הבלוג של עדי קאופמן

kaufman-cooking

עדי קאופמן, בת 37, בלוגרית האוכל והלייף סטייל המובילה (וגם ליידי קלאסית בחייה), בעלת הטור היומי המצליח "הבלבוסטע במטבח", מפטפטת וכותבת על החיים (המצחיקים, לרוב) ועל אוכל, מתכונים, אופנה, טיפוח ועיצוב בסטייל.

עדכונים:

פוסטים: 89

החל מדצמבר 2012

עדי קאופמן מכינה עוגת גבינה אפויה בסגנון רטרו, עוגת גבינה קלאסית ומשובחת

25/01/2017

כשאני חושבת על עוגה לשבת אני מיד חושבת על עוגת גבינה. את עוגת הקונצנזוס שלי כולם כבר מכירים – זו העוגה שפרסמה אותי בסלונה.

אבל הי! יש עוד עוגות גבינה שאני אוהבת במיוחד – אחת מהן היא עוגת הגבינה האפויה הקלאסית, הרבה אנשים מפחדים ממנה, הרבה אנשים לא רוצים להתעסק איתה - ואני אפילו יכולה להבין למה, כי בכל הספרים מספרים לכם שאתם צריכים להכין כל מיני אמבטיות למיניהן של מים, לעטוף את התבנית, לשבת ולהתפלל תפילה חרישית שהיא אכן תצליח ולא יחדרו המים ובעיקר (!) שלא תיפול.

כולכם מכירים אותי - אני לא שולחת אתכם לקנות חומרים מיוחדים ויקרים – המוטו שלי הוא קלות, מחיר הוגן למצרכים וטעם בייתי טוב ועשיר.

אם אתם רוצים יותר מזה – אני שולחת אתכם מיד אל הקונדיטוריה הטובה שבאיזור מגוריכם.

אני חושבת שעוגה טובה בייתית צריכה להיות כזו שהמורכבת ממצרכים שניתן להשיג בסופר, אני אולי טיפה קיצונית, אבל אני חושבת שאם המרכבים של העוגה עולים כמו עוגה בקונדיטוריה שווה לחשוב פעמיים אם זה כדאי. ברור שאם אתם חובבי אפייה מושבעים זה ממש לא משמעותי – תבורכו!

העוגה הזו קלה ופשוטה, המרכיבים שלה בסיסיים מאוד והיא פשוט מעולה ולא נופלת מכל עוגה מתחרה בקונדיטוריה – עוגת גבינה רטרו, אפויה, עם החלק העליון השחום והקלאסי – זו העוגה שלי לשבת.

עוגת גבינה רטרו – מתכון של עדי קאופמן

מצרכים

6 ביצים בגול L מופרדות

1+2/3 כוס סוכר לבן

500 גרם גבינה לבנה 9% שומן

250 מ”ל גבינת שמנת לייט (כמו סימפוניה או כל אחת אחרת) או גבינת שמנת 30% שומן.

אם אתם משתמשים בגבינה לייט – להוסיף 30 גרם חמאה מומסת (אחרי צינון, לא חמה)

חצי חבילת אינסטנט פודינג וניל (מנופה!)

3 כפות גדושות קורנפלור (מנופה!)

תוספת מומלצת (לא חובה!) - גרידה של לימון, גרידה של תפוז שלם (תפוז זו הבחירה שלי – הטעם נפלא ועדין והגוון יפייפיה)

מה עושים?

מחממים תנור ל- 170 מעלות (חום בינונינ נמוך).

מכינים תבנית – אני בחרתי במרובעת 35*30 אבל בהחלט מתאימה לתבנית עגולה 24 קוטר. אני משמנת את התבנית תמיד. זה עוזר לעוגה לקבל גובה וזה גם עוזר לנו לחלץ אותה היטב למרות שמדובר בעוגת גבינה.

מקציפים את החלבונים עם 2/3 כוס סוכר לבן עד לקבלת קצף יפה – משהו כמו 3 דקות (ניתן בהחלט להקציף עם מיקסר ידני), אנחנו רוצים קצף יציב ומבריק.

בקערה נפרדת אנחנו מערבבים גבינה לבנה, גרידת תפוז/לימון, גבינת שמנת, חלמונים וסוכר. מערבבים היטב עם כף עץ עד לקבלת תערובת אחידה.

מוסיפים לקערה אינסטנט פודינג מנופה וקורנפלור מנופה, מאחדים בעדינות עם כף עץ או מרית.

מוסיפים רבע מתערובת הגבינה לקצף הביצים, מערבבים היטב בלי סנטימנטים, רק להקליל את התערובת.

אח”כ מתחילים להעביר כל פעם רבע בעדינות עם מרית עד שמתקבלת תערובת אחידה.

לאפות את העוגה שעה, העוגה לא תהיה עשויה מספיק, היא תהיה די רוטטת במרכז – זה בסדר! ככה היא צריכה להיות. לכבות את התנור ולהשאירה שם כשעתיים/שעתיים וחצי. ככה היא גם לא תיפול.

טיפ שקיבלתי מחברה שהיא אופה בחסד - אחרי 45 דקות באפייה, לפתוח את התנור ולהעביר סכין מסביב לעוגה – לחלץ אותה מעט. ככה היא שומרת על הגובה שלה בעודה בתוך התנור(!), לסגור את התנור ולהמשיך באפייה.

את העוגה הזו מקררים שש שעות לפחות לפני ההגשה במקרר.

רעיונות וגיוונים להגשה יפה וטעימה

  • אני מאוד אוהבת להגיש את העוגה הזו עם גלייז נחמד שניתן להכין בלי בעיה כמה דקות לפני ההגשה – לוקחים רבע כוס ריבת משמש, מעט גרידת תפוז ורבע כוס מים רותחים, מעבבים היטב ומברישים קלות את החלק העליון של העוגה.
  • קרם וניל קליל – שמנת מתוקה להקצפה, חצי כוס סוכר, אינסנט פודינג וניל, רבע כוס חלב – להקציף, למרוח את העוגה ולהגיש עם פירות העונה – נניח תותים יפים.
  • להכין קרם שוקולד – שמנת מתוקה להקצפה, חצי כוס סוכר, אינסנט פודינג שוקולד, רבע כוס חלב – להקציף, למרוח את העוגה ולהגיש עם תלתלי שוקולד שתכינו מטבלת שוקולד (פשוט לגרד).

עדי קאופמן עוגת גבינה אפויה רטרו צילום: גל פלוטניקוב

מי אמר שקשה להכין עוגת גבינה אפויה בבית?

העוגה הקלאסית הזו מתאימה גם לסובלים מצליאק והנמנעים מגלוטן, חולי סכרת – ניתן להמיר את הסוכר בסוכרזית או תחליפי סוכר שאתם אוהבים במינונים מתאימים.

צילום הכתבה: גל פלוטניקוב סטודיו לצילום

ועד לפעם הבאה,

שלכם,

עדי קאופמן – הבלבוסטע במטבח

רוצים לעקוב אחרי עדי קאופמן? כנסו ועשו לייק לדף הפייסבוק שלה הבלבוסטע במטבח ותהנו ממתכונים וטיפים נהדרים ופשוטים.

עוד מהבלוג של עדי קאופמן

תצוגה מקדימה

עוגת גבינה אפויה שווה במיוחד (או: עוגת הקונצנזוס לשבת אצלנו בבית)

לפני הרבה שנם נתקלתי במתכון הזה (ואז, באותם הימים חשבתי שאני צריכה לאפות מינימום כמו פטיסרי צרפתי אותנטי), העוגה הזו נראתה לי פשוטה מידי, קלה מידי וחסרת טוויסט. עברו השנים והכנתי לגימל את  העוגה לערב שבת (לפני כשנתיים), מי...

תצוגה מקדימה

קיש פיטריות פורטובלו משגע

שלשום הודעתי לגימל (הנדהם!) שאין מצב לעוד ארוחה בשרית,פשוט אין מצב... לא שאין לי מספיק רעיונות מקוריים לעוד צלי בקר, כרעיים עוף או סתם קציצות אבל פשוט נ-מ-א-ס!!! חוץ מזה שאולי פעם אחת גם אני אהנה מארוחה שלמה מההתחלה ועד הסוף,...

תצוגה מקדימה

עוגת וופל וניל-לימון ללא אפייה שהילדים ישתגעו עליה

וופלים (או בשמם הכל כך ישראלי והשגור: בפלה) יש כמעט בכל בית ישראלי, אנחנו טובלים אותם בכוס הקפה של הבוקר, לילדים מניחים ערימה לצד השוקו (או הקקאו למהדרין) ואצלנו בבית בו גדלתי, גורבה הכלכלב המתוק חולה על בפלים והוא מקבל בפלה...

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה