הבלוג של עדי קאופמן

kaufman-cooking

עדי קאופמן, בת 37, בלוגרית האוכל והלייף סטייל המובילה (וגם ליידי קלאסית בחייה), בעלת הטור היומי המצליח "הבלבוסטע במטבח", מפטפטת וכותבת על החיים (המצחיקים, לרוב) ועל אוכל, מתכונים, אופנה, טיפוח ועיצוב בסטייל.

עדכונים:

פוסטים: 94

החל מדצמבר 2012

תחשובו: עוגה – גבינה-לימון-שוקולד, עדי קאופמן הכינה עוגה מנצחת שלא תפסיקו לזלול

09/02/2017

אומרים שכל ההמצאות הגדולות של העולם התחילו בטעות מדעית, טעות היא הזדמנות נפלאה למצוא דברים חדשים וזה בדיוק מה שקרה לי עם מתכון שהתבלבל הפך למתכון מוצלח עם רעיון קסום!

אני מאוד אוהבת לשחק במטבח, ניסיתי להכין מתכון, באמצע שכחתי שאין לי את כל המצרכים אבל בלילה חלקית כבר הייתה לי.. אמרתי, כמו תמיד, על החיים ועל המוות. מה כבר יכול לקרות?

אני מאוד אוהבת עוגות גבינה – כולכם מכירים את עוגת הגבינה שפרסמה אותי כאן בסלונה.

אני לא תכננתי להכין עוגת גבינה שאוכלים אותה חמימה, בטח שלא חשבתי על זה כאופציה בכלל… אבל כשזה קרה זה היה כמו קסם. יצאה לי עוגה קלילה ומהסרטים!

אז למה אתם מחכים? הכינו עוגת גבינה מתוקה וחמימה!

הרעיון הוא כזה, את העוגה הזו אוכלים אחרי שהיא יוצאת מהתנור… היא לא יוצאת מיד מהתנור בתום האפייה אלא ממתינה לה בסבלנות שם שעתיים. היא עדיין חמימה והיא פשוט נפלאה!

עוגת גבינה – שוקולד צ’יפס של עדי קאופמן

מצרכים

5 ביצים גודל L מופרדות לחלבונים ולחמונים.

2/3 כוס סוכר לבן

כפית תמצית וניל/3 שקיקים סוכר וניל

500 גרם גבינה לבנה 9% שומן

1/3 כוס קורנפלור (מנופה היטב)

גרידה מלימון בינוני(מוסיף המון לטעם מיוחד, אם אתם סולדים – פשוט השמיטו)

1 כוס שוקולד צ’יפס שאתם אוהבים (אני בחרתי מריר)

מה עושים?

מחממים תנור ל- 170 מעלות (לא בטורבו)

מקציפים את החלבונים עם הסוכר עד לקבלת קצף רך (לא יציב כמו של מרנג).

בקערה נפרדת מערבבים גבינה, תמצית וניל/סוכר וניל, גרידת לימון וחלמונים לתערובת אחידה.

מוסיפים כף גדולה של קצף חלבונים אל עקרת הגבינה ומערבבים היטב. לאחר מכן מתחילים להעביר כל פעם חלק בתנועות סיבוביות עם כף גדולה זה הכי קל.

בעקרית נפרדת מנפים קונפלור ומוסיפים את השוקולד צ’יפס מערבבים היטב.

מוסיפים את הקורנפלור-שוקולד לתור הבלילה, גם בתנועות סיבוביות שיטעמע היטב.

ומעבירים לתבנית. אתם יכולים לתבנית מלבנית סטנדרטית או עגולה 24 קוטר.

אני העברתי ל- 3 תבניות אישיות (שלרוב מכינים בהן לזניות אישיות במסעדות).

שימו לב – לשמן את התבניות, זה עוזר מאוד לעוגה להתנפח וקל לחלץ אותה אח”כ.

מעבירים לתנור בתבניות כמו שלי (קטנות יחסית) כחצי שעה, בתבניות רגילה או עגולה כ- 45 דקות. עד שרואים שהיא שחומה למלמעלה.

כשמסיימים אפייה לא פותחים ולא מוציאים. אפשר להציץ בלבד… אחרי שעתיים תוציאו את העוגה, היא צנחה מעט, מותר לה… אבל הטעם! חלומי.

תחשבו גבינה מתוקה-לימון-שוקולד. זה בדיוק מה שתקבלו!

עוגת גבינה אפויה עם שוקולד צ'יפס עדי קאופמן הבלבוסטע במטבח

עוגת גבינה חמימה עם שוקולד עדי קאופמן הבלבוסטע במטבח

אל תפחדו לטעות במטבח, גם באמצע מתכון כשמשהו חסר לכם פתאום או לא מסתדר תמיד אפשר להכין משהו אחר, שיוצא כל כך טוב שאני מכינה אותו שוב ושוב…

שלכם,

עדי קאופמן

הבלבוסטע במטבח

רוצים לעקוב אחרי עדי קאופמן? היא מעלה כל יום טיפים, מתכונים ורעיונות בדף הפייסבוק שלה הבלבוסטע במטבח.

עוד מהבלוג של עדי קאופמן

תצוגה מקדימה

עוגת גבינה אפויה שווה במיוחד (או: עוגת הקונצנזוס לשבת אצלנו בבית)

לפני הרבה שנם נתקלתי במתכון הזה (ואז, באותם הימים חשבתי שאני צריכה לאפות מינימום כמו פטיסרי צרפתי אותנטי), העוגה הזו נראתה לי פשוטה מידי, קלה מידי וחסרת טוויסט. עברו השנים והכנתי לגימל את  העוגה לערב שבת (לפני כשנתיים), מי...

תצוגה מקדימה

קיש פיטריות פורטובלו משגע

שלשום הודעתי לגימל (הנדהם!) שאין מצב לעוד ארוחה בשרית,פשוט אין מצב... לא שאין לי מספיק רעיונות מקוריים לעוד צלי בקר, כרעיים עוף או סתם קציצות אבל פשוט נ-מ-א-ס!!! חוץ מזה שאולי פעם אחת גם אני אהנה מארוחה שלמה מההתחלה ועד הסוף,...

תצוגה מקדימה

עוגת וופל וניל-לימון ללא אפייה שהילדים ישתגעו עליה

וופלים (או בשמם הכל כך ישראלי והשגור: בפלה) יש כמעט בכל בית ישראלי, אנחנו טובלים אותם בכוס הקפה של הבוקר, לילדים מניחים ערימה לצד השוקו (או הקקאו למהדרין) ואצלנו בבית בו גדלתי, גורבה הכלכלב המתוק חולה על בפלים והוא מקבל בפלה...

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה