הבלוג של עדי קאופמן

kaufman-cooking

עדי קאופמן, בת 36, עיתונאית האוכל והלייף סטייל המובילה (וגם ליידי קלאסית בחייה), בעלת הטור היומי המצליח "הבלבוסטע במטבח", מפטפטת וכותבת על אוכל, אופנה, טיפוח ועיצוב בסטייל של "המחלקה הראשונה".

עדכונים:

פוסטים: 86

החל מדצמבר 2012

עדי קאופמן מעניקה לכם שני מתכונים קלים לבצק פריך מלוח/מתוק והכי חשוב – רעיונות וטיפים ליצירת מתכונים מופלאים משלכם

05/02/2017

היום בעידן הרשת האלקטרונית אנחנו רואים כל כך הרבה רעיונות ושיתופים של רעיונות, לא תמיד אנחנו מקבלים את המתכון.  אבל מה? אנחנו יכולים לאלתר.

מי יכול לאלתר? זה שיש לו את מתכוני הבסיס הטובים שעימם הוא יכול לבנות (על בטוח) ווריאציה של המתכון.

שני בצקים בסיסיים אלה יעזרו לכם מאוד במטבח, הם פשוטים, כל אחד יכול להכין אותם, ואתם יכולים אפילו להקפיא אותם (בניילון נצמד אטום לגמרי במקפיא).

בצק פריך מלוח – מתכון בסיסי

130 גרם חמאה/מחמאה קרה מאוד בקוביות

1+1/4 כוס קמח רגיל (לא תופח)

3 כפיות סוכר

1 כפית מלח

1/2 כפית פלפל לבן

1/4 כוס חומץ תפוחים/רגיל

1/2 כוס מים קרים

מה עושים?

מכניסים למיקסר עם וו גיטרה או למעבד מזון עם להב סכין את כל החומרים היבשים מערבבים מעט ומוסיפים את החמאה מערבלים עד שנוצרים גושים קטנים של חמאה בתוך הקמח. (זה לוקח כמה דקות).

מכניסים את הנוזלים לקערה אחת ומערבלים היטב.

מתחילים להוסיף את הנוזלים לאט לאט עד שנוצר גוש בצק יפה. (אם הוא נוצר לפני שסיימתם את הנוזלים, אל תוסיפו עוד, אם חסרים נוזלים – הוסיפו עוד מים).

זהו, תעבירו למשטח מקומח קלות. תעצבו ל”פיתה” והכניסו למקרר עטוף בניילון נצמד לחצי שעה. אפשר להשאיר אותו במקרר עד 48 שעות במצב כזה. ואם לא, הכניסו אותו מיד למקפיא כשהוא עטוף היטב (הוא ימתין לכם ככה גם שלושה חודשים, רק יש להפשיר אותו באופן אישי 24 שעות במקרר לפני השימוש)

מה עושים איתו? אפשר להכין איתו בסיס נפלא לקישים ולפשטידות מכל מיני סוגים,  ניתן למלא אותם בגבינות וירקות מאודים ולהכניס לתנור כרולדה או כל דבר העולם על דעתכם. הבצק הזה קל מאוד להכנה ואני תמיד מחזיקה אותו במקפיא. שיהיה. אין צורך באפייה עיוורת. מה שכן, אחרי רידוד אני אוהבת להכניס את התבנית עם הבצק לכמה דקות למקפיא על מנת שיתייצב היטב, ממליצה גם לעשות כמה ניקובים עם מזלג.

בצק פריך מלוח לקיש עדי קאופמן

מתכון לקיש פטריות מעולה תוכלו למצוא כאן

בצק פריך מלוח מתכון בסיס עדי קאופמן

בצק פריך מתוק

250 גרם חמאה/מחמאה רכה רכה

1/2 כוס אבקת סוכר (מנופה)

2 ביצים M

4 כוסות קמח רגיל (לא תופח) – מנופה!

מה עושים?

במיקסר עם וו גיטרה או מעבד מזון עם להב סכין מכניסים חמאה וסוכר, מערבלים עד לקבלת תערובת תפוחה, מוסיפים את הביצים אחת אחת.  מוסיפים את הקמח ומעבדים עד לקבלת בצק. מוציאים למשטח עבודה מקומח קלות ומעבדים לבצק אחיד וחלק. מניילנים ומעבירים למקרר לשעה וחצי מינימום. (ניתן להשאירו עד 48 שעות במקרר, אם לא – למקפיא עד חודש).

מהעושים איתו? כל עוגיה שתחלמו עליה, פשוט לרדד ולהכין עוגיות מגולגלות להבריש בביצה טרופה מעל, לרדד עוגיות חמאה, להבריש בביצה ולזרות סוכר מלמעלה, עוגיות ממולאות בריבה או שוקולד, תחתית לטארט מתוק (נניח לינזר טארט וינאי - להכין תחתית ולאפות אותה אפייה עיוורת, לאחר מעט צינון להוסיף מילוי  של ריבת פירות אדומים ומעל שטרוייזל שמכינים מהשאריות של הבצק, פשוט לוקחים כדור בצק ומגרדים אותו על פומפייה) ויצא לכם טארט מהסרטים!

בצק פריך מתוק לעוגיות עדי קאופמן

מתכון לעוגיות ריבה נפלאות תמצאו כאן

טיפ חשוב לאפיית טארט: תחתית של טארט מתוק מצריך אפייה עיוורת. ולמה? כי הבצק הפריך המתוק מכיל ביצים, ברגע שיש לנו ביצה בבצק אנחנו חייבים לאפות עיוורת אחרת המילוי ינזל אל תוך הבצק.

טיפ לאפייה עיוורת – אני אוהבת להשתמש בשעועית לבנה יבשה על גבי נייר אפייה אותו אני מניחה מעל הבצק המרודד והקר (חשוב להכניס למקפיא להתייצבות לכמה דקות). אחרי האפייה הראשונה, אני מחזירה אותה לשקית סופר וסוגרת לפעמים הבאות ואין צורך להשליכה לפח.

תמיד טוב שיש לנו מתכון בסיס, עליו תוכלו להלביש הרבה מאוד רעיונות שתקבלו כשאתם אוכלים במסעדה או רואים ברשת.

אז למה אתם קונים בצקים פריכים מוכנים בסופר במחיר מופקע, כשאתם יכולים להכין לבד בבית בתוך דקות? ההצלחה מובטחת!

ועד לפעם הבאה,

שלכם,

עדי קאופמן

הבלבוסטע במטבח

רוצים לעקוב אחרי עדי קאופמן? כל יום היא מעניקה לכם טיפים נפלאים ומתכונים בדף הפייסבוק שלה הבלבוסטע במטבח. הצטרפו אליה!

עוד מהבלוג של עדי קאופמן

תצוגה מקדימה

עוגת גבינה אפויה שווה במיוחד (או: עוגת הקונצנזוס לשבת אצלנו בבית)

לפני הרבה שנם נתקלתי במתכון הזה (ואז, באותם הימים חשבתי שאני צריכה לאפות מינימום כמו פטיסרי צרפתי אותנטי), העוגה הזו נראתה לי פשוטה מידי, קלה מידי וחסרת טוויסט. עברו השנים והכנתי לגימל את  העוגה לערב שבת (לפני כשנתיים), מי...

תצוגה מקדימה

קיש פיטריות פורטובלו משגע

שלשום הודעתי לגימל (הנדהם!) שאין מצב לעוד ארוחה בשרית,פשוט אין מצב... לא שאין לי מספיק רעיונות מקוריים לעוד צלי בקר, כרעיים עוף או סתם קציצות אבל פשוט נ-מ-א-ס!!! חוץ מזה שאולי פעם אחת גם אני אהנה מארוחה שלמה מההתחלה ועד הסוף,...

תצוגה מקדימה

עוגת וופל וניל-לימון ללא אפייה שהילדים ישתגעו עליה

וופלים (או בשמם הכל כך ישראלי והשגור: בפלה) יש כמעט בכל בית ישראלי, אנחנו טובלים אותם בכוס הקפה של הבוקר, לילדים מניחים ערימה לצד השוקו (או הקקאו למהדרין) ואצלנו בבית בו גדלתי, גורבה הכלכלב המתוק חולה על בפלים והוא מקבל בפלה...

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה