הבלוג של עדי קאופמן

kaufman-cooking

עדי קאופמן, בת 37, בלוגרית האוכל והלייף סטייל המובילה (וגם ליידי קלאסית בחייה), בעלת הטור היומי המצליח "הבלבוסטע במטבח", מפטפטת וכותבת על החיים (המצחיקים, לרוב) ועל אוכל, מתכונים, אופנה, טיפוח ועיצוב בסטייל.

עדכונים:

פוסטים: 91

החל מדצמבר 2012

עדי קאופמן יצאה למסע בעקבות ירקות של חורף, למה אנחנו זקוקים להם ואיך את חלקם אפשר גם לאכול טריים? ומה נראה לכם שהיא תשאיר אתכם ללא מתכונים?

01/02/2016

ירקות ופירות עשירים ומזינים הכי טובים לצריכה בעונתם.

כאשר מדובר בירק או פרי שאנחנו צורכים מחוץ לעונה אנחנו נתקלים בפרודוקטים הרבה פחות עשירים והרבה יותר מהונדסים – ואת זה אנחנו ממש לא רוצים לצרוך.

בכל עונה יש יופי של פירות וירקות, בואו נאכל אותם בזמנם כך גם נזכה באכילה בריאה יותר וגם טעימה יותר!

ירקות של חורף עדי קאופמן בלבוסטע לייף סטייל בלבוסטע במטבח

 

הדלעת – אני מאוד אוהבת דלעת בחורף, היא מכילה כמות עצומה של אלפא ובטא קרוטן (אשר הופכים בגופנו לויטמין A החיוני כל כך)והחורף היא בדיוק העונה שלהם (שימו לב שגם בארצות הברית כשחוגגים את “ליל כל הקדושים” עם מאכלי דלעת זה בדיוק בחורף)

מה עושים איתה? אפשר לקחת סוגים שונים של דלעת, לחתוך לפרוסות גדולות (לא לקלף) ולהכניס לתנור בחום 200 מעלות  עם מלח, פלפל ושמן זית לחצי שעה, אח”כ יהיה הרבה יותר קל לקלף את הקליפה, להכניס למעבד מזון או בלנדר יחד עם כוס מים רותחים, להוסיף תימין ולתקן תיבול ויש לכם מרק נהדר (שאפשר להשפריץ אליו גם קצת שמנת, למעוניינים).  יופי של ירק חורפי ששווה לנצל ולהנות ממנו.

 

כרובית – ירק חורפי נפלא, מכיל ויטמין C, ברזל, סידן, ויטמינים מקבוצת B ואשלגן.

מה עושים איתה? אפשר להכין מרקים נפלאים, לאכול אותה מבושלת במים רותחים, ואפשר גם לאכול אותה חיה – תראו בסרטון הנפלא של ידידתי דפנה אמון איך היא מכינה בורגול מכרובית יפייפיה, זו שמירה מקסימלית על הערכים התזונתיים וטעם חדש שעוד לא הכרתם!

 

embedded by Embedded Video

 

גזר – יופי של ירק שאנחנו משתמשים בו כל השנה, והוא ירק חורפי, מלא בבטא קרוטן (המשמש ליצירת ויטמין A), עשיר מאוד בסיבים תזונתיים, אנטיאוקסידנטים ומינראלים.

מה עושים איתו? מה לא? אני אוהבת להכניס גזרים מכל הצבעים תנור ב- 200 מעלות עם מלח ופלפל, מעט שמן זית ושפריץ לימון לעשרים דקות, כך אנחנו שומרים על הערכים וגם מקבלים טעם נהדר, אני תמיד משלבת גזר מגורר בקינואה שאני מכינה, אני מכניסה אותו לקערה ובוזקת מעליו את הקינואה החמה, הקינואה מחממת ומעט מבשלת את הגזר אבל הוא שומר על הערכים. מכינה תמיד סיר ענק של מרק/ציר ירקות עם גזרים ויש עוד כל כך הרבה שימושים.

 

סלרי – את הירק הזה ניתן לאכול בשלמותו, מהשורש הנפלא ועד לעלים המרירים והייחודיים שלו, הוא מכיל סידן, ברזל, אשלגן, ויטמין A – ויטמין C.

מה עושים איתו? אני אוהבת להכניסו לציר ירקות נפלא, אני מכינה סלטים ירוקים בהם אני משלבת גבעולי סלרי וגם עלים, בשורש אני אוהבת להשתמש באפייה כאנטיפסטי פרוס לפרוסות עם תימין ואורגנו מיובש תבלינים ושמן זית או להעשיר למרק ירקות או מרק עוף.

 

בטטה – מכילה בטא קרוטן, ליקופן, אשלגן, ויטמין C ו- ויטמין A.

מה עושים איתה? היא נפלאה בתור מחית פירה מתוקה ובריאה שילדים מאוד אוהבים, מוסיפים למרק ירקות, מכינים בטטות בתנור עם שמן זית, מלח, פלפל, אורגנו, בזיליקום ואפשר גם להוסיף מעט דבש ושיני שום לא קלופות לחגיגה מתוקה. חברתי אנה אוכלת בטטה טרייה, והיא פשוט נפלאה ומתוקה (כמו לאכול גזר, שווה לכם לנסות ולהנות מטעם חדש והכי חשוב משמירה על כל הערכים!).

 

קישואים – מקור מצויין לויטמין C, ויטמינים מקבוצת B, ברזל, אבץ, זרחן, אשלגן- מקור טוב לחומצה פולית, אנטיאוקסידנטי. מה עוד לבקש?

מה עושים איתו? מעשירים מרקים, מכינים כאינטיפסטי בתנור, וגם אוכלים קישואים חיים – שזה פשוט נהדר. ראו מתכון רו-פוד של ידידתי דפנה אמון המכינה בקלות פסטה מקישואים חיים (ואני בעקבותיה מכורה למתכון הזה!), שווה לנסות ולגלות את הטעם החדש והמיוחד!

embedded by Embedded Video

 

בצל – מקור מעולה לויטמין B וויטמין C (נוגד חמצון מהיעילים ביותר), עשיר בשלל מינראליים ומכיל רכיבים בעלי אופי של הירקות הירוקיים העליים (חומצה פולית בהם!), מכיל בטא קרוטן, וויטמין K (טוב לטיפול בבעיות קרישה, בחילות הריון ועוד).

מה עושים איתו? מה לא? כל תבשיל שלנו אנחנו תמיד מתחילים באידוי בצל, מכניסים אותו לציר ירקות נהדר בפלחים גדולים, מכניסים אותו חי לסלטים (אם יש לכם בעיה עם הטעם הדומיננטי, פשוט חתכו בצל והכניסו למסננת, הרטיבו את הבצל מעט במים וסננו היטב – כך הטעם הדומיננטי יעלם והערכים ישמרו), ברפואה המסורתית נותנים לחולים פרוסות בצל עם דבש שעושים פלאים להצטננות ושפעות.

 

שום – מה עוד לא אמרו על השום? חוץ מזה שחברה שלי מגרמניה ספרה לי שבימי טרום מלחמת העולם השנייה זיהו יהודים מרחוק בזכות הריח… אמנם הריח לא משהו ועברנו כמה עשורים ויש לנו דרך להתגבר על זה, אבל בריאים היינו ונשארנו. הוא יעיל לדלקות וזיהומים, מכיל גופרית, קרוטן (המייצר ויטמין A) וויטמינים מקבוצת B. הוא מסייע רבות לחיזוק המערכת החיסונית ותורם למצבים של שפעת והתקררויות.

מה עושים איתו? מכניסים אותו לתנור חצוי עם ירקות שורש ומקבלים יופי של שום מתוק ונפלא, אני מאוד אוהבת אותו טרי (יהודייה טובה!) ומצאתי דרך נפלאה לאכול אותו חי – אני פורסת קוביות קטנות של 5 שיניים, קוצצת צרור של שמיר ומוסיפה מלח ופלפל ו… גבינה לבנה (רגילה ושולחנית). מערבבת יחד ויש לכם מטבל שום שמר טרי לגמרי השומר על כל הערכים וטעים להפליא!

 

פלפל אדום – עכשיו עשיתי עבודת תחקיר שלמה 

יופי של ירק המכיל בטא קרוטן (ויטמין A), מגן על המערכת החיסונית שלנו ומצויין למיצוק עור הפנים!!פלפל אדום אחד מכיל כמות ויטמין C פי 3 מתפוז!

מה עושים איתו? משלבים בסלט, מנשנשים בין ארוחות רצועות פלפל מתוק, מקפיצים בווק עם ירקות ותבלינים ושומרים על הערכים, מכניסים לאנטיפסטי תנור ואני גם אוהבת להכין מרקי ירקות עם פלפלים. אגדה!

 

ועד לפעם הבאה, 

אכלו פירות וירקות בעונתם – יש לנו ארץ מבורכת בפירות וירקות 

מקווה שעזרתי לכם למצוא שיטה חדשה לאכילתם ולשמירה על ערכים תזונתיים ועל בריאות טובה,

ועד לפעם הבאה 

שלכם,

עדי קאופמן – הבלבוסטע במטבח 

מכירים את הבלבוסטע? היא עושה הכל, מטבח, בריאות, אפייה, אופנה, טיפוח ומה לא? הכירו אותה!

עוד מהבלוג של עדי קאופמן

תצוגה מקדימה

עוגת גבינה אפויה שווה במיוחד (או: עוגת הקונצנזוס לשבת אצלנו בבית)

לפני הרבה שנם נתקלתי במתכון הזה (ואז, באותם הימים חשבתי שאני צריכה לאפות מינימום כמו פטיסרי צרפתי אותנטי), העוגה הזו נראתה לי פשוטה מידי, קלה מידי וחסרת טוויסט. עברו השנים והכנתי לגימל את  העוגה לערב שבת (לפני כשנתיים), מי...

תצוגה מקדימה

קיש פיטריות פורטובלו משגע

שלשום הודעתי לגימל (הנדהם!) שאין מצב לעוד ארוחה בשרית,פשוט אין מצב... לא שאין לי מספיק רעיונות מקוריים לעוד צלי בקר, כרעיים עוף או סתם קציצות אבל פשוט נ-מ-א-ס!!! חוץ מזה שאולי פעם אחת גם אני אהנה מארוחה שלמה מההתחלה ועד הסוף,...

תצוגה מקדימה

עוגת וופל וניל-לימון ללא אפייה שהילדים ישתגעו עליה

וופלים (או בשמם הכל כך ישראלי והשגור: בפלה) יש כמעט בכל בית ישראלי, אנחנו טובלים אותם בכוס הקפה של הבוקר, לילדים מניחים ערימה לצד השוקו (או הקקאו למהדרין) ואצלנו בבית בו גדלתי, גורבה הכלכלב המתוק חולה על בפלים והוא מקבל בפלה...

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה