הבלוג של עדי קאופמן

kaufman-cooking

עדי קאופמן, בת 36, עיתונאית האוכל והלייף סטייל המובילה (וגם ליידי קלאסית בחייה), בעלת הטור היומי המצליח "הבלבוסטע במטבח", מפטפטת וכותבת על אוכל, אופנה, טיפוח ועיצוב בסטייל של "המחלקה הראשונה".

עדכונים:

פוסטים: 86

החל מדצמבר 2012

אחרי שתקראו את הכתבה של עדי קאופמן תבינו עד כמה הייתם תמימים בכל הקשור לקמח תופח, קריאה חובה!

15/02/2017

כל המתכונים של העוגות הבחושות מכילים אותו – את אותו הקמח התופח שמוכרים לנו ברשתות השיווק.

קמח תופח הוא קמח שבעצם אמור לעזור לנו להגיע לתוצאה טובה, גבוהה ואוורירית של העוגות הבחושות. כל אותן עוגות שבסיסם הוא קמח, שומן (ביצים, שמן, חמאה, מרגרינה) וסוכר.

מי שלא אופה את העוגה שלו עם קמח תופח מקבל עוגה נמוכה, דחוסה מאוד ובשמה הידוע – עוגת חנק.

אני חייבת לציין שהקמח התופח תמיד היה ברשימת הקניות שלי, שנים על גבי שנים עד שהבנתי – הבנתי שאני יכולה לחיות בלעדיו (כי הוא יקר נורא ולא מצדיק את מחירו) והכי חשוב – היום אני אופה מבלי לשלם מחיר כבד מהכיס.

החברות השונות מעניקות לנו קמח תופח ואנחנו כצרכנים פשוט קונים אותו, הוא יקר מאוד (כ- 9 שקלים למארז של קילוגרם) והוא לא מכיל דבר מלבד קמח רגיל + 30 גרם של אבקת אפייה. זהו הקמח התופח קמח חיטה רגיל וזול עם אבקת אפייה שהיא זולה מאוד – זה לא קמח אחר, הוא לא טחון אחרת, אין לו יתרונות נוספים.

אני עברתי לקמח חיטה זול ולשקיקים של אבקת אפייה וגיליתי שזה לא רק זול אלא שהתוצאות של העירבוב שלי בבית הן טובות משמעותית מהתוצר של הקמח התופח המוכן.

מינונים

קילוגרם קמח חיטה + 30 גרם אבקת אפייה = קילוגרם קמח תופח מוכן

כוס קמח + כפית שטוחה של אבקת אפייה = כוס קמח תופח

מחירים? קמח חיטה לבן רגיל כ- 3.90 שקלים, מארז 10 שקיקים של אבקת אפייה (10 גרם כ”א) – 1.90 שקלים למארז.

לא רק חיסכון משמעותי בעלויות באפייה אלא גם מרקם הרבה יותר טוב מתקבל.

עדי קאופמן מה שלא מספרים לכם על הקמח התופח

טיפ של הבלבוסטע – אתם אוהבים עוגות גבוהות במיוחד? הוסיפו בנוסף לאבקת האפייה גם כפית גדושה של סודה לשתייה (כ- 2 שקלים) לכל 250 גרם קמח ותקבלו תוצאה מדהימה, הן במרקם והן בגובה!

לפעמים הפחדים שלנו עולים לנו ביוקר, כמה קשה לערבב שני מצרכים זולים?

רוצים מתכון קל ונפלא? תקבלו! עוגת עץ התפוזים הקלה שלי – לא תצטערו!

את הכתבה שלי על השמרים  כבר קראתם? חיסכון אדיר בכיס ולא רק – אלא כך תפסיקו לפחד לאפות שמרים. מבטיחה!- קראו כאן!

אל תהיו פראיירים, תשקיעו את הכסף שלכם בדברים חשובים באמת!

ועד לפעם הבאה,

שלכם,

עדי קאופמן

הבלבוסטע במטבח

רוצים לעקוב אחרי עדי קאופמן? כל יום היא מעלה רעיונות וטיפים, מתכונים והמלצות בדף הפייסבוק שלה הבלבוסטע במטבח.

עוד מהבלוג של עדי קאופמן

תצוגה מקדימה

עוגת גבינה אפויה שווה במיוחד (או: עוגת הקונצנזוס לשבת אצלנו בבית)

לפני הרבה שנם נתקלתי במתכון הזה (ואז, באותם הימים חשבתי שאני צריכה לאפות מינימום כמו פטיסרי צרפתי אותנטי), העוגה הזו נראתה לי פשוטה מידי, קלה מידי וחסרת טוויסט. עברו השנים והכנתי לגימל את  העוגה לערב שבת (לפני כשנתיים), מי...

תצוגה מקדימה

קיש פיטריות פורטובלו משגע

שלשום הודעתי לגימל (הנדהם!) שאין מצב לעוד ארוחה בשרית,פשוט אין מצב... לא שאין לי מספיק רעיונות מקוריים לעוד צלי בקר, כרעיים עוף או סתם קציצות אבל פשוט נ-מ-א-ס!!! חוץ מזה שאולי פעם אחת גם אני אהנה מארוחה שלמה מההתחלה ועד הסוף,...

תצוגה מקדימה

עוגת וופל וניל-לימון ללא אפייה שהילדים ישתגעו עליה

וופלים (או בשמם הכל כך ישראלי והשגור: בפלה) יש כמעט בכל בית ישראלי, אנחנו טובלים אותם בכוס הקפה של הבוקר, לילדים מניחים ערימה לצד השוקו (או הקקאו למהדרין) ואצלנו בבית בו גדלתי, גורבה הכלכלב המתוק חולה על בפלים והוא מקבל בפלה...

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה