הבלוג של עדי קאופמן

kaufman-cooking

עדי קאופמן, בת 36, עיתונאית האוכל והלייף סטייל המובילה (וגם ליידי קלאסית בחייה), בעלת הטור היומי המצליח "הבלבוסטע במטבח", מפטפטת וכותבת על אוכל, אופנה, טיפוח ועיצוב בסטייל של "המחלקה הראשונה".

עדכונים:

פוסטים: 86

החל מדצמבר 2012

עדי קאופמן כותבת על עוגת עץ התפוזים, עוגה שמזכירה ימים של ילדות נשכחת, עוגת פרווה נפלאה עם טעמים עזים וייחודיים

08/01/2017

בילדותי, לסבא והסבתא שלי מתל מונד הייתה חצר גדולה, בחצר היו עצים לרוב, כל נכד זכה לנטוע עץ ביום הולדתו השני והעץ נקרא על שמו – עד היום הגינה הנפלאה הזו קיימת.

ביהדות מאוד מקובל לנטוע עץ ולקרוא לו בשם הילד, זו מן ברכה לאריכות חיים, לגדילה, לסיפוק ולהגשמה.

לסבא מרדכי ז”ל ולסבתא טובה שתבל לחיים ארוכים (שחגגה 100 לפני מספר חודשים) היו שני עצים משלהם – עצי אבוקדו נפלאים ותמירים.

העץ שלי, היה עץ אפרסמונים שהלך לעולמו לפני כמה שנים, אבל שאר העצים היו עצי פרי נפלאים – כולם פירות הדר וכולם חיים עד היום.

הריח של עצי הפרי היה חזק, בעיקר בחורף היינו מריחים אותם בין ריחות העשב והגשמים. תמיד חזרנו הביתה מלאים בפירות שקטפנו במו ידינו, סלים מלאים של פירות נפלאים ואורגניים שמילאו את ליבנו ואת כרסנו בעונג.

את עוגת עץ התפוזים אני מקדישה לימים נפלאים אלו שכבר נשכחו, עוגה נפלאה ופשוטה להכנה עם טעם עז של פרי. העוגה פרווה והיא נפלאה כך – כמו שהיא.

זו לא עוד עוגת תפוזים עדינה – זו עוגה שנותנת בראש למי שטועם אותה ולכן היא למאוהבים בלבד בפירות ההדר.

 

עוגת עץ התפוזים

מצרכים

4 ביצים L

כוס סוכר לבן

חצי כוס שמן קנולה

גרידה משני תפוזים – זה המון, זה הטעם!

מיץ משני תפוזים עסיסיים (אותם תפוזים רכים מלאים במיץ) או משלושה תפוזים רגילים. (שימו לב – לא לסנן את המיץ! – זה חשוב)

כוס וחצי קמח תופח (או קמח רגיל + 1 שקיק אבקת אפייה)

 

מה עושים?

מחממים תנור לחום 180 מעלות בטורבו

בקערה טורפים ידנית את הביצים והסוכר. מוסיפים שמן, מיץ תפוזים, גרידת תפוזים ומערבבים היטב.

מנפים  את הקמח לקערה וטורפים בעדינות, עד שהבלילה מוכנה.(חברים, לנפות זו לא עבודה קשה. קונים מסננת בכמה שקלים וזה עושה עבודה נפלאה)

אם הבלילה כבדה מידי הוסיפו מעט מיץ תפוזים, אם היא דלילה מידי הוסיפו מעט קמח.

תשמנו תבנית אינגליש קייק והעבירו את הבלילה.

הכניסו לתנור לכ- 25 דקות, תראו רק’ שאתם לא מייבשים את העוגה הזו. היא עדינה.

הוציאו מהתנור, צננו מעט, פרסו ותתענגו על עוגה עם טעם אחר, עוגה שמזכירה טעמים וריחות של פרדס. זו עוגה לחה, מלאה ועשירה בטעמים עזים מאוד!

טיפ! תוכלו לפדר אותה עם מעט אבקת סוכר, תוכלו גם להכין סירופ ממיץ מתפוז (כאן חשוב לסנן)  וחצי כוס סוכר – לבשל עד שהופך לסירופ ולשפוך על העוגה בעודה חמה.

אני אוהבת אותה ככה כמו שהיא – כפי שהיא יוצאת מהתנור.

עדי קאופמן הבלבוסטע במטבח עוגת עץ התפוזים

 

ועד לפעם הבאה, שלכם

עדי קאופמן

הבלבוסטע במטבח

רוצים לעקוב אחרי עדי קאופמן? כנסו לדף הפייסבוק שלה הבלבוסטע במטבח ותעקבו אחרי הטיפים והמתכונים היומיים שהיא מעלה.

 

 

 

 

עוד מהבלוג של עדי קאופמן

תצוגה מקדימה

עוגת גבינה אפויה שווה במיוחד (או: עוגת הקונצנזוס לשבת אצלנו בבית)

לפני הרבה שנם נתקלתי במתכון הזה (ואז, באותם הימים חשבתי שאני צריכה לאפות מינימום כמו פטיסרי צרפתי אותנטי), העוגה הזו נראתה לי פשוטה מידי, קלה מידי וחסרת טוויסט. עברו השנים והכנתי לגימל את  העוגה לערב שבת (לפני כשנתיים), מי...

תצוגה מקדימה

קיש פיטריות פורטובלו משגע

שלשום הודעתי לגימל (הנדהם!) שאין מצב לעוד ארוחה בשרית,פשוט אין מצב... לא שאין לי מספיק רעיונות מקוריים לעוד צלי בקר, כרעיים עוף או סתם קציצות אבל פשוט נ-מ-א-ס!!! חוץ מזה שאולי פעם אחת גם אני אהנה מארוחה שלמה מההתחלה ועד הסוף,...

תצוגה מקדימה

עוגת וופל וניל-לימון ללא אפייה שהילדים ישתגעו עליה

וופלים (או בשמם הכל כך ישראלי והשגור: בפלה) יש כמעט בכל בית ישראלי, אנחנו טובלים אותם בכוס הקפה של הבוקר, לילדים מניחים ערימה לצד השוקו (או הקקאו למהדרין) ואצלנו בבית בו גדלתי, גורבה הכלכלב המתוק חולה על בפלים והוא מקבל בפלה...

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה