הבלוג של עדי קאופמן

kaufman-cooking

עדי קאופמן, בת 37, בלוגרית האוכל והלייף סטייל המובילה (וגם ליידי קלאסית בחייה), בעלת הטור היומי המצליח "הבלבוסטע במטבח", מפטפטת וכותבת על החיים (המצחיקים, לרוב) ועל אוכל, מתכונים, אופנה, טיפוח ועיצוב בסטייל.

עדכונים:

פוסטים: 93

החל מדצמבר 2012

עדי קאופמן יוצאת לבתי קפה, מסעדות, ברים ודוכני אוכל – טועמת וכותבת והפעם: על דוד לאור בית קפה – קונדיטוריה בסגנון צרפתי במבשרת ציון

30/11/2019

על הקונדיטור דוד לאור שמעתי כבר לפני שנה באירוע חברתי, אחת המשתתפות סיפרה בהתלהבות על קונדיטוריה בסגנון צרפתי שנפתחה במבשרת ציון והבנתי שלמקום הזה אני חייבת להגיע.

ביום שישי בשעה 9:00 בבוקר הגענו למקום (אי אפשר להזמין מקום, על בסיס מקום פנוי בלבד) בכדי להצליח במשימה ולמצוא שולחן לזוג, הגענו והופ! בדיוק שולחן אחד עמד וחיכה רק לנו – הרגשנו זה יום המזל שלנו, בכל זאת ל’קפה קדוש’ המפורסם בירושלים עוד לא הצלחנו להכנס (כבר התייאשנו וויתרו, אנחנו לא אוהבים לחכות בתורים לאוכל/מקום).

בית הקפה-קונדיטוריה של דוד לאור ממוקמת באיזור התעשייה של מבשרת ציון, לא המקום האידיאלי לפטיסרי צרפתי (בכל זאת איזור של מוסכים) אבל הדבר שהפריע לי היה שהמקום ממוקם ממש בתוך אתר בניה… בדרך מהרכב לבית הקפה עברנו 150 מטר המלאים בפטריות אבק שנדחפו לנו הישר אל תוך האף אבל כאן זה לא נגמר – כשמתיישבים ב’מרפסת’ של בית הקפה – מתיישבים בעצם במרפסת פתוחה הצופה לשבילי הכורכר ולאתר הבניה, אויר ההרים מוחלף באבק דרכים והחוויה רק הולכת ונהרסת כששמש ישירה, חזקה וקופחת מוקרנת ישר על היושבים – אין הצללה במקום או רחמנא לצלן שמשיה אחת לרפואה.

עדי קאופמן הבלבוסטע במטבח דוד לאור קונדיטור

התיישבנו וחיכינו, וחיכינו וחיכינו… אה ועוד חיכינו ואף אחד(!) מאנשי הצוות במקום (שעברו מידי פעם באיזורנו והמקום בכלל לא היה עמוס בלקוחות) לא חשב לפנות אלינו. לאחר כרבע שעה האנשים החביבים בשולחן הסמוך פנו אלינו (כנראה שנראינו מאוד מתוסכלים, על גבול המורעבים) ואמרו שלרוב המלצרים לא לוקחים הזמנות ושנגש פנימה ישר לקופה (בכל זאת, בית קפה – קונדיטוריה לא חשבתי שאנחנו ב’ארומה’). נכנסנו לבצע הזמנה מסודרת, עמדנו בקופה עם כל אותם האנשים שבאו לקחת לחם או עוגה וכששאלנו מה בתפריט הקופאי הביט בנו במבט מתנשא (שפעם היה מסיים את הביקור שלי במקום) ועשה לנו תנועה עם היד לכיוון הלוח שעל אחד הקירות… נעלבנו, אבל לא ויתרנו, בכל זאת – כבר שנה שאני מחכה.

עדי קאופמן דוד לאור קונדיטוריה

הזמנו: 2 קפוצ’ינו גדול, עוגת פרג שמרים, קרואסון גבינה מלוחה עם ארטישוק ובגט עם גבינה קשה.

ההזמנה בהחלט הגיעה אחרי כעשר דקות, הקפה היה סתמי ורגיל (אני לא יודעת למה ציפיתי – אולי ציפיתי לקפה ברמה של פריז ולכן התאכזבתי), קרואסון הארטישוק היה מושלם – מדובר בקוראסון מלוח העשוי מגבינה שבתוכו מחכות לנו שתי פרוסות ארטישוק כבוש, הטעם היה מדויק ומזמין, גודל הקרואסון היה אידיאלי (לא גדול מידי ולא קטנטן), הוא היה קראנצ’י מבחוץ ורך ונפלא מבפנים. לדעתי, זו היתה המנה הטובה בארוחה.

בן זוגי ביקש בגט עם חרדל, גבינה קשה וריבת בצל והוא אכן קיבל – היינו בטוחים שמדובר בכריך אבל הוא הגיע ‘מפורק’ בסגנון ‘עשה זאת בעצמך’ – זה נראה יופי בתמונות אבל שאנחנו יושבים בבית קפה ממש לא בא לי להרכיב לעצמי את הכריך, בא לי שיעשו את זה עבורי (בפריז אפילו מורחים בבתי הקפה לאורחים מבעוד מועד את הבגט בחמאה… אני מגעגעת לפריז). פרוסת הגבינה הייתה נדיבה וטעימה, החרדל היה איכותי, החמאה צהובה ונפלאה, ריבת הבצל נזללה בתאווה והבגט היה מציון – לא קשה מידי ולא רך מידי.

עדי קאופמן הבלבוסטע במטבח על דוד לאור קונדיטוריה

עדי קאופמן על דוד לאור קונדיטוריה

עוגת השמרים פרג היתה אמנם טובה אבל לא תכנס לפנתיאון עוגות הפרג (אני מחובבי הפרג), הבצק היה מוצלח במיוחד אבל מילוי הפרג לא היה עשיר מספיק והיה לו מעט טעם לוואי אבל לא משהו שהיה גורם לי להתרעם.

עדי קאופמן דוד לאור קונדיטוריה

לבסוף חשקה נפשי בעוגיה או עוגה קטנה ומאוד רציתי קנאלה (עוגה קטנטנה ונפלאה שהצרפתים אוהבים לזלול), נכנסתי ופניתי לאחת העובדות והאחרונה מבלי לחשוב פעמיים אמרה לי שאני צריכה ללכת לקנות את זה בקומה השניה (!???) – היא התחילה להסביר לי איך מגיעים לשם, עצרתי אותה וויתרתי. זה היה משונה – אני יושבת כאן….

לקחתי פחזנית במקום, פחזנית עשויה נפלא מבצק רבוך ביד מיומנת, לא קשה ולא רך עם מילוי קרם וניל איכותי ונפלא (אפשר היה לראות את גרגירי הוניל בקרם,חגיגה).

עדי קאופמן הבלבוסטע מבקרת דוד לאור קונדיטוריה

ניסינו לשבת ולהנות מהכיף השמור לבוקר של שישי אבל היה זה קשה, המקום לא ערוך להתמודדות כבית קפה שאמור לארח אנשים לבוקר חופשי ונינוח של שישי.

הטוב- הקונדיטור דוד לאור בחור צעיר ומוכשר, הקונדיטוריה ברמה גבוהה , הלחמים מצוינים וגם הקינוחים הוכיחו את עצמם. קחו TA הביתה ותתענגו.

הרע – בית קפה באמצע אתר בניה, ללא הצללה וללא אוירה של תענוג וחופש שבית קפה אמור לייצר (לפעמים המקומות האלה שוכחים אבל הם מוכרים גם חוויה, יום השיש שלנו הוא קדוש וחשוב לנו לבלות אותו יחד במקום נעים, מזמין וחייכני ולנהל בית קפה זה מקצוע של ממש  ואם אי אפשר -אפשר לוותר…).

הלא נורא – אולי לא אהבתי את כל מה שטעמתי אבל בסופו של דבר מדובר בקונדיטוריה ברמה גבוהה ביותר, גם רוב העובדים היו חייכניים.

מחירים: בינוני +, בהחלט מחירים מוצדקים לרמת הביצוע.

נחזור? אם נסע עד למבשרת זה יהיה כנראה בכדי לקחת איזה TA למסיבה אבל בטח שלא לבית הקפה.

הכתובת: דוד לאור, היצירה 12, אזור התעשייה מבשרת, 02-5793311. המקום כשר.

ועד לפעם הבאה, שלכם, עדי קאופמן – הבלבוסטע במטבח

רוצים לעקוב אחרי עדי קאופמן? בדף הפייסבוק שלה היא מעניקה בכל יום מתכונים, טיפים וסיפורים פיקנטיים על האוכל ועל החיים, הצטרפו לאלפי העוקבים שלה!

עוד מהבלוג של עדי קאופמן

תצוגה מקדימה

עוגת גבינה אפויה שווה במיוחד (או: עוגת הקונצנזוס לשבת אצלנו בבית)

לפני הרבה שנם נתקלתי במתכון הזה (ואז, באותם הימים חשבתי שאני צריכה לאפות מינימום כמו פטיסרי צרפתי אותנטי), העוגה הזו נראתה לי פשוטה מידי, קלה מידי וחסרת טוויסט. עברו השנים והכנתי לגימל את  העוגה לערב שבת (לפני כשנתיים), מי...

תצוגה מקדימה

קיש פיטריות פורטובלו משגע

שלשום הודעתי לגימל (הנדהם!) שאין מצב לעוד ארוחה בשרית,פשוט אין מצב... לא שאין לי מספיק רעיונות מקוריים לעוד צלי בקר, כרעיים עוף או סתם קציצות אבל פשוט נ-מ-א-ס!!! חוץ מזה שאולי פעם אחת גם אני אהנה מארוחה שלמה מההתחלה ועד הסוף,...

תצוגה מקדימה

עוגת וופל וניל-לימון ללא אפייה שהילדים ישתגעו עליה

וופלים (או בשמם הכל כך ישראלי והשגור: בפלה) יש כמעט בכל בית ישראלי, אנחנו טובלים אותם בכוס הקפה של הבוקר, לילדים מניחים ערימה לצד השוקו (או הקקאו למהדרין) ואצלנו בבית בו גדלתי, גורבה הכלכלב המתוק חולה על בפלים והוא מקבל בפלה...

תגובות

טופ 20 - בלוגים

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה