הבלוג של עדי קאופמן

kaufman-cooking

עדי קאופמן, בת 37, בלוגרית האוכל והלייף סטייל המובילה (וגם ליידי קלאסית בחייה), בעלת הטור היומי המצליח "הבלבוסטע במטבח", מפטפטת וכותבת על החיים (המצחיקים, לרוב) ועל אוכל, מתכונים, אופנה, טיפוח ועיצוב בסטייל.

עדכונים:

פוסטים: 93

החל מדצמבר 2012

עדי קאופמן חוזרת לשיגרה עם מרק ירקות עשיר ומנחם אחרי שקיימה במלוא מובן המילה את מצוות ו’שמחת בחגיך’

29/09/2013

פתאום כך, ביום אחד, בלי הכנה מראש זורקים עלי את הפצצה הזו - את חוזרת לשיגרה גיברת! 

שימי שעון מעורר (לא שאני זקוקה לשעון מעורר בכדי לקום בשש בבוקר, דבר כל כך שיגרתי, פולני ושכיח – כי אני באמת לא יכולה לישון הרבה… נו שויין), צאי לריצת הבוקר בחושך (כי אין זמן לשתות קפה וגם להגיע בזמן לעבודה), תחזרי, שימי מים, כנסי למקלחת (מהר, מהר ו… מהר) תלגמי חצי לגימה מהקפה, בדיוק כשאת מתנגבת, מתלבשת ומתאפרת (כבר לא בת 20, אמרנו?) ותברחי אל הפקק הממתין לך ביציאה מהמושב. 

טוב, אז ככה נראית השיגרה שלי, לעומת זאת השיגרה של הגימל שלי הרבה יותר מפנקת (בלשון המעטה), בכל זאת מדובר בצלם שזקוק לשעות שינה טובות ומתוקות על מנת שיוכל לחלום, ליצור ולקבל ‘מוזה’. 

ימי החופשה שלי הם ימי העונש של גימל, הוא לא יכול לישון עד מאוחר כמו שהוא אוהב כי אני עושה כל כך הרבה רעש וצילצולים ולא מאפשרת לו לחיות את חיי האומן המיוסר. 

המסכן צריך לקום בבוקר לצלילי המוסיקה שאני אוהבת (מתי, חווה, בני, שלום, אריק וגם קצת שמוליק – אולד פאשן זו אני! ), לשתות כוס קפה עם איזו עוגיית תמרים (או חצי צנצנת), לקרוא את העיתון החביב עלי (שבימי חופשה אני מרשה לעצמי כאקסטרה פינוק) ו’להתחיל את היום’… ארוחת בוקר, בוהריים, צהריים, קפה ועוגה אחה”צ, ארוחת ערב וארוחת לילה. 

שלא לדבר על משהו לנשנש בין לבין – כי חייבים להכניס משהו לפה… בכל זאת. 

ואחרי מרתון של 11 יום ברציפות כפול 5000 קלוריות ביום זורקים עלינו את הפצצה – זהו, נגמרה החגיגה, עכשיו אחרי החגים ולכו לעבודה! 

ואנחנו שני התמימים שמקיימים הוראות, וכמו שציוו עלינו ‘ושמחת בחגיך’ מקבלים עתה את עול החזרה לשיגרה. 

טרפת החג – תמה ובמקומה יגיעו הימים הנוראיים בהם נשתדל לחזור לשגרה (ולגזרה) ולהשיל מעלינו את עול השומנים. 

והנה אני מוצאת את עצמי חוזרת מהשוק עם ירקות טריים להכנת מרק ירקות שימלא את הבטן, יאזן את הגוף וימלא את הבית בריח משכר (ובעיקר שיחזיר ימינו כקדם). 

מרק הירקות שלי מושתת על ירקות טריים בלבד, ללא חומרים משמרים, ללא צבעי מאכל וכמעט וללא תבלינים. 

המתכון הנפלא הזה נלקח מסבתי ומאימי,שתי אלופות בישול גדולות מהחיים. 

מה שכייף במתכון הזה הוא שאפשר לשחק עם הירקות – לשים יותר מה שאוהבים ולהשמיט את מה שפחות…) 

מרק ירקות לשבירת טרפת החגים

מה קונים? 

פרוסת דלעת יפה חתוכה לקוביות 

2 בטטות גדולות חתוכות לקוביות 

2 גמבות יפות חתוכות לקוביות 

3 זוקיני / קישואים חתוכים לפרוסות / קוביות 

4 גבעולי סלרי פרוסים 

2 בצלים פרוסים לקוביות 

3 גזרים בינוניים פרוסים 

כרובית אחת קטנה – בינונית (פרחים, פרחים, קטנים, קטנים) 

חצי חבילה פטרוזיליה קצוצה 

כפית מלח (אפשר להוסיף אח,כ אם חסר לכם) 

חצי כפית פלפל גרוס/טחון 

חצי כפית פלפל לבן 

חצי כפית פפריקה מתוקה (לא חובה, פשוט המתכון של שתי הונגריות…) 

מים (מי ברז רגילים לכיסוי + 2 ס”מ) 

רבע כוס שמן זית (אפשר גם חצי מזה… אם ממש שומרים, יש לטעם של השמן משמעות בטעם המרק) 

ירקות ועוד ירקות

ירקות ועוד ירקות

 

לפני שהפכו למרק

לפני שהפכו למרק

 

מה עושים? 

זו נשמעת כבו בדיחה, אז סליחה מראש :) 

לסיר גדול מכניסים שמן זית ומתחילים לאדות בצל, גזר, סלרי ובטטות. לאחר כדקה להוסיף את המלח והפלפל השחור, לאחר אידוי של עוד כחמש דקות להוסיף את יתרת הירקות (למעט הפטרוזיליה) ואת הפלפל הלבן. 

לשמור תמיד על חום בינוני, לא להגיע לרתיחה של השמן ולערבב מידי פעם בכף עץ (או כל כף שאינה שוברתאת הירקות) אני אוהבת שרואים את הירק כפי שהוא אם אני לא מרסקת את המרק. 

פרחים של כרובית 

פרחים של כרובית

מאדים על אש בינונית את הירקת כעשרים דקות (כן, עשרים דקות – 20 דקות), התהליך הזה יגרום לירקות להגיר את הטעמים ואת המיצים שלהם אל תוך הסיר ויצור את הטעם הארומתי שיוצר ציר ירקות שעובדים עליו שעות. 

לאחר מכן מכסים את הירקות במים 2-3 ס”מ מעל פני הירקות ומביאים לרתיחה, לאחר הרתיחה מוסיפים פטרוזיליה ומעט פפריקה מתוקה, מערבבים מעט. 

שומרים על סף רתיחה ומבשלים כשעה – שעה וחצי (כל המאריך הרי זה משובח). 

מרק ירקות בהתהוות

מרק ירקות בהתהוות

 

זהו מרק שכייף לטרוף, עם טעם עשיר של בית חם ואוהב. 

זהו, כאן המתכון נגמר ואנחנו רצים לקחת עוד קערה של מרק :) 

אפשר להגיש עם בצל ירוק קצוץ

אפשר להגיש עם בצל ירוק קצוץ

 

קערת מרק ירקות נפלא

קערת מרק ירקות נפלא

 

חזרה נעימה לשיגרת היום יום 

שלכם, עדי קאופמן 

אתם מוזמנים להצטרף אלי גם בדף הפייסבוק בין מתכון אחד לשני :) 

https://www.facebook.com/kauffmancooking?ref=hl 

ולבלוג המקביל שלי פיטפוטים על אוכל 

http://kaufman-cooking.blogspot.co.il/

עוד מהבלוג של עדי קאופמן

תצוגה מקדימה

עוגת גבינה אפויה שווה במיוחד (או: עוגת הקונצנזוס לשבת אצלנו בבית)

לפני הרבה שנם נתקלתי במתכון הזה (ואז, באותם הימים חשבתי שאני צריכה לאפות מינימום כמו פטיסרי צרפתי אותנטי), העוגה הזו נראתה לי פשוטה מידי, קלה מידי וחסרת טוויסט. עברו השנים והכנתי לגימל את  העוגה לערב שבת (לפני כשנתיים), מי...

תצוגה מקדימה

קיש פיטריות פורטובלו משגע

שלשום הודעתי לגימל (הנדהם!) שאין מצב לעוד ארוחה בשרית,פשוט אין מצב... לא שאין לי מספיק רעיונות מקוריים לעוד צלי בקר, כרעיים עוף או סתם קציצות אבל פשוט נ-מ-א-ס!!! חוץ מזה שאולי פעם אחת גם אני אהנה מארוחה שלמה מההתחלה ועד הסוף,...

תצוגה מקדימה

עוגת וופל וניל-לימון ללא אפייה שהילדים ישתגעו עליה

וופלים (או בשמם הכל כך ישראלי והשגור: בפלה) יש כמעט בכל בית ישראלי, אנחנו טובלים אותם בכוס הקפה של הבוקר, לילדים מניחים ערימה לצד השוקו (או הקקאו למהדרין) ואצלנו בבית בו גדלתי, גורבה הכלכלב המתוק חולה על בפלים והוא מקבל בפלה...

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה