הבלוג של עדי קאופמן

kaufman-cooking

עדי קאופמן, בת 36, עיתונאית האוכל והלייף סטייל המובילה (וגם ליידי קלאסית בחייה), בעלת הטור היומי המצליח "הבלבוסטע במטבח", מפטפטת וכותבת על אוכל, אופנה, טיפוח ועיצוב בסטייל של "המחלקה הראשונה".

עדכונים:

פוסטים: 86

החל מדצמבר 2012

עדי קאופמן מכינה קינוח נוסטלגי שכולו ילדות, קינוח לקטנים ולגדולים שיעשה הרבה מצב רוח בכלום עבודה

27/01/2016

בדרך כלל אני נוטה לכתוב על כל מיני נושאים בריאותיים, לעיתים מורכבים, כאלה שכולם אוהבים.

לפני זמן מה, ברגע של חולשה עצרתי ליד המדף של הג’לי בסופר השכונתי, נזכרתי בימים אחרים בהם הייתי ילדה ואמא הייתה מכינה לנו כוסות ג’לי שהמתינו לנו במקרר בחזרתינו הבייתה מבית הספר.

שכחתי בכלל מקיומו של הג’לי המתוק והכייפי, לקחתיו ושכחתי ממנו על אחד המדפים בבית.

בצהריים של יום שבת חשקה נפשי (ונפשו של הגימל, בפרט) במעדן מתקתק, ולא היה בנמצא.

ואני, כבלבוסטע טובה במיוחד תמיד מוצאת משהו בבית שממנו אפשר להכין משהו מהיר, טעים ומתוק ומצאתי אותו, את חבילת ג’לי התות שנדחפה אי שם מאחור על אחד המדפים של המטבח.

כעבור שעה תמימה המעדן היה כבר מוכן, הכנתי אותו על תבנית של לזניה מלבנית אישית והחגיגה הייתה גדולה.

אז נכון, זה לא שיא הבריאות, אבל זה טעים, מהיר, מרענן וקל כל כך להכנה!

 

אז מה עשיתי?

הכנתי ג’לי תות (אתם מוזמנים להכין מכל טעם שאתם אוהבים) עפ”י הוראות היצרו בקערה עם מים רותחים.

פינוק של ג'לי תות ואפרסקים משומרים עדי קאופמן בלבוסטע במטבח

בינתיים סידרתי בתבנית חצאי אפרסקים מקופסא (אני אוהבת לקנות את החצאים בסירופ לא מרוכז מידי)

יצקתי את בלילת הג’לי על האפרסקים

אגב, כמויות – ה”מתכון” מתאים לשתי תבניות יפות של לזניה אישית זה + קופסת שימורים אחת של חצאי אפרסקים.

הכנסתי את התבניות למקרר לשעה תמימה.

ומה שיצא זו חגיגה!

כמובן שאם בא לכם לשמור על גזרה ועל דיאטה ראוייה לכם ולילדכם  כדאי לעשות את זה בתבניות או בקעריות קטנות יותר (למשל – קעריות של ליפתן פירות).

הוצאנו את התענוג הזה מהמקרר, הכנו לעצמנו שתייה חמה, סדרה שאנחנו אוהבים לצפות בה ועשינו יופי של אחה”צ של שבת.

כל כך התלהבתי שהייתי חייבת לצלם לכם את הביס הראשון…

ג'לי תות ואפרסקים מפנק הבלבוסטע במטבח עדי קאופמן

 וכך, אחרי שבאמת לא היה לי כלום בבית (וזה לא שיגרתי) הצלחתי להוציא מהשרוול יופי של קינוח בטעם של ילדות, חסר מניירות וטעים להפליא.

ג'לי תות ואפרסקים של עדי קאופמן הבלבוסטע במטבח

 

ועד לפעם הבאה,

בה אחזור לשיגרת הבריאות היום – יומית

שלכם,

עדי קאופמן

הבלבוסטע במטבח

מכירים את הבלבוסטע במטבח? כנסו ותתחילו לעקוב אחרי

ואת הדף של הבלבוסטע שעושה כל מה שקשור לליף סטייל? כנסו ותתעדכנו באופנה, טיפוח, טיפים, בריאות והרבה המלצות טובות!

 

 

 

עוד מהבלוג של עדי קאופמן

תצוגה מקדימה

עוגת גבינה אפויה שווה במיוחד (או: עוגת הקונצנזוס לשבת אצלנו בבית)

לפני הרבה שנם נתקלתי במתכון הזה (ואז, באותם הימים חשבתי שאני צריכה לאפות מינימום כמו פטיסרי צרפתי אותנטי), העוגה הזו נראתה לי פשוטה מידי, קלה מידי וחסרת טוויסט. עברו השנים והכנתי לגימל את  העוגה לערב שבת (לפני כשנתיים), מי...

תצוגה מקדימה

קיש פיטריות פורטובלו משגע

שלשום הודעתי לגימל (הנדהם!) שאין מצב לעוד ארוחה בשרית,פשוט אין מצב... לא שאין לי מספיק רעיונות מקוריים לעוד צלי בקר, כרעיים עוף או סתם קציצות אבל פשוט נ-מ-א-ס!!! חוץ מזה שאולי פעם אחת גם אני אהנה מארוחה שלמה מההתחלה ועד הסוף,...

תצוגה מקדימה

עוגת וופל וניל-לימון ללא אפייה שהילדים ישתגעו עליה

וופלים (או בשמם הכל כך ישראלי והשגור: בפלה) יש כמעט בכל בית ישראלי, אנחנו טובלים אותם בכוס הקפה של הבוקר, לילדים מניחים ערימה לצד השוקו (או הקקאו למהדרין) ואצלנו בבית בו גדלתי, גורבה הכלכלב המתוק חולה על בפלים והוא מקבל בפלה...

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה