הבלוג של עדי קאופמן

kaufman-cooking

עדי קאופמן, בת 37, בלוגרית האוכל והלייף סטייל המובילה (וגם ליידי קלאסית בחייה), בעלת הטור היומי המצליח "הבלבוסטע במטבח", מפטפטת וכותבת על החיים (המצחיקים, לרוב) ועל אוכל, מתכונים, אופנה, טיפוח ועיצוב בסטייל.

עדכונים:

פוסטים: 94

החל מדצמבר 2012

עדי קאופמן, הבלבוסטע במטבח, מכינה עוגה שכולה אהבה, עוגה מרשימה וקלה להכנה!

11/02/2016

 

לכבוד חג האהבה הקרב ובה החלטתי להכין עוגה שכל כולה אהבה גדולה, עוגה ספוגית נפלאה שוקולדית, קצפת טרייה ונפלאה ופירות העונה.

כולם מכינים עוגות יפות וצבעוניות עם תותים, שהם פרי של אהבה וגם בצורת לב, והחלטתי להכין עוגה נפלאה עם פירות אחרים וחושניים לא פחות. (וגם זולים משמעותית).

הכנתי את העוגה לראשונה לפני כשבוע והיא חוסלה בשלמותה, היא עדינה, יפה וכל כך קלה להכנה. וגם אם אתם לא כל כך בקיאים ברזי המטבח תוכלו להכינה ללא בעיה.

זו עוגה קלה ומרשימה!

עוגה להתאהב בה

לעוגת השוקולד העסיסית (מתאימה לתבנית עגולה בגודל 20-22 ס”מ)

כוס וחצי קמח רגיל + 2 שקיקים אבקשת אפייה (תנפו – זה יעשה יופי של טקסטורה לעוגות שלכם).

חצי כוס סוכר לבן

2 שקיקים סוכר וניל

2 כפות סוכר חם כהה

2 ביצים גודל L

כוס מים רותחים

כף גדושה קקאו

חצי כוס שמן קנולה

 

לקצפת:

תוכלו לקנות קצפת מוכנה בבקבוק עם פתח זילוף  (אגלה לכם סוד – אני לא קונדיטורית וממש לא בא לי ללמוד לזלף עכשיו).

או להכין לבד בבית, שמנת מתוקה 250 מ”ל+ רבע עד חצי כוס סוכר לבן במערבל ידני או מיקסר עד להתגבשות הקצפת.

 

לפירות

2 קווי פרוסים דק

2 אפרסמונים פרוסים דק

(אפשר כמובן להמיר בתותים או בכל פרי בשרני אחר שאתם אוהבים)

 

אופן ההכנה:

לחמם תנור ל- 170/180 מעלות בטורבו.

להרתיח מים ולהכניס אליהם קקאו וסוכר חם ולערבב היטב.

בינתיים להכין את התערובת היבשה שנותרה, קמח ואבקת אפייה, סוכר לבן וסוכר וניל, להוסיף את הביצים והשמן ולהוסיף בהדרגה את תערובת המים הרותחים. אם הבלילה כבדה מידי הוסיפו מעט מים וערבבו היטב. היא אמורה להיות נוזלית.

להבריש את התבנית במעט שמן קנולה בתחתית ובצדדים, אם אין לכם מברשת ניתן לעשות זאת באמצעות נייר סופג בקלי קלות.

להוסיף את הבלילה ולהכניס לתנור ל-20 דקות, לאחר 20 דקות אני מתחילה לבדוק את העוגה הזו, אם היא מעט לחה ברמרכזה זה הזמן להפסיק אפייה והשאירה עוד כחמש דקות בתנור.

להוציא את העוגה ולצנן בתבנית כרבע שעה, לחלץ ולצנן לגמרי את העוגה.

לאחר הצינון קחו סכין לחם ופרסו את החלק העליון של העוגה ככה שיהיה לנו מצע שוקולדי נהדר לעבודה עליו. את החלק הנותר אל תזרקו, יש לי רעיונות וטיפים בסוף.

אני השתמשתי בקצפת מוכנה עם פיית זילוף, זילפתי באהבה פרחים קטנים (אפשר גם גדולים, לא יראו יותר מידי) לאורך פני השטח של העוגה, סידרתי יפה את הפירות.

וזהו עוגת האהבה שלנו מוכנה. לא פשוט וקל?

עוגה להתאהב בה עדי קאופמן הבלבוסטע במטבח

 

מה אפשר לעשות עם החלק העליון של העוגה?

  • אפשר לעשות עוד “קומה” לוזלף מעל קצפת ולהוסיף פירות.
  • אפשר להכניס לתנור ומעט “לייבש” את החלק הזה ולפורר אותו באמצעות מעבד מזון , להכניס למקפיא ותביב לכם תמיד תערובת קר’אמ=נצ’ית בהישג יד.
  • אפשר למרוח על יה קרם שוקולד ולטחון בתאבון!

 

לאפות עוגה זה לא קשה ולא מסובך, ותראו  – היא אפילו יצאה מאוד מרשימה. אני לא קונדיטורית ואני לא מתיימרת להיות, התוצאה הבייתית חמימה, טעימה ומותירה טעם של עוד.

אם בכל זאת מתחשק לכם משהו טוב וייחודי לנשנש בחג האהבה, מצאתי עבורכם במאפיית הבוטיק ג’ייקובס יצירה טעימה ומרשימה  שתשמחו להתענג עליה!

מאפיות הבוטיק גייקובס ספיישל וולנטיין. צילום מעיין קאו  בלבוסטע לייף סטייל עדי קאופמן

יש להם שני סניפים – טעימים במיוחד: רח’ איתן 1 (מתחם הקאנטרי החדש) קריית אונו, להזמנות בטלפון 03-5511333 וברח’ החרושת 19 רמת השרון, להזמנות בטלפון 03-5491000.

 

תאהבו, תתאהבו, תתענגו על אהבתכם

ועד הפעם הבאה,

שלכם,

עדי קאופמן – הבלבוסטע במטבח

מכירים את הבלבוסטע במטבח? עוד לא? עשו לייק לדף שלה ותוכלו לעקוב!

 

עוד מהבלוג של עדי קאופמן

תצוגה מקדימה

עוגת גבינה אפויה שווה במיוחד (או: עוגת הקונצנזוס לשבת אצלנו בבית)

לפני הרבה שנם נתקלתי במתכון הזה (ואז, באותם הימים חשבתי שאני צריכה לאפות מינימום כמו פטיסרי צרפתי אותנטי), העוגה הזו נראתה לי פשוטה מידי, קלה מידי וחסרת טוויסט. עברו השנים והכנתי לגימל את  העוגה לערב שבת (לפני כשנתיים), מי...

תצוגה מקדימה

קיש פיטריות פורטובלו משגע

שלשום הודעתי לגימל (הנדהם!) שאין מצב לעוד ארוחה בשרית,פשוט אין מצב... לא שאין לי מספיק רעיונות מקוריים לעוד צלי בקר, כרעיים עוף או סתם קציצות אבל פשוט נ-מ-א-ס!!! חוץ מזה שאולי פעם אחת גם אני אהנה מארוחה שלמה מההתחלה ועד הסוף,...

תצוגה מקדימה

עוגת וופל וניל-לימון ללא אפייה שהילדים ישתגעו עליה

וופלים (או בשמם הכל כך ישראלי והשגור: בפלה) יש כמעט בכל בית ישראלי, אנחנו טובלים אותם בכוס הקפה של הבוקר, לילדים מניחים ערימה לצד השוקו (או הקקאו למהדרין) ואצלנו בבית בו גדלתי, גורבה הכלכלב המתוק חולה על בפלים והוא מקבל בפלה...

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה