הבלוג של עדי קאופמן

kaufman-cooking

עדי קאופמן, בת 36, עיתונאית האוכל והלייף סטייל המובילה (וגם ליידי קלאסית בחייה), בעלת הטור היומי המצליח "הבלבוסטע במטבח", מפטפטת וכותבת על אוכל, אופנה, טיפוח ועיצוב בסטייל של "המחלקה הראשונה".

עדכונים:

פוסטים: 86

החל מדצמבר 2012

עדי קאופמן חושפת את הטיפים החשובים בדרך לבראוניז מושלמים ולחים

23/06/2016

הרומן של עם הבראוניז התחיל לפני שנים, אבל אני? אני העדפתי לקנות לי פרוסה במאפייה טובה, בקונדיטוריה ולטרוף אצל חברים.

תמיד ביקשתי מתכון, אבל אף פעם לא עשיתי איתו משהו.

זה מסוג המתוקים שתמיד פחדתי להכין, הם צריכים להיות רכים במיוחד, לא מיובשים, מלאי טעם ולחות. זו ממש משימה מורכבת, ככה חשבתי ולכן ויתרתי עליהם.

אחרי שנים החלטתי שאני מרימה את הכפפה, הייתי חייבת להכין בראוניז לאיזה אירוע אליו הוזמנתי, ביקשו – כי ידעו שאני אופה לא רעה – ואז נאלצתי להמודד איתם לראשונה. בראוניז  טובים ועסיסיים מתקבלים רק אם עושים עבודה יסודית וראויה.

מסתבר שזה נכון, אפייה, לעומת בישול, זה עולם מאוד מדוייק. אסור לעגל פינות.

חיפשתי, עבדתי קשה, לקחתי טיפים מכל הבא ליד ולבסוף הגעתי אל דרך המלך – הבראוניז העסיסיים שלי.

ואם כבר עברתי קשה, אני לא ארוץ לחבר’ה לספר?

קודם כל טיפים!

  • לערבב את החומרים במינימום תנועות – כך הבראוניז לא יהפכו לעוגת חנק
  • לאפות את הבראוניז תמיד בחום בינוני-נמוך (160 מעלות) ולא בטורבו, הטורבו מייבש במקרה הזה הוא רק הורס.
  • מי שאוהב מוזמן בהחלט להוסיף אגוזים טחונים, אני ויתרתי כי ילדים לא אוהבים את זה
  • אתם מוזמנים להחליף חלק מהשוקולד בממרח נוטלה – עושה פלאים ומלא בטעם!

 

בראוניז קלאסיים של עדי קאופמן

לתבנית 24*28 מרובעת

200 גרם שוקולד מריר (לפחות 60 אחוז מוצקי קקאו)

200 גרם חמאה

5 ביצים בגודל M (או 4 ביצים L)

כוס ורבע סוכר לבן

1 כפית תמצית וניל

1/2 כוס קפה נמס מחוזק ( 3 כפיות קפה נמס+ חצי כוס מים רותחים)

2/3 כוס קמח רגיל (מנופה)

3 כפות מחוקות קקאו איכותי (מנופה)

1/8 כפית מלח

1 שקיק אבקת אפייה

1 כוס שוקולד צ’יפס

מה עושים?

מחממים תנור ל- 160 מעלות (לא בטורבו! שימו לב לטיפים)

ממיסים את השוקולד והחמאה, אפשר במיקרו או בבן מארי.

מקציפים את הביצים היטב, מוסיפים את השוקולד המומס , תמצית הוניל והקפה.

מוסיפים את החומרים היבשים (קמח, אבקת אפייה, קקאו ומלח מנופים) +  השוקולד צ’יפס ומקפלים בעדינות ועוצרים.

משמנים היטב את התבנית ומעבירים את התערובת.

מכניסים לתנור לכ- 22 דקות, אם הוא רך מידי לשאיר לעוד דקותיים ולא יותר.

מוציאים מיד את הבראוניז מהתנור להצטננות בחוץ, פורסים אחרי צינון מלא.

אפשר להגיש עם אבקת סוכר, גלידה או רוטב שוקולד. אפשר להכין ליד צלחת פירות וקצפת ולאכול בהנאה.

בראוניז צילום Shutterstock

(Image: Shutterstock)

 

תהנו מהכנה בייתית של יופי של מאפים, מדובר ביופי של בראוניז שלא קשים להכנה ואני מאוד אוהבת להכינם בבית

ועד לפעם הבאה,

שבת שלום

עדי קאופמן – הבלבוסטע במטבח

יש לי קבוצה חדשה  – קוראים לה ליידי, שווה לכן לבוא ולהכיר את הליידיז - כנסו לכאן

 

עוד מהבלוג של עדי קאופמן

תצוגה מקדימה

עוגת גבינה אפויה שווה במיוחד (או: עוגת הקונצנזוס לשבת אצלנו בבית)

לפני הרבה שנם נתקלתי במתכון הזה (ואז, באותם הימים חשבתי שאני צריכה לאפות מינימום כמו פטיסרי צרפתי אותנטי), העוגה הזו נראתה לי פשוטה מידי, קלה מידי וחסרת טוויסט. עברו השנים והכנתי לגימל את  העוגה לערב שבת (לפני כשנתיים), מי...

תצוגה מקדימה

קיש פיטריות פורטובלו משגע

שלשום הודעתי לגימל (הנדהם!) שאין מצב לעוד ארוחה בשרית,פשוט אין מצב... לא שאין לי מספיק רעיונות מקוריים לעוד צלי בקר, כרעיים עוף או סתם קציצות אבל פשוט נ-מ-א-ס!!! חוץ מזה שאולי פעם אחת גם אני אהנה מארוחה שלמה מההתחלה ועד הסוף,...

תצוגה מקדימה

עוגת וופל וניל-לימון ללא אפייה שהילדים ישתגעו עליה

וופלים (או בשמם הכל כך ישראלי והשגור: בפלה) יש כמעט בכל בית ישראלי, אנחנו טובלים אותם בכוס הקפה של הבוקר, לילדים מניחים ערימה לצד השוקו (או הקקאו למהדרין) ואצלנו בבית בו גדלתי, גורבה הכלכלב המתוק חולה על בפלים והוא מקבל בפלה...

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה