הבלוג של עדי קאופמן

kaufman-cooking

עדי קאופמן, בת 36, עיתונאית האוכל והלייף סטייל המובילה (וגם ליידי קלאסית בחייה), בעלת הטור היומי המצליח "הבלבוסטע במטבח", מפטפטת וכותבת על אוכל, אופנה, טיפוח ועיצוב בסטייל של "המחלקה הראשונה".

עדכונים:

פוסטים: 86

החל מדצמבר 2012

עדי קאופמן כותבת על כל הטיפים להכנת הבראוניז המושלמים – כנסו!

13/12/2018

אני זוכרת את הפעם הראשונה בה טעמתי את הבראוני הראשון שלי, בשנת 1999 נסענו למשלוחת תלמידי כיתה י”ב לעיר פרייבורג בגרמניה, שם, בבית קפה קטנטן (שהגיש קפה – כמו שרק גרמנים יודעים להכין) הגישו בראוניז – גדולים, עסיסיים ומלאים בכל טוב.

לא אשכח את הטעם המפתיע, את המרקם הנהדר ואת ההתלבהות שאחזה בי – התאהבתי! למרות שאני ממש לא מחובבי השוקולד.

שנים שפחדתי להכין בבית, זה נראה היה לי מורכב מידי, ככה שויתרתי וזללתי בעיקר בחו”ל (מבלי שאף אחד ישים לב).

לפני שנים הגיע רגע האמת, החלטתי להכין בראוניז לכבוד אדם שאהבתי במיוחד – שברתי את הראש (וחצי מטבח, כי זה היה בתחילת שנות העשרים שלי, כשעוד לא הייתי מיומנת באפייה ובבישול), הכנתי עשרות מתכונים – עד שהגעתי למתכון המנצח.

אני אוהבת להכין בראוניז כמתנה לאנשים שאני אוהבת – ניתן להכין “מגדו” בראוניז ולקשור אותם בסרט ורוד/אדום, ניתן להכניסם לקופסא מעוצבת מפח/קרטון או להניח על צלחת הגשה יפה ולארח לצד בקבוק שמפנייה/קאווה משובח.

עדי קאופמן ברוניז מושלמים הבלבוסטע במטבח

אם תעקבו אחרי ההוראות והטיפים – יצאו לכם בראוניז מושלמים!

מתכון לבראוניז 

קודם כל: בכדי להכין בראוניז טובים באמת, צריכים מתכון טוב, תשומת לב והכרות עם התנור שלכם והכי חשוב – שוקולד 70% מינימום.

 מחממים תנור ל- 160 מעלות (לא בטורבו)

טיפ: אם התנור שלכם ידוע כ”חם יותר” תחממו רק ל-150 מעלות. זה מהותי להכנת בראוניז.

לקערה שמתאימה למיקרו הכניסו: 200 גרם חמאה חתוכה לקוביות, 300 גרם שוקולד מריר 70% מוצקי קקאו והמיסו בפולסים של דקה כל פעם עד להמסה. טרפו במטרפה ידנית עד לקבלת קרם חלק. הוסיפו כוס סוכר חום לח, כף תמצית וניל, 3 ביצים ו- 250 מ”ל שמנת מתוקה (שמנה 32% שומן – זה לא מתכון דיאטטי) וטרפו היטב לתערובת אחידה.

לקערה נפרדת תנפו (חשוב לנפות) חצי כוס קקאו (איכותי, ניתן לרכוש בחנויות תבלינים ובבתי טבע), חצי כפית מלח, 2/3 כוס קמח, חצי שקיק אבקת אפייה.

בשלושה שלבים טרפו את תערובת הקמח לתערובת השוקולד, רק עד איחוד החומרים.

בשלב הזה ניתן להוסיף שוקולד צ’יפס (מכל סוג)/אגוזים קצוצים ולערבב לתוך הבלילה.

הניחו נייר על מגש אפייה של התנור ומזגו את התערובת (שהיא נוזלית ושוקולדית במיוחד) לשכבה לא עבה מידי באמצעות מרית.

הכניסו לתנור ל- 25 דקות, הוציאו את התבנית, בדקו את האפייה, אמור להיות קראסט מבחוץ ולח מבפנים, הכניסו לתנור במידה ועוד לא מוכן (זו תערובת נוזלית, כך שיתכן שתצטרכו עוד כ- 7 דקות אפייה, הישארו בקבת המקום שלא תתייבש לכם).

הפער בין עוגה כושית לבין בראוניז מתקיים בדיוק בזמן הזה – אל תזוזו מהתנור – תשגיחו.

כשהבראוניז מוכנים, הוציאו מיד מהתנור, הניחו את נייר האפייה על השיש הקר (כן, מיד – שיעצר תהליך האפייה)ומיד פרסו פרוסות. הניחו על צלחת קרירה בשכבה אחת. כשהן מצטננות תוכלו לפדר אותן באבקת סוכר/קקאו איכותי ולהגיש.

בראוניז נשמרים כיומיים-שלושה, בחורף אני משאירה בכלי אטום על השיש, בקיץ – בכלי אטום במקרר.

נו? עשיתי לכם חשק לסופ”ש של בראוניז?

שלכם, עדי קאופמן

רוצים לקרוא את הטור היומי של עדי קאופמן “הבלבוסטע במטבח”? בכל בוקר היא מפטפטת על משהו מעניין ומעניקה מתכון נפלא – הצטרפו אליה בדף הפייסבוק הפופולארי שלה. 

 

עוד מהבלוג של עדי קאופמן

תצוגה מקדימה

עוגת גבינה אפויה שווה במיוחד (או: עוגת הקונצנזוס לשבת אצלנו בבית)

לפני הרבה שנם נתקלתי במתכון הזה (ואז, באותם הימים חשבתי שאני צריכה לאפות מינימום כמו פטיסרי צרפתי אותנטי), העוגה הזו נראתה לי פשוטה מידי, קלה מידי וחסרת טוויסט. עברו השנים והכנתי לגימל את  העוגה לערב שבת (לפני כשנתיים), מי...

תצוגה מקדימה

קיש פיטריות פורטובלו משגע

שלשום הודעתי לגימל (הנדהם!) שאין מצב לעוד ארוחה בשרית,פשוט אין מצב... לא שאין לי מספיק רעיונות מקוריים לעוד צלי בקר, כרעיים עוף או סתם קציצות אבל פשוט נ-מ-א-ס!!! חוץ מזה שאולי פעם אחת גם אני אהנה מארוחה שלמה מההתחלה ועד הסוף,...

תצוגה מקדימה

עוגת וופל וניל-לימון ללא אפייה שהילדים ישתגעו עליה

וופלים (או בשמם הכל כך ישראלי והשגור: בפלה) יש כמעט בכל בית ישראלי, אנחנו טובלים אותם בכוס הקפה של הבוקר, לילדים מניחים ערימה לצד השוקו (או הקקאו למהדרין) ואצלנו בבית בו גדלתי, גורבה הכלכלב המתוק חולה על בפלים והוא מקבל בפלה...

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה