הבלוג של עדי קאופמן

kaufman-cooking

עדי קאופמן, בת 37, בלוגרית האוכל והלייף סטייל המובילה (וגם ליידי קלאסית בחייה), בעלת הטור היומי המצליח "הבלבוסטע במטבח", מפטפטת וכותבת על החיים (המצחיקים, לרוב) ועל אוכל, מתכונים, אופנה, טיפוח ועיצוב בסטייל.

עדכונים:

פוסטים: 94

החל מדצמבר 2012

עדי קאופמן יצאה לבדוק את המסעדה החמה של הקיץ – פאראקלו, בר-מסעדה יוונית על חום הים בין תל אביב ליפו

06/07/2017

לפני שנים הייתי ביוון, התאהבתי מיד – באנשים החמים ומלאי שמחת החיים, באוכל הנפלא והקליל שזורם שם יחד עם בקבוקים שלמים של אוזו.

יון היא תרבות עתיקה מאוד, ואולי פעם אכתוב עליה ארוכות, אבל הדבר הראשון שחווים כשמגיעים ליוון זה החיבוק החם, האוהב ומלא הכנות של האנשים.

היוונים הם אנשים שמחים, מרוצים מחייהם, אוהבי מוסיקה ואוכל טוב, מסתפקים במה שיש וחוגגים – עד כמה שרק אפשר.

כשנפתח בר-מסעדה יווני על חוף ימה של תל אביב, ממש על הגבול עם יפו, היה לי ברור – אני הולכת לבדוק את המקום – כי אני אוהבת את הטעמים, המוסיקה ובעיקר את הכנסת האורחים האוהבת והמפנקת.

לקחתי את המצלמה ואת הגימל שלי (בעלי – גל פלוטניקוב) ויצאנו לכיוון חוף הים.

פראקלו נפתחה ממש לא מזמן, לפני כחודש וחצי וכבר צברה לה מעריצים ואוהבים, זה לא מובן מאיליו שמסעדה צעירה כל כך זוכה לתשומת לב כל כך רבה – ורציתי להבין למה.

פאראקלו בר מסעדה יוונית עדי קאופמן הבלבוסטע במטבח

כשהגענו לפאראקלו עמדה בכניסה עם חיוך ענק אישה בשם נלי, היא שמחה לקראתנו והושיבה אותנו – סיפרה לנו על המקום ועל מה שהם עושים ושוחחה איתנו כאילו אנחנו חברים לפחות עשרים שנה. החום האנושי במקום מורגש, האני (בעלה של נלי) מנהל את המסעדה ושניהם נוכחים כל העת ועוברים בין השולחנות, צוחקים ומפנקים את האורחים בסיפור טוב ולפעמים אפילו בחיבוק חזק.

פאראקלו בר מסעדה יוונית עדי קאופמן הבלבוסטע במטבח

המוסיקה במקום יוונית אבל לא רועשת, היא רקע נהדר לכל האווירה הנעימה והכייפית – המשקאות זורמים שם ללא הפסקה והמנות לא כבדות – הן בדיוק כמו ביוון.

מטבלים מיוחדים של סלק וגבינות, בייגל ענק וחם שמגיע לצד מנות כמו עלי גפן ממולאים עם יוגורט חמצמץ, חציל קלוי עם עגבניות עם גבינה ולא שיגרתי, אצבעות החלומי המתובלות כל כך טוב ועוד כל כך הרבה מנות נהדרת ומלאות בטעמים עזים וייחודיים למטבח היווני.

פאראקלו בר מסעדה יוונית עדי קאופמן הבלבוסטע במטבח

יש המון מנות, גם ארוחות בוקר מפנקות, גם מנות עיקריות מטריפות (לכו על שיפודי הפרגית המושלמים!) והמון קוקטיילים מפנקים ומיוחדים.

פאראקלו בר מסעדה יוונית עדי קאופמן הבלבוסטע במטבח

האווירה במקום לא רשמית, אנשים יושבים מול הבריזה הנפלאה של הים (ושל המאווררים הפרוסים במקום) ונהנים ממשקה צונן, מנות מדוייקות ותחושה חלומית של חופשה.

פאראקלו בר מסעדה יוונית עדי קאופמן הבלבוסטע במטבח

בשעות ששהינו בפאראקלו הרגשתי שאני בחופשה, כאילו יצאתי לכמה שעות מחיי היום-יום שלי ואני במקום אחר. מעטים הם המקומות שיכולים לייצר מצב רוח כזה ללקוחותיהם.

בימי שישי בין 17:00-20:00 עורכים במקום “קבלת שבת” עם זמרים ומוסיקה – ממש מסיבה שלמה בנוסח יווני – ממליצה לכם בחום להגיע (הזמינו לכם מקום מראש), המקום מתאים לכל המשפחה והאווירה זורמת בדיוק כמו האלכוהול.

גימל ואני התאהבנו בנלי, בהאני וביוסוף המלצר החביב והאדיב – אנחנו נחזור לשם בקרוב. כי כמו אצל היוונים, כשאנחנו אוהבים – אנחנו נשארים.

ממליצה לכם להגיע לפאראקלו לחווייה יוונית חמה ואוהבת, יאסו!

יוון מעולם לא הייתה קרובה יותר…

פאראקאלו מסעדה יוונית עדי קאופמן הבלבוסטע במטבח

כשאתם פוגשים את נלי – תמסרו לה שעדי שלחה אתכם ותנו לה חיבוק ממני!

צילומי הכתבה: עדי קאופמן

כנסו לאתר של פאראקלו  

 פאראקאלו – היוונייה החדשה. נחום גולדמן 6, ת”א יפו. 03-6816918

 שעות פעילות: א’-ש’ בין 09:00 בבוקר ועד חצות.

ועד לפעם הבאה,

שיהיה לנו קיץ קריר ומלא בטעם טוב.

שלכם, עדי קאופמן

רוצים לעקוב אחרי עדי קאופמן? היא כותבת כל יום טור בוקר פופולארי ומתכון נפלא – כנסו לדף הפייסבוק שלה הבלבוסטע במטבח

עוד מהבלוג של עדי קאופמן

תצוגה מקדימה

עוגת גבינה אפויה שווה במיוחד (או: עוגת הקונצנזוס לשבת אצלנו בבית)

לפני הרבה שנם נתקלתי במתכון הזה (ואז, באותם הימים חשבתי שאני צריכה לאפות מינימום כמו פטיסרי צרפתי אותנטי), העוגה הזו נראתה לי פשוטה מידי, קלה מידי וחסרת טוויסט. עברו השנים והכנתי לגימל את  העוגה לערב שבת (לפני כשנתיים), מי...

תצוגה מקדימה

קיש פיטריות פורטובלו משגע

שלשום הודעתי לגימל (הנדהם!) שאין מצב לעוד ארוחה בשרית,פשוט אין מצב... לא שאין לי מספיק רעיונות מקוריים לעוד צלי בקר, כרעיים עוף או סתם קציצות אבל פשוט נ-מ-א-ס!!! חוץ מזה שאולי פעם אחת גם אני אהנה מארוחה שלמה מההתחלה ועד הסוף,...

תצוגה מקדימה

עוגת וופל וניל-לימון ללא אפייה שהילדים ישתגעו עליה

וופלים (או בשמם הכל כך ישראלי והשגור: בפלה) יש כמעט בכל בית ישראלי, אנחנו טובלים אותם בכוס הקפה של הבוקר, לילדים מניחים ערימה לצד השוקו (או הקקאו למהדרין) ואצלנו בבית בו גדלתי, גורבה הכלכלב המתוק חולה על בפלים והוא מקבל בפלה...

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה