הבלוג של עדי קאופמן

kaufman-cooking

עדי קאופמן, בת 36, עיתונאית האוכל והלייף סטייל המובילה (וגם ליידי קלאסית בחייה), בעלת הטור היומי המצליח "הבלבוסטע במטבח", מפטפטת וכותבת על אוכל, אופנה, טיפוח ועיצוב בסטייל של "המחלקה הראשונה".

עדכונים:

פוסטים: 86

החל מדצמבר 2012

עדי קאופמן כותבת על ימים וטעמים שאינם עוד, על סופגניה קלאסית ועל סבא אחד גדול מהחיים

02/12/2018

אין כמו סופגניה מהזן הישן של פעם עם הטעם האמיתי ללא החומרים המשמרים והתוספים שעושים לנו רק רע.
היום אני חושבת על סבא הרשל’ה ז”ל – שבכל נר ראשון של חנוכה (וגם הבאים אחריו…) לקח אותי בקור (פעם היה חורף בארץ, זוכרים? מעילים חמים, סוודרים שאמא הייתה סורגת?) עד לקפה ניצה ברחוב שער הגיא (ממש מאחורי קולנוע השרון ז”ל), שם עמדנו בתור גדול לסופגניות הכי טובות בעיר (כל הנתניתיים יסכימו עם סבא).

כשעמדנו שם, ממתינים בקור, ראינו את הסופגניות ממש יוצאות מהשמן … ורק זו היתה חוויה בפני עצמה.
היום – כשהקונדיטוריות מתכוננות שנה מראש לעונת הסופגניות (ושלא לדבר על הבצק שלא מוכן במקום אלא הרבה קודם) יש לי סנטימנט אמיתי לטעם האמיתי של הסופגניה (פונצ’יקעס – אם לדייק במאמא לושן).
המתכון הקלאסי הזה, הפך לאהוב האורחים שלי.
אמא שלי תמיד מתמוגגת ואומרת – ממש סטייל ניצה. טרי, טעים ובעיקר בטעם של סופגניה כמו פעם.
תוכלו לקרוץ לגודל שאתם רוצים (וככה להגן על הדיאטה…).

המצרכים ל- 15 סופגניות בינוניות:
חצי קילו קמח עם השמרים (או חצי קילו קמח + כף שמרים טריים/ שקיק 11 גרם שמרים אינסטנט)
3 כפות סוכר
2 סוכר וניל.
כוס וחצי מים 
2 ביצים L
100 גרם מחמאה רכה מאוד 
רבע כפית מלח

במיקסר עם וו לישה לערבל את הקמח, הסוכר, סוכר הוניל, המים והביצים כעשר דקות עד לקבלת בצק אחיד. להוסיף את המחמאה ולערבל עוד 5 דקות, להוסיף מלח ולערבל עוד כדקה.
זהו – יש בצק. 
מעבירים את הבצק לקערב משומנת היטב ומתפיחים כשעה/שעה וחצי במטבח במקום חמים (אני אוהבת לכסות במגבת מטבח מעט לחה, אפשר גם בניילון נצמד).
משמנים מעט את הידיים וקורצים כדורים מהבצק ומניחים על נייר אפייה משומן היטב. מתפיחים את הסופגניות עוד כחצי שעה על נייר האפייה. 
מחממים שמן קנולה בסיר רחב ועמוק, מכניסים את הסופגניות ומטגנים כל צד כשלוש דקות. (שיטה של סבתות בכדי שהשמן לא ישרף – תוסיפו פרוסה קטנה של גזר, עושה פלאים!)
תגישו עם ריבה אדומה (כמו של פעם – חלקה) – אפשר לקנות מזרק שיזריק לתוך הסופגניה ותפדרו באבקת סוכר.

הבלבוסטע במטבח סופגניצה עדי קאופמן

אין כמו סופגניות קלאסיות מהזן הטוב והישן!
חג אורים שמח!
אוהבת אתכם, עדי קאופמן

רוצים לעקוב אחרי עדי קאופמן? בכל בוקר היא מעניקה מתכון וסיפור בדף הפייסבוק הפופולארי שלה הבלבוסטע במטבח. 

עוד מהבלוג של עדי קאופמן

תצוגה מקדימה

עוגת גבינה אפויה שווה במיוחד (או: עוגת הקונצנזוס לשבת אצלנו בבית)

לפני הרבה שנם נתקלתי במתכון הזה (ואז, באותם הימים חשבתי שאני צריכה לאפות מינימום כמו פטיסרי צרפתי אותנטי), העוגה הזו נראתה לי פשוטה מידי, קלה מידי וחסרת טוויסט. עברו השנים והכנתי לגימל את  העוגה לערב שבת (לפני כשנתיים), מי...

תצוגה מקדימה

קיש פיטריות פורטובלו משגע

שלשום הודעתי לגימל (הנדהם!) שאין מצב לעוד ארוחה בשרית,פשוט אין מצב... לא שאין לי מספיק רעיונות מקוריים לעוד צלי בקר, כרעיים עוף או סתם קציצות אבל פשוט נ-מ-א-ס!!! חוץ מזה שאולי פעם אחת גם אני אהנה מארוחה שלמה מההתחלה ועד הסוף,...

תצוגה מקדימה

עוגת וופל וניל-לימון ללא אפייה שהילדים ישתגעו עליה

וופלים (או בשמם הכל כך ישראלי והשגור: בפלה) יש כמעט בכל בית ישראלי, אנחנו טובלים אותם בכוס הקפה של הבוקר, לילדים מניחים ערימה לצד השוקו (או הקקאו למהדרין) ואצלנו בבית בו גדלתי, גורבה הכלכלב המתוק חולה על בפלים והוא מקבל בפלה...

תגובות

טופ 20 - בלוגים

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה