הבלוג של עדי קאופמן

kaufman-cooking

עדי קאופמן, בת 37, בלוגרית האוכל והלייף סטייל המובילה (וגם ליידי קלאסית בחייה), בעלת הטור היומי המצליח "הבלבוסטע במטבח", מפטפטת וכותבת על החיים (המצחיקים, לרוב) ועל אוכל, מתכונים, אופנה, טיפוח ועיצוב בסטייל.

עדכונים:

פוסטים: 92

החל מדצמבר 2012

עדי קאופמן בטור אישי מצחיק במיוחד על חייה של עקרת הבית היפנית (ממוצא ישראלי) ועל טוסט יפני קל וטעים במיוחד!

13/08/2019

הבוקר הצהרתי – היום אני נשארת בבית!
בכל זאת, אנחנו גרים בדירה ולא בבית מלון – מישהו צריך לעשות את מטלות הבית.
קמנו בבוקר ולאחר ארוחת הבוקר, הקפה ועידכוני החדשות מהארץ כל אחד התחיל את יומו.
דני יצא ליום עבודה פרודוקטיבי באוניברסיטה ואני, שרציתי להיות פרודוקטיבית גם כן נשארתי לבדוק איך זה להיות עקרת בית יפנית.
הבתים היפנים המסורתיים הם לא בתים מפנקים, בלשון המעטה, זה לא בדיוק סוג הבית שהייתם רובצים בו ביום של חופשה. מדובר בבית פרקטי, אין כאן ספות להתכבל בהן עם ספר טוב, אין כאן מיטות שרוצים להשאר בהן מעבר לשלב השינה. הכל פרקטי.
הבית שלנו הוא בית פרטי קטן בן שתי קומות, בקומה התחתונה מטבח מאובזר וקטן, מקלחת, שירותים וחדר שבעולם קוראים לו “סלון”, אבל חוץ משולחן קטן וכמה כריות אין בו דבר.
הכריות אומנם חביבות, אבל עקרת הבית המודרנית מתקשה להנות מהמרבץ לאורך זמן כי זה לא נוח, אין משענת והישבן מתחיל לכאוב במהרה וחלקים אחרים בגוף מתחילים להרדם מחוסר עניין בתנוחה המוזרה.

וכך נראה לו המרבץ המכונה טאטאמי עם הכריות

וכך נראה לו המרבץ המכונה טאטאמי עם הכריות

למזלנו הרב, בבית יש שירותים מערביים (תודה להשם יתברך!), אם הייתי צריכה ללכת לשירותים אסייתיים ככל הנראה הייתי קונה טיטולי מבוגרים בחנות הסמוכה. בכל מקום מודרני יש שירותים משני הסוגים, כשרואים את האסייתיים לראשונה ממש נבהלים, למרות שאומרים שתנוחת הכריעה בריאה יותר – אשמור את הבריאות הזו לאסייתים.
בקומה השניה, אליה מגיעים דרך גרם מדרגות צר להחריד המתאים לכפות רגליים במידה 30 ישנו חדר עם ארון לפוטונים (אני ישראלית, לא! אני לא מכניסה ומוציאה אותם בערב, תודה.) פרוזדור בו תולים את הכבסים, מתלים לבגדים וארון קיר ועוד חדר ללא טאטמי(!) שטרם החלטנו מה עושים בו כי הוא לא ממוזג ויש בו שולחן הדומה לקרש גיהוץ ללא ריפוד.
כל יום אני נחבלת בדרך אחרת, הבתים הללו מיועדים לגמדים ולילדים מתחת לגיל 10. אתמול נחבלתי בברך כשניסיתי לרדת למטה (באמת שמדובר במשימה, כי אנחנו יורדים באלכסון, בכל זאת יש לי רגל בגודל 41), המשקופים ממש בגובה שלי, כך שאני צריכה לשים לב ולהזהר והחלק הכי קשה – לזכור ולעולם לא לשכוח(!) שאני חייבת להסיר נעליים כשאני נכנסת הביתה, אני מרגישה כישלון כשאני כמעט ו”נופלת” עם העניין הזה, כשאני מוכנה לצאת אני מתישבת בכניסה לבית ונועלת נעליים ואז פתאום נזכרת ששכחתי את המפתח ובאינסטיקנט עושה צעד ראשון וצועקת על עצמי שאני ילדה רעה ו”פויה”!
בחצר הקטנטנה יש לנו מכונת כביסה המכבסת רק בתכנית אחת של מים קרים וכביסה מהירה, כך גיליתי שגם הבגדים המלוכלכים ביותר יכולים לצאת נקיים וריחניים בלי 19 סוגים שונים של תכניות שונות ומשונות שמוכרות לנו החברות השונות (אני משכילה כאן, רואים?).
והחלק הכי קשה, גבירותיי ורבותיי, במבחנה של עקרת הבית היפנית הוא – סידורי הזבל ונקיון הבית. על החלק הזה אני דורשת תואר דוקטור לשם כבוד מהאוניברסיטה הקרובה, בכדי להבין עד כמה הדברים מסובכים כאן אציין שיש כמה סוגים של זבל, לכל זבל יש את הימים שלו באיזורים המסוימים, באיזורים אחרים הימים שונים וחייבים לשים לב מתי זורקים את הזבל. ממש קורס מתקדם בהסתברות וניהול סיכונים!
את הזבל כאן לא זורקים לפח, רחמנא ליצלן, אלא באיזור מיועד בשכונה בה גרים תחת רשת כחולה.
לכל סוג של זבל יש שקית מיוחדת בגוון שונה, חייבים להפריד בין אוכל, קרטונים, בקבוקים וניירות. סדר מופתי שהישראלית הממוצעת צריכה לשבור את הראש איפה לשים מה…
ועכשיו, אחרון חביב, איך מנקים את הבית הזה לכל הרוחות והשדים?
אז לא, אין כאן סמרטוטי ריצפה, גם את רצפות המטבח, השירותים והמקלחת מנקים עם מגבונים מיוחדים (אחרי שטיטאתם את הבית כהלכה!).
על הטאטמי עוברים עם שואב אבק בלבד.
זהו, סופית אני יכולה לומר שאני עקרת בית יפנית למופת.
ועכשיו, כשהבית נקי ומסודר, במקום לרבוץ על ספה נוחה עם ספר טוב וכוס קפה – אני מנסה תנוחות ישיבה ושכיבה על הכריות מול המזגן היפני ששווה זהב והוא זה שנתן לי מוטיבציה לעבוד ולהשאר יום אחד מחוץ למעגל החום האיימתני.

אולי נאכל משהו?

טוסט בסגנון יפני מדהים וכייפי!

קחו פרוסה עבה של חלה משבת ומרחו בחמאה, הוסיפו רצועות בצל, בצל ירוק ועגבניות שרי פרוסות והניחו מעל גבינה צהובה שאוהבים. הניחו לכמה דקות בטוסטר אובן. כשתוציאו הוסיפו מעט קטשופ ותתענגו!

טוסט יפני עדי קאופמן הבלבוסטע במטבח

שיהיה לי בהצלחה…
שלכם, עדי קאופמן
רוצים לקרוא בכל יום את הטור היומי של עדי קאופמן? עשו לייק לדף הבלבוסטע במטבח, שם היא מעלה בכל יום טור מיוחד ומתכון!
מחליפה תנוחות על טאטמי בבית יפני מסורתי

מחליפה תנוחות על טאטמי בבית יפני מסורתי

עוד מהבלוג של עדי קאופמן

תצוגה מקדימה

עוגת גבינה אפויה שווה במיוחד (או: עוגת הקונצנזוס לשבת אצלנו בבית)

לפני הרבה שנם נתקלתי במתכון הזה (ואז, באותם הימים חשבתי שאני צריכה לאפות מינימום כמו פטיסרי צרפתי אותנטי), העוגה הזו נראתה לי פשוטה מידי, קלה מידי וחסרת טוויסט. עברו השנים והכנתי לגימל את  העוגה לערב שבת (לפני כשנתיים), מי...

תצוגה מקדימה

קיש פיטריות פורטובלו משגע

שלשום הודעתי לגימל (הנדהם!) שאין מצב לעוד ארוחה בשרית,פשוט אין מצב... לא שאין לי מספיק רעיונות מקוריים לעוד צלי בקר, כרעיים עוף או סתם קציצות אבל פשוט נ-מ-א-ס!!! חוץ מזה שאולי פעם אחת גם אני אהנה מארוחה שלמה מההתחלה ועד הסוף,...

תצוגה מקדימה

עוגת וופל וניל-לימון ללא אפייה שהילדים ישתגעו עליה

וופלים (או בשמם הכל כך ישראלי והשגור: בפלה) יש כמעט בכל בית ישראלי, אנחנו טובלים אותם בכוס הקפה של הבוקר, לילדים מניחים ערימה לצד השוקו (או הקקאו למהדרין) ואצלנו בבית בו גדלתי, גורבה הכלכלב המתוק חולה על בפלים והוא מקבל בפלה...

תגובות

טופ 20 - בלוגים

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה