הבלוג של עדי קאופמן

kaufman-cooking

עדי קאופמן, בת 36, עיתונאית האוכל והלייף סטייל המובילה (וגם ליידי קלאסית בחייה), בעלת הטור היומי המצליח "הבלבוסטע במטבח", מפטפטת וכותבת על אוכל, אופנה, טיפוח ועיצוב בסטייל של "המחלקה הראשונה".

עדכונים:

פוסטים: 86

החל מדצמבר 2012

עדי קאופמן, שהיא ליידי אמיתית, מלמדת אתכם איך לארגן מסיבת קוקטייל מא’ ועד ת’ – ולא זה לא קשה, כל הטיפים החשובים ומתכונים קלים מחכים לכם בכתבה. מי אמר שקשה לארוח בבית?

19/01/2017

תודו, כמה זמן חשבתם לארח אצלכם בבית אנשים ולא כל כך ידעתם איך מתחילים?

אני יודעת, כולנו מארחים מסיבות ואירועים בבית, זה לא חדש, אבל לארח ממש אנשים מחוגים שונים שנפגשים בפעם הראשונה, איך עושים את זה? איך מביאים הביתה כמות גדולה של מוזמנים מבלי להחריב את הבית ובעיקר את המטבח?

והכי חשוב – איך מארחים כל כך הרבה אנשים ומעניקים לכולם תשומת לב ראויה?

הסוד הוא – מסיבת קוקטייל.

מהי מסיבת קוקטייל? בחו”ל היא מאוד נפוצה, בעשורים האחרונים בישראל כבר לא כל כך לצערי. וחבל.

הרעיון – מסיבה בה המנות המוגשות והשתייה הינם מוכנים מראש, אין צורך בהגשה לצלחות, אין צורך בחימום האוכל לפני ההגשה, כל המנות מוכנות בכוסיות/צלוחיות ובעיקר – יש לכם את כל הפנאי שבעולם להסתובב בין המוזמנים ולהנות בעצמכם.

מסיבת קוקטייל היא מסיבה מסוג אחר, היא קלילה מאוד, זורמת, כולה מתקיימת בעמידה, או לפחות חלק מהזמן וניתן באופן זה לארח כמות משמעותית של מוזמנים שלא תמיד מכירים זה את זה ומאפשרת להם להכיר בפתיחות ובקלילות של מסיבה.

מתי נערכת מסיבת קוקטייל? בשעות אחה”צ המאוחרות או בשעות הערב המוקדמות, מוגשים בה משקאות אלכוהוליים וחטיפים קטנים ומיוחדים. מסיבה האורכת כשעתיים.

כשאמא שלי לימדה אותי לארח היא לימדה אותי איך לחבר בין אנשים שונים שלא מכירים זה את זה, אנשים מרקעים שונים יכולים מאוד לעניין ולסקרן את המוזמנים ה”טבעיים” שלכם, לכן מסיבה מן הסוג הזה מאוד מתאימה כי האורחים פשוט מסתובבים בקלילות בבית ואינם “תקועים” על יד השולחן עם אנשים שאולי לא יתאימו להם.

מי עורך מסיבת קוקטייל? מי שיש לו המון חברים או מכרים ורוצה בהזדמנות אחת לפגוש את כולם ולארח. זו דרך נפלאה לשמירה על קשר. ועוד יותר – קלה במיוחד משום שהכיבוד מאוד נוח להגשה והכנה.

למארחים יש הרבה תפקידים…

  • המארחים כבעלי הבית הם אלה המקבלים את האורחים בכניסה, עליכם להיות מאורגנים ומסודרים לפני הגעתם של האורחים ולהמתין להם בחיוך ובסבר פנים יפות בכניסה לבית.
  • שימו לב לפני הגעת האורחים כי שירותי האורחים נקיים, מבושמים, יש לשים סבון חדש וריחני, 2-3 מגבות חדשות ואפשר גם לשים בושם נשי, זה מאוד ישמח את האורחות שלכם. זה מרענן ונעים במיוחד.
  • אם אתם מארחים מסיבות בימי החורף הגשומים, הקצו חדר קטן צדדי או מקום מיוחד על מנת שהאורחים יוכלו להסיר את מעיליהם ולהרגיש חופשיים, כמובן שהדבר נכון גם במקרים של תיקים, כובעים ואביזרים נוספים.
  • בהגעת האורחים יש להכין מראש עמדה עם שתייה קרה על מנת לכבדם כבר בכניסה, הכינו כוסיות מרשימות (אני אישית, בגלל אימי לא משתמשת בכלים חד פעמיים לעולם, אבל זה לשיקולכם) ומגוון של משקאות המתאימים להתחלת הערב, כמו שתייה קלה ומיצים ויין לבן קליל או קאווה.
  • גם אירועי “קליל” דורש הכנות חשובות, שימו לב – אם יש לכם חברה קרובה תוכלו להעזר בה על מנת להוציא מספיק שתייה כשנגמר או לחדש את המלאי על השולחנות. אמא שלי מאוד אוהבת לקחת את העוזרת שלה מימים ימימה על מנת לעזור בכל נושא תפעול המסיבה, כך שהיא יכולה להתפנות לאורחיה.
  • אני מאוד ממליצה לכן להצטייד בסטים נוספים של כלים וכוסות לכל מקרה, היום ניתן אפילו לשכור כלים לאירועים, כך תוכלו להיות בטוחים שהסטים מספיקים והסכום תואם ואחיד. מדובר בשירות מאוד נוח במחיר והכי כייף, מכניסים בסוף האירוע את הכלים לקופסאות והחברה מגיעה לקחת אותם כשהם מלוכלכים.
  • במסיבות מן הסוג הזה, כמו שציינתי, לא כל המוזמנים מכירים זה את זה, זו הזדמנות טובה ונפלאה פשוט להכיר בינהם – ספרו משהו מעניין או משמח על אחד האורחים והכירו בינו לבין מכריכם, זה כבר פותח פתח למסיבה טובה.
  • לא לשכוח לפקוח עין כל העת שהכיבוד מספק ולא חסרה שתייה, הציעו לחבריכם יין וקוקטיילים, הגישו להם צלוחית של מעדנים – זה ישמח אותם ויהפוך אתכם למארחים מצויינים.
  • גם אם אין לך עזרה של עוזרת/מנקה קחי בעדינות כלים לפינוי וחזרי מיד למסיבה.
  • אם אין לך עוד סטים של צלוחיות/כוסות תדאגי שהעוזרת או החברה ילכו לשטוף כמה כלים על מנת שלא יחסר.
  • שימו לב לכלי ההגשה – הם חייבים להיות יפים ומזמינים, מינימליסטים ולא פגומים, כמו שהמסיבה שלנו נראית כך אנחנו נראות בעיני האורחים שלנו.
  • לא לשכוח שהבית יפרח – זרי פרחים קטנים בכל איזור יהפוך את הבית להרבה יותר חגיגי ומיוחד, אם אין לכם תקציב לקנית זרים בחנות טובה, אתם מוזמנים לקנות פרחים אפילו בצידי הדרך, לנקות אותם ולסדר יפה. זה קל ונפלא.

אירוע טוב הוא אירוע עם אינטראקציה טובה, אוכל משובח (גם אם הוא מינימליסטי) ושתייה מגוונת וטובה.

עדי קאופמן מסיבת קוקטייל פלטת גבינות

על מה אני ממליצה לכם?

  • פלטת ירקות חתוכים יפה, שימו אותם על גבי צלחת הגשה גדולה או על קרש עץ יפה, שימו צלחת יפה של מטבל טוב – כמו גבינת שום – שמיר בייתית (מתכון בסוף)
  • פלטת דגים כבושים – דגים כמו מאטיאס או פרוסות סלמון דקות או הרינג בצל או לקרדה, כל דג שלא צריך לחתוך או להתעסק איתו מעבר להעברתו לצלוחית.
  • פלטת גבינות  – גבינת סנט מור, כבינת ברי, גבינת צאן קשה, גבינת קשקבל, גבינה סקנדינבית פרוסה דק מגולגלת, גבינה כחולה טובה, כדורי מוצרלה קטנים. שימו לב לשים סכיניים ייעודיים לטובת האורחים ולא פחות חשוב קיסמים קטנים. יש רב פעמיים נפלאים ומאוד יפים וגם חד פעמיים דקורטיביים.
  • פלטת נקניקים – נקניקיי קבנוס קטנים, פרוסות נקניקים דקות מגולגלות או פרוסות על מגש.
  • תכינו שיפודים קטנים של ירקות מיוחדים כמו עגבניות שרי, קולורבי שתחתכו עם כפית פריזאית וכל העולה על רוחכם – תהיו יצירתיים, זה קל ויפייפה.
  • כוסיות קטנות עם מעדנים מיוחדים – למשל בקיץ תוכלו להכין סורבה עשיר ונפלא מאבטיח קפוא ולקשט כמוני בנבטי חמניה. (מתכון בסוף)
  • פלטת קרקרים ולחמניות ביס קטנות עם ממרחים מיוחדים, ממרח אבוקדו, ממרח עגבניות מיובשות, חמאה רכה בטמפרטורת החדר, ממרח שמן זית עם שום כתוש וחומץ בלסמי ועוד.
  • להכין מרק קר ונחמד בכוסיות קטנות עם עיטורים כמו שמנת חמוצה. מרק סלק קר (מתכון בסוף)
  •  ניתן להכין קינוחים אישיים קטנים בכוסיות, הרבה אנשים אוהבים עוגת גבינה פירורים, הכינו אותה בתוך קינוחים אישיים בכוסיות ותזכו לשבחים ומחמאות – המתכון כאן.
  • ולא לשכוח – גם אם אנחנו מארחים, אנחנו יכולים לקנות כמה מעדנים יפים וטובים במעדנייה משובחת. להגיש יפה ולהנות ממחמאות. אפשר לקבל מחמאות גם על קניה טובה.
  • ותזכרו – החוכמה – לישון צהריים לפני הגעת האורחים ולהראות מיליון דולר.

עדי קאופמן שיפודי ירקות לאירוח מסיבת קוקטייל

 

מתכונים קלים להכנה – זריזים ונפלאים

ממרח גבינת – שום שמיר: גבינת סימפוניה 5 אחוז רגילה, חצי צרור שמיר קצוץ, 3 שיני שום כתושות, מעט מלח. לערבב, לטעום ולהגיש. קלי קלות ויש לנו יופי של מטבל.

מטבל שמן זית: רבע כוס שמן זית, שמינית כוס בלסמי טוב, מעט מלח ושפריץ מלימון, לערבב היטב ולהגיש.

ממרח עגבניות מיובשות: צנצנת עגבניות מיובשות מסוננות משמן, 3 שיני שום, כף שמן זית, מלח, פלפל שחור. לטחון היטב ולהגיש.

ממרח אבוקדו – 3 אבוקדו בשלים מעוכים היטב במזלג, 5 שיני שום כתושות, מיץ מחצי לימון ומעט עירית קצוצה דק דק, מלח, פלפל, לערבב ולהגיש.

סורבה אבטיח – לקחת אבטיח מתוק, לחתוך לפרוסות בינוניות את ה”בשר” ולהכניס להקפאה בשקית או בקופסא. להוציא לטחון היטב עם 20 עלי נענע טרייה. להכניס לכוסות, לשמור במקפיא עד להגשה בכוסיות. לקשט בנענע או בעלים ירוקים. להגיש.

צ’יפס מיוחד – להכין רצועות דקות של תפוחי אדמה ולטגנן בשמן עמוק, להוציא, להמליח ולהגיש בקונוסים אפשר להכין גם מעיתון וזה מקסים. יופי של מנה קוצרת מחמאות על ההגשה ועל הרעיון – לשים מטבלים של מיונז וקטשוף בצלוחיות ליד.

מרק סלק קר (בורשט משודרג וקל) – לבשל 5 סלקים בקליפתם כשעה עד שהסלק מתרכך לגמרי, להוציא, לצנן מעט ולקלף. להעביר למעבד מזון או בלנדר עם 5 שיני שום טריות, חצי כוס מים בטמפרטורת החדר, כף שמן זית, מלח ופלפל לפי הטעם ומעט תימין, לטחון היטב. לצנן, להעביר לכוסיות. לקשט בכפית שמנת חמוצה ומלפפונים חתוכים. להגיש עם כפיות קטנות.

עדי קאופמן מסיבת קוקטייל מרק סלק

מי אמר שלארח מסיבה גדולה זה קשה? מהיום הזמינו את האורחים שלכם למסיבת קוקטייל, הם יתלהבו!

ואתם? תוכלו לסדר את הבית תוך חצי שעה אחרי ובעיקר – לזכות במחמאות אדירות

ועד לפעם הבאה,

שלכם

עדי קאופמן

הבלבוסטע במטבח

רוצים לעקוב אחרי עדי קאופמן ולקבל טיפים טובים ומהירים? עשו לייק לדף הפייסבוק שלה הבלבוסטע במטבח.

נשים? התחברו לקבוצת הנשים המובילה ליידי ותזכו לשתף וללמוד מנשים נפלאות.

 

עוד מהבלוג של עדי קאופמן

תצוגה מקדימה

עוגת גבינה אפויה שווה במיוחד (או: עוגת הקונצנזוס לשבת אצלנו בבית)

לפני הרבה שנם נתקלתי במתכון הזה (ואז, באותם הימים חשבתי שאני צריכה לאפות מינימום כמו פטיסרי צרפתי אותנטי), העוגה הזו נראתה לי פשוטה מידי, קלה מידי וחסרת טוויסט. עברו השנים והכנתי לגימל את  העוגה לערב שבת (לפני כשנתיים), מי...

תצוגה מקדימה

קיש פיטריות פורטובלו משגע

שלשום הודעתי לגימל (הנדהם!) שאין מצב לעוד ארוחה בשרית,פשוט אין מצב... לא שאין לי מספיק רעיונות מקוריים לעוד צלי בקר, כרעיים עוף או סתם קציצות אבל פשוט נ-מ-א-ס!!! חוץ מזה שאולי פעם אחת גם אני אהנה מארוחה שלמה מההתחלה ועד הסוף,...

תצוגה מקדימה

עוגת וופל וניל-לימון ללא אפייה שהילדים ישתגעו עליה

וופלים (או בשמם הכל כך ישראלי והשגור: בפלה) יש כמעט בכל בית ישראלי, אנחנו טובלים אותם בכוס הקפה של הבוקר, לילדים מניחים ערימה לצד השוקו (או הקקאו למהדרין) ואצלנו בבית בו גדלתי, גורבה הכלכלב המתוק חולה על בפלים והוא מקבל בפלה...

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה