הבלוג של עדי קאופמן

kaufman-cooking

עדי קאופמן, בת 37, בלוגרית האוכל והלייף סטייל המובילה (וגם ליידי קלאסית בחייה), בעלת הטור היומי המצליח "הבלבוסטע במטבח", מפטפטת וכותבת על החיים (המצחיקים, לרוב) ועל אוכל, מתכונים, אופנה, טיפוח ועיצוב בסטייל.

עדכונים:

פוסטים: 91

החל מדצמבר 2012

עדי קאופמן עושה חשבון נפש, לומדת לאהוב את עצמה (ובעיקר לסלוח), מתחילה מחדש ולא יוצאת מהטור הזה בלי מתכון לעוגה קלילה

28/09/2017

בסרט ההמשך של “סקס והעיר הגדולה” רואים את סמנתה היפייפיה והסקסית, החיה עם בן זוגה כבר מספר שנים, אומרת לו את המשפט הבא: ”אני אוהבת אותך, אבל אני אוהבת אותי יותר”. היה לי קשה לשכוח את המשפט הזה – היה בו הכל, את כל הדברים שאני הנחתי בצד ולא התייחסתי אליהם מעולם.

רובינו לא מתייחסים לכך, אנחנו חיים במין מערבולת חיים קשה להחריד הכוללת ריצות אחרי הישגים, אחרי אהבה והשגת רגעים של ריגושים קטנים – הכל בא על החשבון האהבה שלנו את עצמנו.

לא סתם אמר התנאי החביב עלי בתקופת המשנה “ואהבת לרעך כמוך” – רבי עקיבא התכוון לכך שאנחנו, בני האדם, על מנת כי נוכל לאהוב את האחר עלינו להעניק את האהבה קודם כל לעצמנו.

הרבה שנים שאני ברשת, ככותבת מאוד משפיעה ואהודה במגוון רחב של תחומים – פילוסופיית חיים בטור הבוקר המצליח שלי “הבלבוסטע במטבח”, כתיבת מתכונים, אופנה וטיפוח. אני אהובה מאוד ומקבלת תגובות מרגשות מכל עבר, אני עושה את מה שאני אוהבת ואני קמה בבוקר מאושרת שזכיתי להיות במקום בו אני נמצאת, להשפיע באופן ישיר על חייהם של אנשים וזו מתנה גדולה.

אני אוהבת את עצמי, מעריכה את עצמי, “מלטפת” את עצמי ברגעי משבר ומפרגנת לעצמי בגדול – פגישה עם אנשים טובים וחמים, ארוחה טובה במסעדה שאני אוהבת, רגעים של טיפוח אישי במספרה, אצל המסאז’יסטית המופלאה שלי, במניקור או בטיפוח המראה שלי, ביציאה לשופינג טוב שלאחריו אני לבושה כמו ליידי אירופית (כי זו מי שאני) ובשיחת נפש של אחת על אחת עם כל כך הרבה נשים חדשות ומפתיעות שנכנסו לחיי.

גם כשאני קוראת ספר טוב, לומדת דברים חדשים (כי אני כל הזמן לומדת), נוסעת לטיולים בחו”ל, רואה הצגה או מאזינה לקונצרט נפלא – אני משקיעה בעצמי. 

הרבה שנים לא היה לי פרטנר לבילויים ולחיים הטובים שלצד העבודה הקשה שלי.

עכשיו תבוא רעידת האדמה האמיתית, כן – גימל ואני נפרדנו ואני פנויה לאהוב את עצמי על מנת לאפשר לעצמי להתאהב מחדש.  

אנחנו כל כך רגילים להשאיר את עצמנו לסוף – אנחנו לא צריכים להיות שם.

תסלחו לעצמכם, אנחנו לא יכולים לשנות את העבר – אבל ההווה שלנו כאן ועכשיו – אנחנו פוסלים מאוד מהר ולא מאפשרים לאנשים ולדברים חדשים להכנס אל חיינו – תרפו, תנסו ותופתעו.

אני חותכת את החלק הזה מחיי – אני פוסעת לי בשביל שאני יצרתי לעצמי על מנת להוקיר את עצמי ובדרך גם את האהובים עלי.

מה אני אומרת כאן בעצם?

אני אומרת שהחיים קצרים מידי על מנת לוותר על עצמנו, אני מאפשרת לעצמי לפתוח את הלב שלי למחוזות חדשים וטובים, אני רוצה לחיות ולטרוף את החיים ובסופו של יום לחזור לבייתי הקטן והנפלא עם חיוך ענק על שפתיי שעשיתי את חיי מאושרים.

עדי קאופמן - לחגוג את החיים

לכולנו יש ספירות מלאי, גם לי יש- ואפילו מפתיעים מאוד…

ספירת המלאי (חלקית)

סיום תואר ראשון בגיל 25  בפילוסופיה וספרות עברית – אוניברסיטת תל אביב

מגיל 25 – מרצה, מתרגלת וחוקרת ספרות ופילוסופיה עם עתיד מבטיח מאוד באוניברסיטת תל אביב

סיום תואר שני בגיל 27 היסטוריה ופילוסופיה של המדעים והרעיונות באוניברסיטת תל אביב

מתחילה תואר דוקטור לפילוסופיה בגיל 27 – ומפסיקה, כי היא בחרה שלא להתחתן עם אוניברסיטת תל אביב.

בגיל 28 שינוי דראמתי – עוברת לתחום כתיבת תוכן ואסטרטגיות בשיווק ברשתות חברתיות.

בגיל 30 – כותבת טור ובלוג פופולארי בסלונה ומתחילה טיפול פסיכולוגי קליני אצל הפסיכולוג דוד הלר משוהם יחד יצאו למסע איכותי שנגמר לפני שמונה חודשים.

בגיל 32 – נישואין עם גימל (בן זוגי מגיל 29)

בגיל 35 – אחת הכותבות המשפיעות ברשת בתחום החיים הטובים,  נפרדת מגימל ומתחילה סוף סוף לאהוב את עצמה.

זו רשימה חלקית מאוד – אבל אני גאה בה, גאה בכך שאני יודעת לסלוח לעצמי על דברים שלא רציתי להיות (כמו לסיים תואר דוקטור שהתחלתי), סלחתי לעצמי על שבחרתי לא תמיד בתבונה, סלחתי לעצמי על שאני רגישה, ביישנית ונבוכה לעיתים (כי החיים שלנו הופכים אותנו לפייטרים, ולפעמים צריכים להוריד את הרגל מהגז).

אני אוהבת אותי ותודה לסמנתה היפייפיה שהזכירה לי את זה.

עדי קאופמן מחשבת מסלול מחדש

אולי תאהבו את עצמכם קצת יותר?

עכשיו, רגע לפני יום כיפור, יום שביהדות עושים בו חשבון נפש אמיתי – עשו עמכם חשבון נפש, האם אתם מעניקים לעצמכם את החופש האמיתי לבחור מי אתם ומה אתם? אם לא תעשו זאת, לא תוכלו להיות ולא תוכלו לאהוב אחרים.

עדי קאופמן הבלבוסטע במטבח אוהבת את עצמה

בשל העובדה שבלי מתכון לא תניחו לי לצאת מהטור הזה – יש כאן מתכון לעוגה קלה וטובה בדיוק לימים כאלה – מעולה למי שצם ובכלל בחיים – היא פשוטה, קלה להכנה ומלאה בכל טוב.

עוגה קלילה/ מתכון של עדי קאופמן

5 ביצים מופרדות

כוס סוכר

כוס שמן קנולה (או 200 גרם חמאה מומסת)

2 מיכלים שמנת חמוצה

כף תמצית וניל טובה

גרידת לימון/תפוז

2 כוסות קמח רגיל מנופה

2 שקיקים אבקת אפייה

כפית סודה לשתייה

מה עושים?

מחממים תנור ל- 180 מעלות ומשמנים תבנית טבעתית, עגולה (26) או מלבנית קלאסית.

לוקחים את הלבונים ומקציפים אותם עם כוס סוכר עד לקבלת קצף יציב, מניחים בצד.

בקערה גדולה טורפים ידנית חלמונים, שמן, שמנת חמוצה, תמצית וניל וגרידת לימון לקבלת תערובת אחיד.

מוסיפים את הקמח ואת החלבונים לסירוגין ומקפלים היטב עד לקבלת תערובת אחידה ואוורירית.

מעבירים לתבנית ואופים כ- 45 דקות (תלוי בתבנית ובתנור שלכם) מוציאים כשקיסם יוצא עם פירורים לחים.

מצננים ומגישים. זו עוגה קלה וטובה, רגועה ותמיד מצליחה.

עוגה קלילה עדי קאופמן הבלבוסטע במטבח

כי בסופו של דבר אחרי כל הקצפות של החיים – אנחנו צריכים משהו פשוט לחזור אליו – מקום רך להניח עליו את הראש ולחייך שאנחנו נמצאים בדיוק במקום הנכון. את האקשן אני משאירה לסערות החיים.

מאחלת לכולכם שנה טובה וגמר חתימה טובה,

שלכם, עדי קאופמן

מאושרת!

רוצים לעקוב אחרי עדי קאופמן? היא כותבת טור יומי אהוב ביותר בשם הבלבוסטע במטבח – כנסו והתחילו לעקוב אחריה. 

עוד מהבלוג של עדי קאופמן

תצוגה מקדימה

עוגת גבינה אפויה שווה במיוחד (או: עוגת הקונצנזוס לשבת אצלנו בבית)

לפני הרבה שנם נתקלתי במתכון הזה (ואז, באותם הימים חשבתי שאני צריכה לאפות מינימום כמו פטיסרי צרפתי אותנטי), העוגה הזו נראתה לי פשוטה מידי, קלה מידי וחסרת טוויסט. עברו השנים והכנתי לגימל את  העוגה לערב שבת (לפני כשנתיים), מי...

תצוגה מקדימה

קיש פיטריות פורטובלו משגע

שלשום הודעתי לגימל (הנדהם!) שאין מצב לעוד ארוחה בשרית,פשוט אין מצב... לא שאין לי מספיק רעיונות מקוריים לעוד צלי בקר, כרעיים עוף או סתם קציצות אבל פשוט נ-מ-א-ס!!! חוץ מזה שאולי פעם אחת גם אני אהנה מארוחה שלמה מההתחלה ועד הסוף,...

תצוגה מקדימה

עוגת וופל וניל-לימון ללא אפייה שהילדים ישתגעו עליה

וופלים (או בשמם הכל כך ישראלי והשגור: בפלה) יש כמעט בכל בית ישראלי, אנחנו טובלים אותם בכוס הקפה של הבוקר, לילדים מניחים ערימה לצד השוקו (או הקקאו למהדרין) ואצלנו בבית בו גדלתי, גורבה הכלכלב המתוק חולה על בפלים והוא מקבל בפלה...

תגובות

טופ 20 - בלוגים

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה