הבלוג של עדי קאופמן

kaufman-cooking

עדי קאופמן, בת 36, עיתונאית האוכל והלייף סטייל המובילה (וגם ליידי קלאסית בחייה), בעלת הטור היומי המצליח "הבלבוסטע במטבח", מפטפטת וכותבת על אוכל, אופנה, טיפוח ועיצוב בסטייל של "המחלקה הראשונה".

עדכונים:

פוסטים: 86

החל מדצמבר 2012

עדי קאופמן מארחת את שילי פרלמן המצחיקה והשנונה – מתכון טעים, מתוק ומצחיק לחג הניסים!

04/12/2018

“היום של הפסטיגל מתחיל… סוף סוף הצלחנו לצאת מהבית… הם שם מאחור רבים בזמן הנסיעה, הגענו לעיר ועכשיו מחפשים חניה (יחד עם עוד 700 משפחות אחרות) זהו! הצלחתי להתברג.

המוני אנשים, צפוף ובלגאן – אני מתה מפחד לאבד מישהו בדרך, ככה מתחיל הלחץ שלי, סוף סוף מגיעים לכניסה. “רגע,,,רגע…חכו… יידים כולם” אני זועקת, “שימו לב איפה אמא”

עומדים בתור לכרטיסים, הבן דוחף את אחותו, היא מחזירה לו, הקטן מתחיל לבכות שהוא רוצה גלידה עכשיו (!)

עומדים בתור לכניסה לאולם אחרי כל כך הרבה ילדים והורים עצבנים שבאו “לבלות”, בינתיים השיווק האגרסיבי מתחיל כל הדוכנים האלה שתקעו לנו מול הפרצוף  “אמא אני רוצה חולצה”, “אמא מה עם חרב?”, “אמא בא לי נקניקה!”, “לא לי בא קרפ”. כל תור הוא עמידה של שעה מינימום וכל ילד רוצה למקום אחר.

מתיישבים ומחכים שעה לתחילת המופע, משום מקום מגיח לו איש הפופקורן, שחייב להסתובב לכולם בין הרגליים, יחד איתו כל החרבות, ההפתעות והממתקים “אמא – אני רוצה פופקורן!”. “תראי חרב – אני רוצה כזה!” אני כבר רואה איך המבצע הזה הופך לבור בלי תחתית…

מתחילים, סוף סוף, ההופעה אחלה אבל ארוך וזה רוצה פיפי והשני צמא ואני… יאללה שיגמר כבר! הביתה ולישון!”

את המונולוג המצחיק והאותנטי הזה שמעתי מפיה של שילי פרלמן, שילי היא לא רק חברה קרובה, היא גם בעלת המיזם הייחודי “הבית של שילי” .

הבית של שילי הוא מקום מפגש להורה עם ילדו, מפגש מזווית אחרת ובאור אחר, מקום המייצר הזדמנות להיות יחד אבל לא רק.

דיברתי עם שילי הרבה פעמים על המורכבות שבדיאלוג בכלל ובין ילדים והוריהם בפרט, דיאלוג בארבע עיניים אמיתי ומלא כנות היה לי לראשונה עם אימי בגיל מאוחר יחסית, זה מאוד קשה לילדים, ולפעמים גם להורים להגיע לשיח ישיר.

הבית של שילי מאפשר חוויה כזו, חוויה שתלווה הורים וילדיהם לעוד שנים ארוכות של דיאלוג, לדבר את הדברים ולדבר על הדברים, להיות יחד ולא “לברוח” – להתרגש יחד, לכעוס יחד ולהנות מהקשר.

ולמה אני מדברת על זה דווקא עכשיו? כי ימים של חג הם ימים מצוינים ליצר חוויות אינטימיות מבלי לצאת מהבית – ואם כבר, אז אפשר להכין יחד סופגניות, להכין יחד בצק, ללוש, להתלכלך, לטגן וגם לטרוף יחד את ה”יצירה”

המתכון הזה – הוא מתכון ששילי הביאה לי, מתכון היקר לליבה, אותו קיבלה מבת משפחה אהובה במיוחד

סופגניות חייזריות ללא שמרים - שילי פרלמן, עדי קאופמן, הבית של שילי

סופגניות חייזריות של שילי פרלמן – “הבית של שילי” 

מצרכים:

2 גיל או אשל

חצי קילוגרם קמח תופח

2 ביצים

4 כפות סוכר

1 סוכר וניל

 לציפוי:

אבקת סוכר

מילוי: ריבה, שוקולד, חלבה, קצפת וכו

 אופן ההכנה

לבחוש יחד את כל המצרכים של הסופגניות.

לתת לבלילה לעמוד חצי שעה (מידי פעם לבחוש)

לטגן בשמן עמוק בעזרת 2 כפות

רוצים להכיר את שילי? התעדכנו בדף הפייסבוק שלה.

שילי מעבירה גם ערבים חד פעמיים לאמהות  – “כשאמהות ומציאות נפגשות”, אל תפספסו את המפגשים הללו.

חג אורים שמח,

שלכם, עדי קאופמן 

עוד מהבלוג של עדי קאופמן

תצוגה מקדימה

עוגת גבינה אפויה שווה במיוחד (או: עוגת הקונצנזוס לשבת אצלנו בבית)

לפני הרבה שנם נתקלתי במתכון הזה (ואז, באותם הימים חשבתי שאני צריכה לאפות מינימום כמו פטיסרי צרפתי אותנטי), העוגה הזו נראתה לי פשוטה מידי, קלה מידי וחסרת טוויסט. עברו השנים והכנתי לגימל את  העוגה לערב שבת (לפני כשנתיים), מי...

תצוגה מקדימה

קיש פיטריות פורטובלו משגע

שלשום הודעתי לגימל (הנדהם!) שאין מצב לעוד ארוחה בשרית,פשוט אין מצב... לא שאין לי מספיק רעיונות מקוריים לעוד צלי בקר, כרעיים עוף או סתם קציצות אבל פשוט נ-מ-א-ס!!! חוץ מזה שאולי פעם אחת גם אני אהנה מארוחה שלמה מההתחלה ועד הסוף,...

תצוגה מקדימה

עוגת וופל וניל-לימון ללא אפייה שהילדים ישתגעו עליה

וופלים (או בשמם הכל כך ישראלי והשגור: בפלה) יש כמעט בכל בית ישראלי, אנחנו טובלים אותם בכוס הקפה של הבוקר, לילדים מניחים ערימה לצד השוקו (או הקקאו למהדרין) ואצלנו בבית בו גדלתי, גורבה הכלכלב המתוק חולה על בפלים והוא מקבל בפלה...

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה