הבלוג של עדי קאופמן

kaufman-cooking

עדי קאופמן, בת 36, עיתונאית האוכל והלייף סטייל המובילה (וגם ליידי קלאסית בחייה), בעלת הטור היומי המצליח "הבלבוסטע במטבח", מפטפטת וכותבת על אוכל, אופנה, טיפוח ועיצוב בסטייל של "המחלקה הראשונה".

עדכונים:

פוסטים: 86

החל מדצמבר 2012

גל ועדי יוצאים לאכול, לצלם ולהגיש לכם חשבון, והיום – מסעדת חוות צוק בצפון תל אביב

24/01/2017

יום שבת בבוקר, גימל (הצלם גל פלוטניקוב, בעלי) ואני מחפשים מקום טוב ברגע האחרון לבראנץ’ של שבת.

כמו תמיד נזכרנו ברגע האחרון בספונטניות, ומה לעשות בעיר תל אביב החיים הם על גלגלי זמן אחר לגמרי, במקום משובח או אופנתי צריך להזמין הרבה זמן מראש, שלא ,תחשבו לרגע שלא התקשרנו, ביקשנו ייללנו.. לא היה מקום.

ומה עושה אישה שכמותי מורעבת וצמאה לזמן איכות במקום משובח? עושה גוגל!

כולנו ברגעי משבר מחפשים רק את ההזדמנות לצאת מהבית ביום שבת שימשי של חורף.

מצאתי בגוגל מקום בצפון תל אביב (לא צריך לחפש חניה! הודעתי לגימל בהתלהבות) בשם חוות צוק – קודם ראיתי תמונות והבנתי שזה בדיוק מה שאני רוצה, לא עוד חביתה, כמה סוגי גבינות רכות וסלט. התקשרתי, הזמנתי מקום לעוד 45 דקות ויצאנו לדרך.

אני עם העיתונים של סופהשבוע, גימל עם הדברים שלו והתיישבנו במסעדה, האמת? נראית מקום מאוד פשוט, לא מצועצע מידי, לא מבקש להיות משהו גרנדיוזי, סתם כמו עוד מסעדנות שיושבת באמצע מרכז מסחרי של שכונה צפון תל אביבית ממוצעת.

עדי קאופמן על חוות צוק צילום: גל פלוטניקוב

הזמנו שני ספלי הפוך,פלטת דגים קטנה, שתי ביצי עין לכל אחד, לחם עם מטבלים (שכחו לספר לנו שיש לחם ומטבלים על הפלטה, בהתחלה קצת כעסנו ובסוף החלטנו שלא נורא – זה בהחלט היה טעים מספיק בכדי לקבל עוד ואפילו לשלם) ויין לבן.

קיבלנו את שני ספלי הקפה הקטנטנים, מיד התאכזבתי מהגודל וברגע אחד זה עבר לי חיש מהר – כי הקפה היה פשוט נפלא, קצף עבה וסמיך, תמצית נהדרת, בקיצור התחלה טובה לבוקר שבת עם העיתונים.

אני חייבת לציין כבר עכשיו, המקום נותן שירות נעים וחברותי אבל מה, בעצלתיים, המקום הזה כאילו נמצא על שעון אחר… האיטיות חיננית מספיק בכדי לסלוח להם על זה, בעיקר אחרי שמגיעות המנות.

קיבלנו את הפלטה הקטנה (היא גדולה מספיק, סמכו עלי), מלאה במטבלים כמו עגבניות מיובשות , מטבל לימונים כבושים ועוד שני ממרחים שעד עכשיו לא הצלחתי להזהות, אבל הם היו כל כך טעימים שחיסלנו אותם לפני שחשבנו לקרוא למישהו בכדי לשאול.

עדי קאופמן על חוות צוק צילום: גל פלוטניקוב

על הפלטה היו כמה סוגי דגים – דג כבוש עם שמנת (אלוהי!) – ממש דליקטעסי ומוצלח – הדג היה שומני במידה ראויה, השמנת החמיאה לו ולטעמו, הבצל הסגול הפרוס דק דק התלבש בדיוק על המנה הזו והצנוניות שהוספו לו הפתיעו מאוד – לא חשבתי על רעיון נהדר כזה עד כה, עובד מצויין!

עדי קאופמן על חוות צוק צילום: גל פלוטניקוב

הלחם הגיע בפרוסות טריות- לחם בריאות קליל ולא כבד, הזיתים היו כמו שמצפים מזיתים של מעדניה, ירקות חתוכים ל”סטיקים” נחו במרכז הפלטה בכמות מספקת – היו שם גזרים, פלפלים אדומים וקולורבי, פרוסות קטנות של דג סלמון מעושן מלא טעם נחו על גבינת שמנת, דג לבן כבוש המתין לנו על הצלחת ונחטף במהרה כשאנחנו מלבישים אותו על גבי לחם מרוח במטבלים וחמאה, האיקרה – (וואו האיקרה!) הייתה כל כך טעימה ולבנה שאפילו אני לא חשבתי שזו איקרה (עד לאותו הרגע לא נגעתי באיקרה… הפרעה).

עדי קאופמן על חוות צוק צילום: גל פלוטניקוב

היין היה צונן ונהדר, הרגשנו קצת חו”ל – מקום שלו ושקט (למרות שילדים היו בסביבה משום מה זה אפילו לא הורגש) – שבת איטית כמו בחופשה טובה, האווירה הייתה כייפית ולא רישמית, האוכל היה משובח – רואים שמי שמתחזק את המסעדה ואת המעדניה הצמודה לה יודע ומבין טוב טוב במה הוא עוסק, דליקטסים נפלאים אחד אחד שהצטערתי שלא לקחתי בקופסאות הביתה (זה אפשרי, הרי יש שם מעדניה).

בפעם השנייה שהגענו למסעדה הזמנו את אותה המנה רק ללא הביצים, הבנו שאין בהן ממש צורך – הפלטה משביעה ונפלאה, בגלל שישבנו שם מספיק זמן משכנו את הזמן לכיוון הצהריים והזמנו גם כבד קצוץ – כל כך התגעגעתי לכבד קצוץ טוב והחלטנו לנסות.

עדי קאופמן על חוות צוק צילום: גל פלוטניקוב

המנה הייתה עסיסית ונדיבה מאוד – זו מנה מהמנות הראשונות של תפריט הצהריים היא לוותה בחזרת לא חריפה מידי אבל נפלאה (גימל אכל, אני רק טעמתי) ומלפפון חמוץ. שויין – מה צריך יותר מזה?

השירות עדיין היה מאוד איטי אבל עם חיוך וחביבות, ואם אתם שואלים אותנו, למרות כל זאת נהננו מאוד. אבל חשוב לציין – צריך שם טיפל’ה סבלנות שמשתלמת. ובכלל, איזה יופי למצוא מקום נחמד ונעים שהוא לא ממש במרכז העיר?

החשבון:

פלטת דגים קטנה – 68 שקלים

חביתות/ביצי עין המוגשות עם ארוחת הבוקר – 12 שקלים כ”א

כבד קצוץ – 38 שקלים

יין לבן – 32 שקלים לכוס

קפה הפוך קטן – 12 שקלים כ”א

שורה תחתונה – דליקטעס של מקום, מיקום נפלא במרכז מסחרי קטן ואינטימי בלב שכונת המגורים ברמת אביב החדשה וקל למצוא חניה.

במסעדה הזו יש מעדניה של חוות צוק מהצפון – גבינות, בשרים ומעדנים מתוצרת בייתית שלהם.

מסעדת חוות צוק שוכנת ברח’ משה פרלוק 5 (כניסה מרחוב זרצקי) ברמת אביב החדשה, כנסו לאתר שלהם כאן.

טלפון להזמנות 077-5155905

צילומי מנות ואווירה: כל הזכויות שמורות לגל פלוטניקוב

גל פלוטניקוב ועדי קאופמן מגיעים למסעדה פעמיים – בפעם הראשונה להתרשמות, בפעם השנייה לצילומים והתנסות נוספת במנות. כך שהביקורת תהיה אותנטית והוגנת.

גל פלוטניקוב תמיד מזמין על חשבונו את עדי קאופמן  לארוחות!  

ועד לפעם הבאה,

שלכם,

עדי קאופמן – הבלבוסטע במטבח

מכירים את עדי קאופמן - הבלבוסטע במטבח? עוד לא? כנסו לדף הפייסבוק ותתחילו לעקוב אחריה, מתכונים, טיפים והמלצות טובות מחכות לכם.

עוד מהבלוג של עדי קאופמן

תצוגה מקדימה

עוגת גבינה אפויה שווה במיוחד (או: עוגת הקונצנזוס לשבת אצלנו בבית)

לפני הרבה שנם נתקלתי במתכון הזה (ואז, באותם הימים חשבתי שאני צריכה לאפות מינימום כמו פטיסרי צרפתי אותנטי), העוגה הזו נראתה לי פשוטה מידי, קלה מידי וחסרת טוויסט. עברו השנים והכנתי לגימל את  העוגה לערב שבת (לפני כשנתיים), מי...

תצוגה מקדימה

קיש פיטריות פורטובלו משגע

שלשום הודעתי לגימל (הנדהם!) שאין מצב לעוד ארוחה בשרית,פשוט אין מצב... לא שאין לי מספיק רעיונות מקוריים לעוד צלי בקר, כרעיים עוף או סתם קציצות אבל פשוט נ-מ-א-ס!!! חוץ מזה שאולי פעם אחת גם אני אהנה מארוחה שלמה מההתחלה ועד הסוף,...

תצוגה מקדימה

עוגת וופל וניל-לימון ללא אפייה שהילדים ישתגעו עליה

וופלים (או בשמם הכל כך ישראלי והשגור: בפלה) יש כמעט בכל בית ישראלי, אנחנו טובלים אותם בכוס הקפה של הבוקר, לילדים מניחים ערימה לצד השוקו (או הקקאו למהדרין) ואצלנו בבית בו גדלתי, גורבה הכלכלב המתוק חולה על בפלים והוא מקבל בפלה...

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה