ואם להיות מדוייקים מאוד, אז הכרוביות ה’מטוגנות’ בתנור מתחממות ביום שאחרי יופי במיקרו לעומת המטוגנות שמתייבשות שם, ואל תשאלו אותי למה… פשוט תנסו!

אמא שלי מכינה מזה שנים רבות כרובית מטוגנת – מעדן לכל באי בייתנו (יש כאלה שמתקשרים מראש, לפני שהם מגיעים בכדי שלא תשכח חלילה להכין),

המתכון שלפניכם הגיע ממצוקה – אמא שלי בשלנית ענקית של המון שנים (לא נסגיר כאן את גילה מטעמי צניעות נשיים משהו…) היא מכינה את הכרובית המטוגנת לאחר בישול מלא של פרחי הכרובית (כלומר הכרובית רכה לגמרי כשמוציאים אותה ממי הבישול).

לפני הטיגון היא מכינה את הכרוביות המבושלות כמו שניצל – שכל התהליך הזה – לאנשים לא מיומנים מסתיים בעיסה מגעילה שאינה מותאמת בעליל להגשה אפילו לבני בייתנו הקרובים.

הגעתי למתכון המנצח לפני כעשר שנים – בצעדי הראשונים במטבח והוא מלווה אותי עד היום – בעיקר בשל החיסכון הגדול בקלוריות, האפשרות לחמם את הכרוביות ביום שלחמרת ולהנות ממנה, וחוץ מזה פתגם (לא פולני) עתיק אומר – אם אפשר לעבוד בקלות, אז למה לעבוד קשה???:

פולקעס בלימון וירוקים

מחממים תנור ל- 190 מעלות (אני אוהבת להשתמש גם בטורבו במתכון הזה)

8-10 פולקעס (שוקיים עוף) אפשר להמיר ב- 4- 5 כרעיים עוף (אני מעדיפה ללא העור)
2 כפות שמן זית
2 לימונים יפים (גרידה + מיץ)
4-5 שיני שום (2 כתושים/ קצוצים – לבחירתכם), אפשר גם כמה שיני שום נוספות שלמות – למי שאוהב.
2 בצלים קטנים חתוכים לפלחים (עם הקליפה)
1 פלפל אדום פרוס לרצועות
1 קישוא פרוס או/ 2- 3 פטריות שמפניון או/ פלפל רחיף בינוני פרוס דק ללא גרעינים – לבחירתכם
6 עלי בזיליקום יפים קצוצים דק
חופן פטרוזיליה קצוצה דק
2 גבעולי תימין – אופציה בלבד, לא כולם אוהבים את התבלין הזה
כפית אורגנו – בעונה: טרי, ועכשיו – מיבש
1 כפית מלח
1 כפית פלפל לבן
1 כפית פלפל שחור גרוס

ירקות לפולקעס

ההכנה
מרפדים תבנית תנור בנייר אפייה, שמים את הפולקעס ומורחים בשמן זית, מוסיפים את הירקות ומורחים אף אותם.
בקערה קטנה מערבבים את כל התבלינים (כולל את גרידת הלימון) ואת עשבי התבלין ובוזקים במידה שווה על הפולקעס והירקות.
מוסיפים מיץ לימון ומערבבים.
מכניסים את התבנית לתנור כשהיא מכוסה בנייר אלומיניום.
כעבור 35-40 דקות יש להוציא את התבנית ולהוריד את נייר הכסף, לערבב מעט ולהרטיב את הפולקעס ואת הירקות בנוזלים שבתבנית. במקרה וחסרים – להוסיף כמה כפות מי ברז – זה יעשה את העבודה). מחזירים לתנור, לא מכוסה, לעוד כ-20 דקות. הפולקעס ישחימו מעט. זה בסדר.

פולקעס בלימון וירוקים

כרובית ‘מטוגנת’ בתנור

תנור מחומם מראש  180 – 190 מעלות (אפשר בהחלט להכנס בו זמנית עם הפולקעסים שלנו)

מחממים בסיר מים עד לרתיחה

לכרוביות
1 תפרחת בינונית – גדולה יפה
כזו:

תפרחת כרובית יפייפיה

לבלילה:
2 ביצים (L) או 3 (M)
כף חרדל דיז’ון שאתם אוהבים (אני עדיפה חלק ולא מנוקד כי זה שומר על בלילה חלקה)
רבע כוס שמן קנולה (מה שיתן לחות לכרובית)
כפית מלח
2כפיות פלפל לבן

צלחת עם פירורי לחם (זה שאתם אוהבים) לטבילה.

להכנת הכרובית:
פורסים את הכרובית לפרחים בינוניים – גדולים (אנחנו רוצים להימנע מפרחים שיתפרקו במסע עד לתנור)

ככה :

פרחי כרובית

ברגע שהמים בסיר רותחים מכניסים את הפרחים עם כף מלח, מערבבים מידי פעם.
הבישול צריך להיות עד רמת אל-דנטה (כמו פסטה), כלומר – ניתן לאכילה אבל מוצק, זה לוקח כעשר דקות – לבדוק עם מזלג.
מוצאים את הפרחים לקערה ומצננים מעט.

מכינים בקערה נוספת את הבלילה, מערבבים את המרכיבים יחד על לאיחוד המרכיבים.
מכינים צלחת עם פירורי הלחם החביבים עליכם (אני שמה גם קורנפלור – הפרעה שלקחתי מהבית, ממש לא נחוצה כמו כל מיני נספחים אחרים מפולניה שניתן לוותר עליהם…)

ככה:

מכינים את הכרובית המטוגנת בתנור

כשהפרחים מצטננים מעט (ואפשר לגעת בהם – זו הבחינה הפשוטה) טובלים את הפרחים אחד אחד בבלילה ולאחר מכן בפירורי הלחם, עד לכיסוי מוחלט. עבירים לתבנית תנור מרופדת בנייר אפייה.

כשכל הפרחים מוכנים על נייר האפייה מעבירים לתנור כ- 20-25 דקות. מוציאים, מצננים מעט ומעבירים לצלחת – לא ישאר כלום - הבטחה שלי :) - הנה, אפילו לא השאירו לי תפרחת קטנטנה לצילום…

מבטיחה שיוצא הורס, ואם תודו לי כל ימות חייכם על המתכון!!! :) חחח!!!
אפשר (אם זה יקרה) לאכול גם פושר וגם קר והמתכון הזה עובר יפה גם בחימום במיקרוגל.

כל שנותר לי זה לאחל לכם בתאבון,
תבשלו, תאכלו ותגלו שבתוך שעה אפשר להכין אחלה ארוחה :)
שבוע נהדר אהובים שלי :)
שלכם, עדי.

בואו לפטפט איתי בין פוסט אחד לשני בדף הפייסבוק שלי

https://www.facebook.com/kauffmancooking?ref=hl

עוד מהבלוג של עדי קאופמן

תצוגה מקדימה

עוגת גבינה אפויה שווה במיוחד (או: עוגת הקונצנזוס לשבת אצלנו בבית)

לפני הרבה שנם נתקלתי במתכון הזה (ואז, באותם הימים חשבתי שאני צריכה לאפות מינימום כמו פטיסרי צרפתי אותנטי), העוגה הזו נראתה לי פשוטה מידי, קלה מידי וחסרת טוויסט. עברו השנים והכנתי לגימל את  העוגה לערב שבת (לפני כשנתיים), מי...

תצוגה מקדימה

קיש פיטריות פורטובלו משגע

שלשום הודעתי לגימל (הנדהם!) שאין מצב לעוד ארוחה בשרית,פשוט אין מצב... לא שאין לי מספיק רעיונות מקוריים לעוד צלי בקר, כרעיים עוף או סתם קציצות אבל פשוט נ-מ-א-ס!!! חוץ מזה שאולי פעם אחת גם אני אהנה מארוחה שלמה מההתחלה ועד הסוף,...

תצוגה מקדימה

עוגת וופל וניל-לימון ללא אפייה שהילדים ישתגעו עליה

וופלים (או בשמם הכל כך ישראלי והשגור: בפלה) יש כמעט בכל בית ישראלי, אנחנו טובלים אותם בכוס הקפה של הבוקר, לילדים מניחים ערימה לצד השוקו (או הקקאו למהדרין) ואצלנו בבית בו גדלתי, גורבה הכלכלב המתוק חולה על בפלים והוא מקבל בפלה...

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה