עדי קאופמן, בת 37, בלוגרית האוכל והלייף סטייל המובילה (וגם ליידי קלאסית בחייה), בעלת הטור היומי המצליח "הבלבוסטע במטבח", מפטפטת וכותבת על החיים (המצחיקים, לרוב) ועל אוכל, מתכונים, אופנה, טיפוח ועיצוב בסטייל.
עדכונים:
פוסטים: 92
החל מדצמבר 2012
07/11/2019
אם יש רגע לו אני כל השבוע מחכה הוא הרגע בו אני נעמדת במטבח ובוחרת את עוגת השבת שלי.
עוגת השבת לא צריכה להיות עוגת שכבות מטורפת, לא כזו הזקוקה לעזרים מיוחדים ולא צריכים להיות עשירים בכדי לרכוש את מרכיביה – היא צריכה להיות עוגה של אושר, עוגה טעימה,נימוחה ובעיקר – קלה להכנה, כי הסופ”ש הוא הזמן הנכון להנות, להתענג ולנוח!
אני מתה על בראוניז, בכל בית קפה אני קופצת על ריבוע מהמם כזה ואפילו יש לי כאן מתכון מהמם עם כל שלבי ההכנה.
לעומת הבראוניז המתעתעים, את עוגת הבראוני-קפה שלי קל הרבה יותר להכין, אין צורך בשלבים מיוחדים, יש בה רק 100 גרם חמאה (טוב וגם 200 גרם שוקולד) והיא הרבה פחות מסורבלת להכנה וכל כך טעימה שלא תפסיקו לזלול ממנה (ראו הוזהרתם!).
מצרכים לעוגה קוטר 24 או תבנית מרובעת קטנה:
לעוגה:
200 גרם שוקולד מריר
100 גרם חמאה
כף נס קפה מגורען
3 ביצים
חצי כוס סוכר
חצי כוס קמח מנופה
חצי כפית אבקת אפיה
לציפוי (אופציונלי)
חצי כוס שמנת מתוקה
100 גרם שוקולד מריר
מחממים תנור ל-170 מעלות (לא בטורבו)
במיקסר ידני פשוט הקציפו את הביצים עם הסוכר מספר דקות עד לקבלת תערובת תפוחה ובהירה.
שימו לב, השלב הזה קריטי, התערובת התפוחה היא זו שתהפוך את הבלילה לקרמית, אל תוותרו על הקפצה של כמה דקות.
בינתיים, המיסו חמאה ושוקולד במיקרו (או על בן מארי), הוסיפו את נס הקפה המגורען וערבבו היטב לתערובת שוקולדית חלקה.
הוסיפו את תערובת השוקולד לבלילת הביצים ועם המיקסר הקציפו כדקה, הוסיפו את הקמח ואבקת האפיה והערבלו עד לקבלת תערובת קרמית כבדה.
שמנו תבנית/ הניחו נייר אפייה והעבירו את הבלילה.
הכניסו לתנור לכ-20/25 דקות (תלוי בתנור שלכם). כשהשוליים מתקשים הוציאו את התבנית לצינון בחוץ. צננו היטב.
בשלב זה , אתם יכולים לצפות את העוגה. הלכנת ציפוי השוקולד הרתיחו את השמנת והוסיפו לה את השוקולד, ערבבו וצננו. מרחו על העוגה והכניסו אותה למקרר לשעה לפחות.
אם אתם לא מעוניינים בציפוי הכניסו את העוגה לשעה במקרר. ניתן לפדר אותה באבקת סוכר/אבקת קקאו או להגישה ככה סתם.
היא טעמה, נימוחה, ביתית וכל כך קלה להכנה!
נ.ב. אם אתם לא אוכלים אותה מיד, לאחר צינון של שעה עטפו אותה בניילון נצמד ואחסנו אותה מחוץ למקרר.
אם אתם עוד לא מכירים את עדי קאופמן, הלא היא בלבוסטע במטבח כנסו ועשו לייק לדף הפייסבוק שלה, שם בכל יום היא כותבת טור יומי ומעניקה מתכון.
» אין עצוב מזה: מיומנה של אם שכולה
» זן ואומנות ניגוב הטוסיק – איך ללמד ילדים לנגב?
» הפעוטה שראתה ושמעה את אמא שלה בפעם הראשונה בגיל שנתיים
» 3 טריקים עם מסקרה מהמאפר של ביונסה
» רק דברים טובים: שפתון אדום חלומי
» וידאו: איך לעצב את הגבות בבית?
» 5 דברים שיעשו לכם זיקוקים במיטה
» 5 דברים שכל אישה צריכה לדעת על גברים
תגובות