הבלוג של עדי קאופמן

kaufman-cooking

עדי קאופמן, בת 36, עיתונאית האוכל והלייף סטייל המובילה (וגם ליידי קלאסית בחייה), בעלת הטור היומי המצליח "הבלבוסטע במטבח", מפטפטת וכותבת על אוכל, אופנה, טיפוח ועיצוב בסטייל של "המחלקה הראשונה".

עדכונים:

פוסטים: 86

החל מדצמבר 2012

עדי קאופמן מדברת על יום המשפחה ומציעה לכם לשחק משחק נהדר ולאפות יחד קפקייקס

12/02/2018

“כשאני הייתי ילדה יום המשפחה היה יום האם” ככה מתחילה שילי פרלמן את הסרטון הנדיר שלה ליום המשפחה.

ואני זוכרת אותי, כילדה, לקראת יום האם היינו מבצעים כל מיני עבודות מלאכה שונות ומשונות (הייתי גרועה בזה… ואגב, גם היום) ולא באמת הבנתי את פשר היום הזה – מה? יום אחד המוקדש רק לאמא שלי?

ברבות הימים היום הזה הפך ליום המשפחה, ואז התחלתי להרגיש הרבה יותר טוב איתו - בלי כל מיני עבודות יצירה מעפנות שבאמת לא סבלתי להכין.

זה יום של משפחה, יום המקדש את המוסד היפייפיה הזה – המשפחה שלי.

אז מה אפשר לעשות ביום המשפחה?

אפשר לשחק משחק משפחתי נפלא – שילי פרלמן מ“הבית של שילי” (שמי שעוד לא מכיר את הבית, חייב את זה לעצמו ולבני משפחתו ) מלמדת אותנו משחק נפלא – כזה שמייצר קשרים (תרתי משמע) בין כל בני המשפחה, שעה קלה של משחק, ללא עזרים מיוחדים שיעניק לכולנו משמעות ליום המיוחד הזה ואולי יגדיל לעשות ויצור שעות משפחה גם בשאר ימות השנה.

הסרטון הקצר על המשחק כאן בקישור

embedded by Embedded Video

YouTube Direkt

אוהבים לאפות? בואו נאפה כולנו יחד – נכין יחד קפקייקס (כי אין כמו קפקייקס!) בשעה של אפייה משותפת, הילדים מכינים את התערובת הפשוטה לעוגות הקטנות, אנחנו יד איתם מקציפים את הקרם ואח”כ באה החגיגה הגדולה – הקישוטים והזלילה!

אז איך מכינים תערובת של קפקייק בקלי קלות?

3 ביצים

חצי כוס סוכר

חצי כוס שמן קנולה

גביע שמנת חמוצה

כפית תמצית וניל

כוס וחצי קמח

שקיק אבקת אפייה

מחממים תנור ל- 180 מעלות.

בקערה גדולה טורפים ביצים, סוכר, שמן, שמנת חמוצה ותמצית וניל עד לקבלת תערובת חלקה. מוסיפים את הקמח ואבקת האפייה (לנפות תמיד עושה טוב לעוגות שלנו) ומערבלים עד לקבלת תערובת אחידה.

מעבירים לתבנית קפקייק עם מנג’טים ומשם לתנור לכ- 15 דקות (תלו בתנור שלכם).

בינתיים מכינים את הקרם!

בקערה מקציפים 250 מ”ל שמנת מתוקה עם חצי כוס חלב ושקית אינסטנט פודינג (אני אוהבת וניל, אבל אפשר גם שוקולד או כל טעם שאתם אוהבים) עד לקבלת קצפת חלקה. מעבירים למקרר עד לשימוש.

מוציאים את הקפקייק ומצננים היטב.

עם כף כל אחד מבני השפחה לוקח מהקרם ומורח כאוות נפשו על הקפקייק (אפשר לזלף – אבל הכי כיף עם הכף), מוסיפים סוכרות ושוקולד, מרשמלו או כל דבר יצירתי אחר ו… מעניקים אותו למישהו ממבני המשפחה.

זו יופי של פעילות, טעימה, כיפית ומשפחתית ליום שכזה.

נו? מי לא אוהב את יום המשפחה?

אני התאהבתי!

שלכם, עדי קאופמן

הבלבוסטע במטבח

 

עוד מהבלוג של עדי קאופמן

תצוגה מקדימה

עוגת גבינה אפויה שווה במיוחד (או: עוגת הקונצנזוס לשבת אצלנו בבית)

לפני הרבה שנם נתקלתי במתכון הזה (ואז, באותם הימים חשבתי שאני צריכה לאפות מינימום כמו פטיסרי צרפתי אותנטי), העוגה הזו נראתה לי פשוטה מידי, קלה מידי וחסרת טוויסט. עברו השנים והכנתי לגימל את  העוגה לערב שבת (לפני כשנתיים), מי...

תצוגה מקדימה

קיש פיטריות פורטובלו משגע

שלשום הודעתי לגימל (הנדהם!) שאין מצב לעוד ארוחה בשרית,פשוט אין מצב... לא שאין לי מספיק רעיונות מקוריים לעוד צלי בקר, כרעיים עוף או סתם קציצות אבל פשוט נ-מ-א-ס!!! חוץ מזה שאולי פעם אחת גם אני אהנה מארוחה שלמה מההתחלה ועד הסוף,...

תצוגה מקדימה

עוגת וופל וניל-לימון ללא אפייה שהילדים ישתגעו עליה

וופלים (או בשמם הכל כך ישראלי והשגור: בפלה) יש כמעט בכל בית ישראלי, אנחנו טובלים אותם בכוס הקפה של הבוקר, לילדים מניחים ערימה לצד השוקו (או הקקאו למהדרין) ואצלנו בבית בו גדלתי, גורבה הכלכלב המתוק חולה על בפלים והוא מקבל בפלה...

תגובות

טופ 20 - בלוגים

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה