הבלוג של עדי קאופמן

kaufman-cooking

עדי קאופמן, בת 37, בלוגרית האוכל והלייף סטייל המובילה (וגם ליידי קלאסית בחייה), בעלת הטור היומי המצליח "הבלבוסטע במטבח", מפטפטת וכותבת על החיים (המצחיקים, לרוב) ועל אוכל, מתכונים, אופנה, טיפוח ועיצוב בסטייל.

עדכונים:

פוסטים: 94

החל מדצמבר 2012

עדי קאופמן, הבלבוסטע במטבח, מכינה עוגת גזר שהפתיעה אותה, לחה, נימוחה, פרווה וללא מיקסר והכי חשוב -בחמש דקות של עבודה

06/02/2016

עוגת גזר מפתיה עדי קאופמן בלבוסטע לייף סטייל

רונה חברתי היקרה ישבה איתי לארוחת בוקר בשישי והשאלה הראשונה ששאלה אותי היתה “למה את כבר לא מעלה עוגות חדשות???”, מה נראה לכן שעשיתי? רצתי הבייתה להכין לה מתכון ואם אני כבר מכינה לרונה, לא אכין גם בשבילכם?

עוגת גזר היא העוגה שתמיד סירבתי להביט לכיוונה, באירופה היא מאוד מקובלת היום וגם אצלנו אין בית קפה ראוי שלא מגיש עוגת גזר.

תמיד נראה היה לי שאין שום קשר בין ירק (גזר) לעוגה (משהו טעים ולרוב לא בריאותי בעליל) ולכן ממש לא חשבתי עליה כאופציה, מה גם שרוב עוגות הגזר שהבטתי עליהן ברשת היו נראות מאוד כבדות (בלשון העם: “עוגת חנק”), רבים חושבים שעוגת גזר מכינים משאריות של גזר שנותרו במכונת המיצים הקשים אבל אלו בהחלט הופכות לעוגות לא שוות במיוחד ולמה? כי ברגע שלקחנו מהגזר את כל המיץ, המתיקות והטעמים ונשארנו עם גרידת גזר חסרת צורה (סמרטוטית) ולא פחות חשוב חסרת אופי.

ועם כל הכבוד, אני ממש לא מחפשת עוד מצרך חסר תועלת להכניס לעוגה שלי, כי אליה מכניסים רק דברים טובים.

בנוסף, לכל עוגות הגזר שבדקתי ברשת (תרגעו, לא בדקתי את כולן, יש גבול) היו תוספות שהפריעו לי – מה למשל? המון סוכר ואגוזים. הרבה אנשים אוהבים אגוזים, זה נכון אבל בעוגה בחושה פרוסות של אגוזים רק גורמות לעוגה להחנק עוד יותר, וחוץ מזה שאני, פשוטת העם, לא מחזיקה באגוזים בבית ביום-יום. הם יקרים (נכון הם בריאים) ולא נגישים כל כך. ואני שכל כך אוהבת להכין עוגה ברגע של מב רוח טוב לא ארוץ לסופרים על מנת לחפש 100 גרם אגוזים.

הכנתי עוגה נפלאה, עסיסית בצורה יוצאת דופן וכל המרכיבים בה הם כאלה שיש לי תמיד בארון המטבח (ואני מניחה שגם לכם).

עוגת גזר מפתיעה של עדי קאופמן הבלבוסטע במבטח בלבוסטע לייף סטייל

עוגת גזר מפתיעה (מתכון לתבנית אינגליש קייק סטנדרטית, לתבנית טבעתית יש להכפיל כמויות)

מה צריכים?

2 גזרים בינוניים מגוררים דק (על החלק הדק ביותר בפומפייה, אם אתם מגררים באמצעות פוד פרוססור הכניסו גם את הנוזל שנותר לקערה)

4 כפות סוכר חום לח (הסוכר החום הכהה)

כוס ורבע קמח + שקיק אבקת אפייה (חשוב לנפות, אתם ממש לא חייבים נפה מקצועית, אני עושה את זה עם מסננת צפופה שעלתה לי עשרה שקלים בסופר – תראו שזה עושה הבדל והעוגות שלכם יהיו הרבה יותר רכות וקלילות)

2 ביצים בגודל L

כפית מחוקה של קינמון טחון

חצי כפית קקאו (לא חובה)

חצי כוס שמן קנולה

רבע כוס מים רותחים

אם אתם אנשים של מתוק ממש תוסיפו עוד 2 כפות של סוכר, אבל לנו זה מצויין ככה.

 

מה עושים? 

מחממים תנור אפייה ל- 180 מעלות בטורבו.

מכניסים לקערה את הגזרים המגוררים דק, הסוכר, הביצים, הקינמון, הקקאו והשמן ומערבבים היטב לתערובת אחידה.

מנפים את הקמח ואבקת האפייה אל תוך הקערה ובאמצעות כף או מרית מערבבים הכל פנימה לתערובת אחידה. כמה שפחות לערבב יותר טוב לעוגה.

מוסיפים את המים הרותחים. מערבבים מעט. אם אתם רואים שהתערובת עוד זקוקה ללחות הוסיפו עוד שפיץ מים רותחים.

משמנים תבנית אינגליש קייק סטנדרטית במעט שמן.

טיפ של הבלבוסטע – יש לי טריק נחמד אם אין לכם מברשת שימו שתי טיפול שמן במרכז התבנית, קחו נייר סופג והעביר אותו לאורך כל התבנית עם השמן והיא תהיה משומנת היטב ובלי בעיות.

הכניסו לתנור לכ- 30 דקות, אני אוהבת לבדוק אחרי עשרים דקות, עם סכין במרכז העוגה, אם הוא יוצא מעט לח אבל די עשוי אני מכבה את התנור ומשאירה את העוגה עוד חמש דקות.

בכלל בחורף כשקר מאוד אני לא אוהבת להוציא ישר עוגה מהתנור החם אל הקור וככה העוגה תצא ולא “תיפול” – כן, עוגות רגילות גם נופלות בהפרשי טמפרטורה קיצוניים.

מצננים את העוגה בתבנית כרבע שעה, הופכים אותה על קרש ומשאירים עוד חמש דקות ומחלצים מהתבנית לצינון מלא.

אתם לא תפסיקו לטחון אותה, מבטיחה!

הבאתי פרוסה לאימי והיא התענגה עליה, שאלתי אותה מה זו העוגה והיא אמרה קימון? דבש? מה זה? ואז אמרתי לה שזו עוגת גזר. היא הייתה בשוק. מעתה אנחנו כבר לא מפחדים מעוגות גזר.

אולי תפסיקו לפחד גם אתם?

ועד לפעם הבאה, 

שלכם 

עדי קאופמן – הבלבוסטע במטבח 

מכירים את דף הפייסבוק שלי הבלבוסטע במטבח? כנסו ותמשיכו לעקוב אחרי

ואת הבלבוסטע לייף סטייל? יש שם הכל! אופנה, טיפוח, צרכנות ומלא טיפים שווים וכל הסיילים שחלמתם עליהם!

עוגת גזר מפתיעה עדי קאופמן הבלבוסטע במטבח בלבוסטע לייף סטייל

 

עוד מהבלוג של עדי קאופמן

תצוגה מקדימה

עוגת גבינה אפויה שווה במיוחד (או: עוגת הקונצנזוס לשבת אצלנו בבית)

לפני הרבה שנם נתקלתי במתכון הזה (ואז, באותם הימים חשבתי שאני צריכה לאפות מינימום כמו פטיסרי צרפתי אותנטי), העוגה הזו נראתה לי פשוטה מידי, קלה מידי וחסרת טוויסט. עברו השנים והכנתי לגימל את  העוגה לערב שבת (לפני כשנתיים), מי...

תצוגה מקדימה

קיש פיטריות פורטובלו משגע

שלשום הודעתי לגימל (הנדהם!) שאין מצב לעוד ארוחה בשרית,פשוט אין מצב... לא שאין לי מספיק רעיונות מקוריים לעוד צלי בקר, כרעיים עוף או סתם קציצות אבל פשוט נ-מ-א-ס!!! חוץ מזה שאולי פעם אחת גם אני אהנה מארוחה שלמה מההתחלה ועד הסוף,...

תצוגה מקדימה

עוגת וופל וניל-לימון ללא אפייה שהילדים ישתגעו עליה

וופלים (או בשמם הכל כך ישראלי והשגור: בפלה) יש כמעט בכל בית ישראלי, אנחנו טובלים אותם בכוס הקפה של הבוקר, לילדים מניחים ערימה לצד השוקו (או הקקאו למהדרין) ואצלנו בבית בו גדלתי, גורבה הכלכלב המתוק חולה על בפלים והוא מקבל בפלה...

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה