הבלוג של עדי קאופמן

kaufman-cooking

עדי קאופמן, בת 37, בלוגרית האוכל והלייף סטייל המובילה (וגם ליידי קלאסית בחייה), בעלת הטור היומי המצליח "הבלבוסטע במטבח", מפטפטת וכותבת על החיים (המצחיקים, לרוב) ועל אוכל, מתכונים, אופנה, טיפוח ועיצוב בסטייל.

עדכונים:

פוסטים: 94

החל מדצמבר 2012

הבלבוסטע מצאה את הקמח ללא גלוטן המושלם, גם בריא מאוד וגם כשר לפסח, והיא הכינה יופי של קיש – כשר כולו! לא רק לחולי צליאק, לכולנו עדיף לעבור לקמח ללא גלוטן, טוב לעיכול ובעל ערכים גליקימים נמוכים!

14/04/2016

 את הקמח של שי של הטבע אני לא מחליפה, אחרי ההתנסות הראשונה הבנתי שלא רק שמדובר בעוד קמח ללא גלוטן אלא מדובר בקמח בעל ערך גליקימי נמוך וערכים תזונתיים גבוהים במיוחד.

 קמח ללא גלוטן מכיל לרוב קורנפלור – עמילן תירס, הוא הגרוע ביותר מכל העמילנים הקיימים בשוק, הוא קשה מאוד לעיכול וגורם להשמנה.

 הקמח של שי של הטבע מורכב מקמחים בריאים ואיכותיים במיוחד, קמח דוחן, קמח דורה, קמח חומוס, קמח עדשים אדומות, קמח אורז ומלא בסיבים תזונתיים.

לראשונה, הופק קמח שהמרכיבים בו הינם ידידותיים במיוחד לאנשים הצורכים אוכל בריאות ולא רק לסובלים ממחלת הצליאק.

 למה ללא גלוטן? ראשית, זה כשר לפסח, מאוד קל לעבוד איתו, הוא מאוד בריא לנו ולילדינו, יש בו את כל התוספים שהייתם רוצים להכניס לשגרת האכילה שלכם ללא כל מאמץ, זו דרך מצויינת להגן על מערכת העיכול שלכם – הקמח הזה מתעכל בקלות ואינו מכביד על הגוף שלנו.

 הקמח גם כשר לפסח לאוכלי קיטניות מגיע בשתי אופציות 

  • קמח דק למאפים מלוחים, לחמניות, קישים, פיתות ועוד.
  • קמח רגיל לשימוש כללי למאפים מתוקים, עוגות, עוגיות, להסמכת רטבים      ועוד.

 

את הקמח ניתן להשיג אונליין והוא יגיע אליכם בהקדם – כנסו לחנות

הכנתי קיש מצויין, קל להכנה ומרשים במיוחד וכולו מהקמח הנפלא הזה, פשוט וטעים!

קיש ללא גלוטן – וכשר לפסח

הכמויות לקיש עגול 24 ס”מ/ 2 קישים נמוכים 20 ס”מ/ 2 קישים ארוכים נמוכים סטנדרטיים

 לבצק:

כוס וחצי (כוס מדידה) קמח דק “שי של הטבע” – ניתן לרכוש כאן

2/3 כוס מים + כפית חומץ רגיל/כפית מיץ לימון סחוט

100 גרם חמאה קרה בקוביות קטנות

רבע כפית מלח

רבע כפית פלפל שחור/לבן

למלית:

בטטה גדולה קלופה לרצועות באמצעות קולפן

לרויאל:

2 ביצים

1 שמנת לבישול/שמנת צמחית לדוגמא: אלפרו סויה (250 מ”ל)

כפית מלח

חצי כפית פלפל שחור/לבן

כף קמח דק “שי של הטבע”

דרך ההכנה – פשוט מאוד

 מכניסים למעבד מזון עם להב סכין/מיקסר בעל וו גיטרה את הקמח, החמאה הקרה בקוביות, מלח ופלפל ומערבלים עד שנוצרים פירורים קטנים.

לאחר מכן, תוך כדי עבודה מוסיפים לאט, לאט את המים עם החומץ.

כשאתם רואים גיבוש של הבצק הפסיקו להוסיף את המים, אם חסר תוסיפו מעט מים בכל פעם.

העניין תלוי בטמפרטורת החדר שלנו.

את הגיבוש הסופי של הבצק עשו על משטח עבודה מעט מקומח, ניילנו והכניסו למקרר לכשעה.

אגב, ניתן להכניס למקפיא ולהפשיר כשתרצו להכין את הקיש.

בינתיים קלפו בקולפן את הבטה, אם אין לכם סבלנו, פשוט פרסו דק מאוד באמצעות מעבד מזון.

קחו את התבנית ושמנו אותה בשמן או חמאה.

חחמו את התנור ל- 180 מעלות בטורבו עדיף.

 הוציאו את הבצק, רדדו על משטח עבודה מקומח והעבירו לתבניות, הורידו את הבצק המיותר, נקבו באמצעות מזלג והעבירו למקפיא לכעשר דקות.

 הכינו את הרואיל – הוא זה שיחזיק לנו את כל הדבר היפה הזה, בערבוב טוב של כל המרכיבים.

 הוציאו את התבנית מהמקפיא, סגרו יפה את פרוסות הבטטה, שפכו את הרויאל על הבטטה והכניסו לתנור.

אם אתם אופים קיש עגול ועמוק כ- 45 דקות, אם אתם אופים קיש לא עמוק כ- 25 דקות.

חשוב לבדוק, איך רואים? לפי הבצק, אם הוא מעט זהוב זה מוכן.

 קיש ללא גלוטן - קמח בריא ונפלא לפסח P1070364 (2)_resize P1070373 (2)_resize

גם בריא, גם טעים, ללא גלוטן ומתאים לפסח – כנסו והזמינו לעצמכם קמח נפלא ומלא בבריאות!

לרכישה כנסו לחנות שלי

 לקוראות שלי 5% הנחה: קוד קופון Lady

מתכונים נוספים עם הקמח של שי של הטבע תוכלו לראות באתר שלו.

 חג שמח לכולנו, כשר ובריא

 שלכם,

עדי קאופמן

תצטרפו לקבוצה שלי – ליידי ותוכלו לעקוב אחרי  וגם לקבל הנחות, המלצות ושללש דברים טובים!

עוד מהבלוג של עדי קאופמן

תצוגה מקדימה

עוגת גבינה אפויה שווה במיוחד (או: עוגת הקונצנזוס לשבת אצלנו בבית)

לפני הרבה שנם נתקלתי במתכון הזה (ואז, באותם הימים חשבתי שאני צריכה לאפות מינימום כמו פטיסרי צרפתי אותנטי), העוגה הזו נראתה לי פשוטה מידי, קלה מידי וחסרת טוויסט. עברו השנים והכנתי לגימל את  העוגה לערב שבת (לפני כשנתיים), מי...

תצוגה מקדימה

קיש פיטריות פורטובלו משגע

שלשום הודעתי לגימל (הנדהם!) שאין מצב לעוד ארוחה בשרית,פשוט אין מצב... לא שאין לי מספיק רעיונות מקוריים לעוד צלי בקר, כרעיים עוף או סתם קציצות אבל פשוט נ-מ-א-ס!!! חוץ מזה שאולי פעם אחת גם אני אהנה מארוחה שלמה מההתחלה ועד הסוף,...

תצוגה מקדימה

עוגת וופל וניל-לימון ללא אפייה שהילדים ישתגעו עליה

וופלים (או בשמם הכל כך ישראלי והשגור: בפלה) יש כמעט בכל בית ישראלי, אנחנו טובלים אותם בכוס הקפה של הבוקר, לילדים מניחים ערימה לצד השוקו (או הקקאו למהדרין) ואצלנו בבית בו גדלתי, גורבה הכלכלב המתוק חולה על בפלים והוא מקבל בפלה...

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה