הבלוג של עדי קאופמן

kaufman-cooking

עדי קאופמן, בת 36, עיתונאית האוכל והלייף סטייל המובילה (וגם ליידי קלאסית בחייה), בעלת הטור היומי המצליח "הבלבוסטע במטבח", מפטפטת וכותבת על אוכל, אופנה, טיפוח ועיצוב בסטייל של "המחלקה הראשונה".

עדכונים:

פוסטים: 86

החל מדצמבר 2012

עדי קאופמן שתיינית קפה ידועה, היא גם אכלנית עוגות לא קטנה – אז היא הכינה את עוגת כוס הקפה, עוגה בטעם של נס קפה.

17/01/2017

כוס קפה, כמה שבא לי כוס קפה – אני בכלל שתיינית קפה ידועה, אז למה לא להכין עוגה בטעם של כוס קפה?

אני אוהבת להכין את העוגה הזו עם קפה נמס החביב עלי, אם הוא טוב לנו בספל הוא לא יהיה נהדר בתור עוגה?

אתם בהחלט מוזמנים להמיר אותו לשלושה שוטים יפים של אספרסו ארוך. אני אוהבת אותה פשוטה עם הטעם המוכר לי ולכן אני משתמשת בג’ייקובס שלי במקום.

באמצע השבוע אני מוצאת את עצמי מורעבת בשעות אחה”צ, עוגה טובה ונימוחה היא כל מה שיהפוך את הזמן הזה לטוב ונעים במיוחד, אני פורסת לי פרוסה כשאני עובדת על המחשב שעות ארוכות ועוד אחת  ועוד אחת ועוד אחת… נו, עליתם עלי אני אוכלת רבע עוגה בלי לשים לב ובהנאה צרופה.

העוגה נימוחה וחלבית, רכה בזכות היוגורט, ולא – לא צריך מיקסר משוכלל של אלפי שקלים – המיקסר הידני שלכם בכמה עשרות שקלים יעשה לכם יופי של עבודה. אני בכלל חושבת שמיקסרים מקצועיים אין להם מקום במטבח הבייתי, עוגות של בית הן עוגות פשוטות וקלות, כאלה שמכינים תוך 5 דקות ומכניסים לתנור.

אז למה אתם מחכים? תכינו כבר עכשיו את העוגה ותהנו ממנה כבר בשעה הקרובה!

עוגת קפה של עדי קאופמן

מצרכים:

100 גרם חמאה רכה בטמפרטורת החדר (בחורף אני מכניסה את הגוש כמו שהוא למיקרו ל- 20 שניות, זה עושה יופי של עבודה)

1 כוס סוכר חום בהיר/ סוכר לבן

רבע כוס שמן קנולה

3 ביצים בגודל L

2 כוסות קמח מנופה

2 שקיקים אבקת אפייה

ספל קפה החביב עליכם – 2 כפיות נס קפה ומים רותחים (או: 3 אספרסו ארוך)

200 מ”ל יוגורט טבעי 3% שומן לכל הפחות

אופציה לגיוון: 100 גרם אגוזים קצוצים/שקדים/פקאנים

 

אופן ההכנה

מחממים תנור ל- 170/175 מעלות בטורבו

במיקסר מערבלים את החמאה והסוכר כשתי דקות עד לקבלת קרם יפה ואחיד.

מוסיפים את הביצים אחת אחת.

מנפים את הקמח ואבקת האפייה אל תוך הקערה עם הבלילה. מוסיפים את היוגורט והשמן ומערבלים מעט עם המיקסר או ידנית. מוסיפים את כוס הקפה.

בשלב הזה ניתן להוסיף את התוספת אם אתם מעוניינים, אני אישית חיה בשלום עם עוגה ללא תוספות.

משמנים תבנית מרובעת 25*25 או טבעתית/סיר פלא, מעבירים את הבלילה ומכניסים לתנור ל- 35 דקות, ואז מתחילים לבדוק האם היא מוכנה. זכרו – לכל אחד מאיתנו יש תנור אפייה שונה. כאשר קיסם או סכין יוצא נקי עם פירורים לחים – זה הזמן להוציא את העוגה מהתנור.

בחורף, אני לא אוהבת להוציא מיד עוגות אל הקור בבית, אני משאירה את העוגה עוד דקה/שתיים בתנור המכובה ורק אז מוציאה אותה.

כשהיא יוצאת והריח ממלא את המטבח, קחו סכין ותחלצו היטב את העוגה. אני אוהבת אותה חמימה – כי אין לי סבלנות לחכות.

גם לכם לא תהיה…

עדי קאופמן עוגת קפה  הבלבוסטע במטבח

 

ועד לפעם הבאה,

שלכם,

עדי קאופמן

רוצים לעקוב אחרי עדי קאופמן? כנסו לדף הפייסבוק שלה הבלבוסטע במטבח

עוד מהבלוג של עדי קאופמן

תצוגה מקדימה

עוגת גבינה אפויה שווה במיוחד (או: עוגת הקונצנזוס לשבת אצלנו בבית)

לפני הרבה שנם נתקלתי במתכון הזה (ואז, באותם הימים חשבתי שאני צריכה לאפות מינימום כמו פטיסרי צרפתי אותנטי), העוגה הזו נראתה לי פשוטה מידי, קלה מידי וחסרת טוויסט. עברו השנים והכנתי לגימל את  העוגה לערב שבת (לפני כשנתיים), מי...

תצוגה מקדימה

קיש פיטריות פורטובלו משגע

שלשום הודעתי לגימל (הנדהם!) שאין מצב לעוד ארוחה בשרית,פשוט אין מצב... לא שאין לי מספיק רעיונות מקוריים לעוד צלי בקר, כרעיים עוף או סתם קציצות אבל פשוט נ-מ-א-ס!!! חוץ מזה שאולי פעם אחת גם אני אהנה מארוחה שלמה מההתחלה ועד הסוף,...

תצוגה מקדימה

עוגת וופל וניל-לימון ללא אפייה שהילדים ישתגעו עליה

וופלים (או בשמם הכל כך ישראלי והשגור: בפלה) יש כמעט בכל בית ישראלי, אנחנו טובלים אותם בכוס הקפה של הבוקר, לילדים מניחים ערימה לצד השוקו (או הקקאו למהדרין) ואצלנו בבית בו גדלתי, גורבה הכלכלב המתוק חולה על בפלים והוא מקבל בפלה...

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה